Winterwandelreis Berchtesgaden

 • Half pension
 • Op de grens van Duitsland en Oostenrijk

Onze mening

Berchtesgaden en Bad Reichenhall, onze verblijfplaats, liggen in het uiterste zuidwestelijk puntje van Beieren. Beieren is dan weer de grootste deelstaat van Duitsland en heeft nog steeds zijn eigen karakter weten te behouden. De inwoners van Beieren hebben het graag over “Freistat Bayern” om dit nog eens in de verf te zetten.
Berchtesgaden is dan wel bekend geraakt omwille van de Obersalzberg, waar Hitler, Göring en Bormann hun verblijven hadden laten bouwen, maar het is evengoed een zeer aangename locatie om deugddoende wandelingen te ondernemen.
Vanuit onze verblijfplaats in Bad Reichenhall vertrekken heel uiteenlopende wandelingen in de “Vooralpen”. We trekken ook wel eens de grens over en bezoeken Salzburg. Verdeeld over de verschillende wandeldagen leggen we 42 km te voet af en overwinnen 885 hoogtemeters. Zet je wandelschoenen en walking sticks maar al klaar.

bekijk het volledige programma

DAG 1 - Moorslede - Bad Reichenhall

Vanuit Moorslede vertrekken we over snelwegen doorheen het Groothertogdom Luxemburg. Via het Saarland en de Pfalz rijden we richting Stuttgart en Ulm. In de namiddag komen we voorbij München, de hoofdplaats van Beieren. Daarna bereiken we al gauw onze verblijfplaats: Bad Reichenhall

DAG 2 - Bad Reichenhall

Onze verblijfplaats Bad Reichenhall verkennen we met een historische rondgang door de stadskern. Sedert 1890 mag de stad zich “Bad” noemen omwille van de pekelbronnen. Met de gesloten kabelbaan trekken we de hoogte in tot aan de “Predigtstuhl. Op een hoogte van om en bij de 1 600 m maken we een korte panoramische wandeling.
De namiddagwandeling voert ons door de Nonner Au tot aan de Listsee op een hoogte van 626 m boven de zeespiegel en over de Padlinger Alm. Terug in het hotel kunnen de liefhebbers al een plons wagen in het hotelzwembad.

DAG 3 - Berchtesgaden

Net als andere steden in de regio dankt Berchtesgaden zijn oorspronkelijke rijkdom aan zout. In een mijnwerkersplunje en op een treintje gaan we de mijn in. Een glijbaan eindigt bijna op het vlot waarmee we over het ondergrondse meer varen. De bijzondere verlichting brengt de bezoeker in een sprookjesachtige stemming. Verder ontdekken we de hele geschiedenis over zout en zoutwinning in dit deel van Duitsland.
We voorzien voldoende tijd voor het vrije middagmaal in Berchtesgaden zelf. Vanuit Ramsau bei Berchtesgaden maken we een pittige wandeling tot de Hintersee. We stappen voor een deel langs de gorgelende Ramsauer Ache en over de Prinsregent Leopoldweg. Op deze tocht door de Marxenklamm en door het bos maken we zo een 150 hoogtemeters.

DAG 4 - Salzburg

We besteden een volledige dag aan Salzburg voor een bezoek met lokale gids. Wij bezoeken met een tandradbahn de Festung Hohensalzburg, één van de grootste middeleeuwse burchten van Europa. Ook het geboortehuis van Mozart, de paardenbronnen, de St. Peterskirche, de kathedraal met de doopvont van Mozart, de tuinen van Schloss Mirabell en zoveel andere toeristische attracties staan op het programma.

DAG 5 - Königsee

Vanaf het station van Berchtesgaden wandelen we in licht stijgende lijn langs de bedding van de Königsseer Ache tot aan de Königsee zelf. De noordkant van de Königsee is trouwens enkel te voet bereikbaar, maar daarvoor zijn we gekomen. We wandelen over de Seelände, zeg maar de oever van het meer. Aan de ‘Malerwinkel’ genieten we van een spectaculair panoramisch uitzicht over de Königsee. Geen wonder dat schilders (Maler in het Duits) hier wel eens vaker vertoeven.
Opnieuw aangekomen aan de haven nemen we de tijd voor de lunch. We volgen de rand van het bos en komen door verschillende dorpskernen als Waldhäuser en Schwaiger. Verderop overschrijden we de Wimbach om de loop van de Ramsauer Ache te volgen. Ten slotte komen we uit waar we eergisteren begonnen zijn.

DAG 6 - Obersalzberg - Kälbersteinspringschans

Op de Obersalzberg liet Adolf Hilter een vakantieverblijf bouwen. Vanaf 1933 werd de woning bovendien beschouwd als de tweede ambtswoning van de bondskanselier naast die in Berlijn. Het bezoekerscentrum belicht niet enkel de NAZI-periode maar gelukkig ook de geschiedenis van de streek.
We dalen weer af naar de stad voor de lunch. We ontdekken de stad Berchtesgaden maar stappen weldra opnieuw het bos in. Onderweg komen wij voorbij de Kälbersteinschans. De schans bestaat uit 3 verschillende hoogtes. Wat uitleg over het schansspringgebeuren schept duidelijkheid over deze bijzondere wintersport.

Dag 7 - Bad Reichenhall - Moorslede

De koffers zijn ingepakt en ingeladen. Het ontbijt zal wat vroeger genuttigd worden als anders. De terugrit verloopt ongeveer via dezelfde weg als de heenrit. 

Hotel

 • Amber Hotel Bavaria

  De comfortabele kamers van dit elegante hotel zijn ingericht in alpine stijl. De kamers hebben balkon met een panoramisch zicht op de Beierse Alpen. Ze zijn voorzien van tv, wifi en badkamer met bad of douche.

  De wellnessruimte is ingericht met een fitnessafdeling, sauna en massagedouches. Voor de infraroodsauna, schoonheidsbehandeling en massage wordt een toeslag gevraagd.

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 795 per persoon half pension
tot 1 december 2021
€ 815 per persoon half pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 180

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22ADE03BERC

Opgelet!

 • Half pension

Mocht uit onze voorbereidingsreis blijken dat bepaalde voorgestelde wandelingen en/of bezoeken niet uitvoerbaar zijn, dan worden evenwaardige wandelingen en bezoeken uitgewerkt zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van deze winterwandelreis.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!