Ried Im Oberinntal

Luilekkerland bestaat

  • Alpine tradities

Onze mening

Tirol is genieten! Van zodra men een stap in de prachtige natuur zet, merkt men de zuivere lucht, de rust en de stilte die dit berglandschap uitstraalt. Hier voelt men de dagelijkse zorgen en stress van zich afglijden. In Tirol is nog plaats voor romantiek!
Het prachtige 4*hotel in een rustige en idyllische omgeving aan de rand van het centrum heeft verschillende gezellige onthaalruimtes, een gemoedelijke hotelbar, een terras en een mooie tuin.  De keuken serveert Tiroolse specialiteiten en internationale gerechten. Kortom een gemoedelijk hotel en vriendelijke service met een hart.

bekijk het volledige programma

DAG 1

We vertrekken in de vroege morgen. Via autosnelwegen bereiken we Ried, een dorpje in het Oberinntal, op ongeveer 880 m hoogte. Een zonnige regio gelegen bij het drielandenpunt, gevormd door Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

DAG 2 BERGLANDSCHAPPEN

Vrije voormiddag om de verblijfplaats te verkennen met een geleide wandeling. Na het middagmaal maken we kennis met een mooi stukje natuur van het Oberinntal. We wandelen tot in de nabijheid van een natuurlijk meertje midden de bergen. De gondel brengt ons naar Fendels, op een hoogte van 1 356 m, onder het Roter Schrofen massief. Daar maken we kennis met een bergdorp.

DAG 3 KUTHAÏ EN TIROOLSE DOLOMIETEN

Na een rustige morgen vertrekken we voor een mooie tocht vol afwisseling. We verkennen de eerste drie plateaus van het Ötztal. Via de ‘Alpenrosenstrasse’ in de uitlopers van de Stubaier Alpen, bereiken we het 1 966 m hoge gelegen Küthai, de vroegere buitenverblijfplaats van de Tiroolse vorsten. Nadien aanschouwen we nog de prachtige natuurmonumenten van de Tiroolse Dolomieten.

DAG 4 IMST EN HET PAZNAUNTAL

Halve daguitstap naar Imst, gelegen tussen Landeck en Innsbruck. We brengen een bezoek aan het gemoedelijke Tirolerstadje met zijn vele bronnen en prachtige oude patriciërshuizen en/of maken een wandeling door de romantische Rosengartenschlucht, waar vele houten bruggetjes over de kloof liggen en het water op de gladde rotsen neerklettert. Na het middagmaal rijden we het nauwe maar mooie Paznauntal in. In Galtür brengen we een bezoek aan het verrassend mooie ‘Alpinarium museum’.

DAG 5 SAMNAUN

Lang uitslapen en genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en de hotelfaciliteiten. In de voormiddag is er mogelijkheid tot een vrije wandeling in de buurt van het hotel. Na het middagmaal maken we een halve daguitstap met een “Kaffeefahrt”. Via prachtige bergwegen bereiken we het bergdorpje Samnaun, een Zwitsers gebied met belastingvrije inkoopmogelijkheden. Voor liefhebbers van natuurschoon zijn er talrijke wandelmogelijkheden. Je hoort, ziet en voelt er de wondere wereld van de Samnauner Alpen.

DAG 6 KAUNERTAL

’s Voormiddags maken we een prachtige uitstap naar de Kaunertaler-Gletsjer. Door het romantische Kaunertal rijden we voorbij het heerlijke Gepatsch-stuwmeer (grootste stuwmeer van West-Oostenrijk) tot op een hoogte van 2 750 m. Prachtig zicht op de Gepatschferner, de langste gletsjer van de Oost-Alpen! Er is de mogelijkheid om bij het drielandenzicht tot op een hoogte van 3 130 m te komen. Je raakt er gefascineerd door een imposante gletsjerwereld. Je kunt “de bergen over hun kop strelen!”. Je staat er met je ene voet in Oostenrijk en met je andere in Italië! Vrije namiddag om te genieten van de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden die het hotel te bieden heeft.

DAG 7

Vandaag nemen we tevreden en voldaan afscheid van Tirol. Na het ontbijt rijden we huiswaarts, waar we nog lang nagenieten van deze wondermooie vakantie.

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 865 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 90

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 50

Referentienummer: 22AAT08RIED

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!