Wandelreis Rome

Via di Francesco

 • Nederlandstalige wandelbegeleiding

Onze mening

Alle wegen leiden naar Rome….Ook onze ‘cammino van Franciscus’. Deze unieke pelgrimsroute loopt van Firenze over Assisi en Rieti naar Rome en wordt de laatste jaren steeds populairder. Wij wandelen dit laat- ste gedeelte: 5 dagen en 110 km lang. Duizenden pelgrims deden het ons voor en stapten via middeleeuwse dorpjes, bergpaadjes met prachtige vergezichten, langs olijfgaarden, kapelletjes en heel veel natuur door het groene hart van Italië. Rieti, Poggio San Lorenzo, Ponticelli, Monterotondo, Monte Sacro en Rome zijn de etap- peplaatsen op onze voetreis. Goed ingelopen wandelschoenen en een ietwat geoefende basisconditie volstaan om de route af te stappen onder begeleiding en op eigen tempo. Iedere dag wordt een technische fiche met afstanden, profielen, mogelijke rustplaatsen en bevoorradingsmogelijkheden meegegeven. Licht bepakt, met enkel het nodige voor de wandeling van de dag zelf, gaan we op stap, de autocar volgt ons en is steeds ter beschikking. Ook gedeeltes van de etappes kunnen afgelegd worden. Voor wie het wandelen niet ziet zitten, maar wel wil genieten van de omgeving en de sfeer, kan gewoon meevolgen met de autocar

bekijk het volledige programma

DAG 1 Moorslede - Campegine

We vertrekken in de vroege morgen via autosnelwegen doorheen Frankrijk en Zwitserland. Via Milaan gaat het verder tot de omgeving van Parma waar we overnachten.

DAG 2 Campegine - Assisi - Rieti

Vandaag wacht ons een heerlijke etappe doorheen Noord- en Midden-Italië. ’s Morgens rijden we via Firenze naar Assisi, de geboortestad van de Heilige Franciscus. Hier maken we een opwarmingswandelingetje van een 4-tal km van Santa Maria degli Angeli tot in het centrum van Assisi. Een must is natuurlijk de Heilige Franciscus basiliek, waar we de crypte met het graf van Franciscus bezoeken en de mooie fresco’s van Giotto in de bovenkerk bewonderen. Daarna rijden we met de autocar tot ons overnachtingshotel (voor vier nachten) tussen Rieti en Rome, voor een goede maaltijd en een verkwikkende nachtrust.

DAG 3 Wandeldag 1: Rieti - Poggio San Lorenzo

Deze eerste wandeldag doen we een tocht van 22 km van Rieti naar Poggio San Lorenzo. Rieti is het geografische middelpunt van Italië en is daar bijzonder fier op. Sint Franciscus in het historische centrum van Rieti doet onze uitgeleide… De eerste 8 kilometer genieten we van de heilige vlakte van Rieti, langs beekjes en velden en omringd door heuvels. Een stukje van de vroegere Romeinse zoutroute ‘Via Salaria’, de weg die Rome met de Adriatische Zee verbond, ligt vandaag op ons traject. Daarna wordt het wat heuvelachtiger tot in Poggio San Lorenzo, een dorpje op een ‘poggio’ (heuvel). Van hieruit nemen we de autocar terug naar ons hotel.

DAG 4 Wandeldag 2: Poggio San Lorenzo - Ponticelli

Deze pittige etappe van 21 km belooft ons magnifieke vergezichten op de Apennijnse bergen. Bij het buitenwandelen van Poggio San Lorenzo zien we nog de oude Romeinse versterkingen. Bossen, heuvels, olijfbomen en monumentale eiken staan vandaag op het programma. Doorheen wijn- en olijfgaarden bereiken we goed halfweg het stadje Poggio Moiano. Een ideale en deugddoende rustplaats met als beloning prachtige vergezichten. Ponticello Sabino is ons eindpunt vandaag, een gehucht op 45 km van Rome.

DAG 5 Wandeldag 3: Ponticelli - Monterotondo

Met zijn net geen 30 km is dit de langste etappe van onze pelgrimstocht. Acquaviva, waar we wat kunnen uitrusten en proviand opdoen, en Montelibretti zijn typische dorpjes waar we langs passeren. Verder op onze tocht vandaag doorkruisen we het natuurreservaat Macchia di Gattaceca, met veel olijfgaarden, graanvelden en hier en daar een boerderij. We overnachten terug in hetzelfde hotel te Monterontondo.

 

DAG 6 Wandeldag 4: Monterotondo - Monte Sacro

Het einddoel nadert met rasse schreden. Deze etappe van 19 km is heel wat makkelijker dan de vorige etappes. In het eerste gedeelte wandelen we rustig door de open en eindeloze velden van de Riserva Naturale della Marcigliana. Hier is bij helder weer de koepel van de Sint-Pietersbasiliek te Rome reeds zichtbaar. De tweede etappe van de dag brengt ons stap per stap dichter bij de voorsteden van Rome. Het wordt even aanpassen aan wegen met wagens in plaats van bomen en rust. Ons einddoel vandaag is het stadje Monte Sacro, dat reeds tot de grootstad Rome behoort. Hier bevindt zich ook het hotel voor de volgende twee nachten.

DAG 7 Wandeldag 5: Monte Sacro - Vaticaanstad/Rome

Deze laatste en gemakkelijke etappe van 15 km probeert zoveel mogelijk de rumoerige verkeersaders van de grootstad te vermijden. Daarvoor wijken we wat af van de uitgetekende route, maar in ruil genieten we van enkele sfeervolle parken en de twee belangrijke rivieren in Rome. Ons eindpunt en climax van deze 5-dagenwandeling, de Sint-Pietersbasiliek, kunnen we onderweg op een panoramisch punt reeds bewonderen. De Eeuwige Stad laat zich hier van zijn mooiste kant zien. Nog even door het centrum van Rome wandelen tot aan de Engelenbrug, waar de mooie engelenbeelden de vermoeide pelgrims verwelkomen. Via de statige Via della Conciliazione omarmt het Sint-Pietersplein ons en bereiken we ons doel, de Sint Pieters basiliek! Het lang verwachte en meest emotionele moment van de voettocht.

DAG 8 Wandeling doorheen Rome - Firenze

Rome verlaten we niet zonder eerst langs de hoogtepunten te wandelen, onder andere het imposante Colosseum, het Forum Romanum, de Trevifontein, de Spaanse trappen enz. Na het vrije middagmaal verlaten we Rome en met onze autocar rijden we naar de omgeving van Firenze voor onze overnachting.

DAG 9 Firenze - Como

Na het ontbijt rijden we noordwaarts naar het Comomeer, één van de mooiste Noord-Italiaanse meren. De Greenway wandeling is een prachtige route langs verschillende pittoreske dorpjes aan het Comomeer, via het oude bergweggetje ‘L’Antica Via Regina’. We overnachten in de buurt van Como.

DAG 10 Como - Moorslede

Via Zwitserland en de Elzas keren we terug naar Moorslede.

Hotels

 • Hotel Valdenza

   

 • Quality Hotel Green palace

   

 • Best Western Ars Hotel

   

 • Amati Design Hotel

   

 • Motel San Gottardo

   

Terug naar overzicht

10 DAAGSE WANDELREIS

€ 1045 per persoon In half pension

Toeslag:

éénpersoonskamer: € 240

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 50

Referentienummer: 20ROMEWANDEL

Inbegrepen

 • Lokale gids in Rome

Opgelet!

 • Half pension

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Contact gegevens
Adres

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag

We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!