Nijmegen & omgeving

  • Oudste stad van Nederland vol gezelligheid
  • Tof kort reisje bij onze Nederlandse buren
  • Nu aan vroegboekprijs
  • extra kamers!

Onze mening

De Maasvallei in Nederland en vooral de stad Nijmegen bieden tal van toeristische attracties.

bekijk het volledige programma

DAG 1

Vertrek in Moorslede richting Nederland. Midden in Eindhoven, op de plek waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen produceerde, staat het Philips Museum. Hier word je meegenomen in het verhaal van het bedrijf. Je ziet hoe Philips zichzelf telkens opnieuw uitvindt en met innovatieve technologie een belangrijke rol speelt bij maatschappelijke veranderingen. Eerst met elektrisch licht, later bij radio, televisie en de komst van het digitale tijdperk. En op dit moment bevindt Philips zich in de voorhoede van grote omwentelingen in de gezondheidszorg. Altijd met als doel: het leven van mensen verbeteren.

Na het middagmaal bezoeken we het DAF Museum. 

Het is een museum in Eindhoven dat zich richt op de geschiedenis van Van Doorne's Automobiel Fabriek, kortweg DAF. Het bevindt zich in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. In het museum zijn vooral veel DAF-voertuigen tentoongesteld, waaronder sportwagens en prototypen. Veel van deze prototypen zijn auto's die nooit in productie zijn genomen. Een voorbeeld is de koninklijke strandauto, die door Giovanni Michelotti werd ontworpen op basis van een DAF Daffodil 31 en als strandwagen dienstdeed in Porto Ercole. Ook voor de grote collectie van vrachtwagens is een deel van het museum ingericht. Centraal in dit deel van het museum staan de trucks van 'toen', waaronder vrachtauto's, autobussen en speciale voertuigen zoals legertrucks, brandweerwagens, een betonmixer en een takelwagen. Er is ook een aantal race- en rallytrucks tentoongesteld waaronder de Turbo-Twin, de winnende rallytruck van Jan de Rooy uit 1987. Een van de laatste aanwinsten is de "koninklijke bus" van de Nederlandse koninklijke familie.

 Avondmaal en logies in de omgeving van Nijmegen.

DAG 2

Na het ontbijt en een verkenning in de omgeving van ons hotel bezoeken we de stad Nijmegen met een lokale gids.Nijmegen heeft een lange geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat. Als Ulpia Noviomagus Batavorum kreeg het rond het jaar 100 marktrechten. In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 hanzestad. Nadat Nijmegen tussen 1655 en 1679 al eens een Kwartierlijke Academie huisvestte, is de stad sinds de komst van de Katholieke Universiteit in 1923 een universiteitsstad.

Na het middagamaal is er een autocarrit door “Berg en Dal” daar ontdekt men de schoonheid van het landschap. Doorspekt met historische weetjes laat de gids ons ten volle genieten van dit stukje Nederland.
We eindigen de dag met een Pannenkoekenboot.
We varen op de Waal waar je een prachtig uitzicht hebt de skyline van de stad en de Nijmeegse bruggen. Ontdek de stad vanaf het water terwijl je smult van traditionele Hollandse pannenkoeken. Ook kun je de nieuwe nevengeul bij Lent vanaf het water bewonderen!
In een ongedwongen sfeer geniet je onbeperkt van versgebakken spek-, kaas-, appel- en naturel pannenkoeken. Versier je pannenkoeken met tal van toppings, van zoet tot hartig.

DAG 3

Vandaag begint onze dag met een bezoek aan het kasteel “Huis Doorn”. Keizer Wilhelm II van Duitsland vluchtte op het einde van WO I naar Nederland met 59 treinwagons volgestouwd met persoonlijke bezittingen. De keizer kwam hier terecht en overleed er in 1941. Waarom er zo weinig bomen overbleven op het domein van 60 ha en wat er gebeurde na WO II verneem je ter plaatse van een lokale gids. Na het middagmaal verkennen wij Wijk bij Duurstede, een vestingstad omgeven door tal van waterwegen. Het is een erg oud stadje en vroeger een belangrijke handelsstad. Wij wandelen door de gezellige historische binnenstad en naar een prachtige kasteelruïne. Na de nodige vrije tijd vertrekken wij huiswaarts.

Hotel

  • Flechter hotel Nijmegen Val Monte

    Het hotel ligt in een bijzonder bosrijke omgeving en beschikt zelf over een 5 hectare grote tuin met zonneterras en binnenzwembad met sauna.

Terug naar overzicht

3 Daagse

€ 395 per persoon in vol pension
Promotieprijs tot 29 september
€ 420 per persoon in vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 50

Referentienummer: 21ANL10NIJM

Nijmegen & omgeving

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!