Polen met Auschwitz

  • Folklore avond
  • Toegangsgelden inbegrepen
  • Nederlandstalige lokale gids
  • Centraal gelegen hotel in Krakau

Onze mening

met audiogids

In Polen zitten de restauraties van historische gebouwen in een stroomversnelling. Krakau, met zijn twee miljoen bezoekers per jaar en Auschwitz-Birkenau zijn klinkende namen van plaatsen die wij bezoeken. Goedgevulde kerken en kapellen met brandende kaarsen, traditionele klederdracht en vele katholiek geïnspireerde feestdagen zijn kenmerken van dit gelovig volk. Op de terugweg bezoeken we nog Dresden. Deze stad is als een feniks uit de as herrezen na de zware, nutteloze bombardementen van de geallieerden op het einde van WO II.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Dresden

Via autosnelwegen rijden we naar het overnachtingshotel. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Dresden.

 

DAG 2: Dresden - Breslau

We verlaten het hotel na het ontbijt om Polen te bereiken rond de middag. Na onze eerste maaltijd in Polen bezoeken we de stad Breslau of Wrocław in het Pools, gelegen aan de Oder. Deze historische stad in Silezië behoort tot de mooiste van Polen. Overnachting en avondmaal in Breslau/Wrocław.

DAG 3: Breslau - Czestochowa - Krakau

Na het ontbijt gaat het naar Jasna Gora in Czestochowa met de Zwarte Madonna. We bezoeken uiteraard dit heiligdom met de icoon die vereerd wordt als de redster van Polen. Vervolgens rijden we verder naar Krakau voor avondmaal en logies.

DAG 4: De zoutmijn van Wieliczka - Krakau

In de voormiddag brengen we een bezoek aan de bekende zoutmijn van Wieliczka. Deze mijn is al meer dan 700 jaar in werking en bestaat uit een labyrint van kilometerslange gangen dat diverse ondergrondse zalen verbindt. Daarna verkennen we ook onze verblijfplaats Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen. We maken een stadswandeling door het historisch stadscentrum met één van de grootste en mooiste marktpleinen van Europa. We bewonderen de lakenhal, de raadstoren en de Wawelheuvel. Het avondmaal nemen we in een lokaal restaurant met folklore.

DAG 5: Vlottentocht op de Dunajec

Vandaag rijden we naar het voorgebergte van Pieniny. Daar maken we een vlottentocht op de rivier Dunajec. Na de tocht kunnen we ’s middags genieten van een typische maaltijd.

In de namiddag bezoeken we het kasteel van Niedzica, het belangrijkste versterkte bolwerk van het Pieniny-gebergte. Het is een voormalige grenspost van de Poolse kroon die één van de meest iconische kasteelcontouren van Polen biedt. 

DAG 6: Auschwitz en Birkenau

Ongeveer 50 km ten westen van Krakau bevindt zich de grootste en beruchtste dodenfabriek van het Duizendjarige Rijk. We brengen een bezoek aan het aangrijpende concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau. In de voormiddag bezoeken we het kamp van Auschwitz I, we wandelen langs de verschillende barakken en gaan binnen in diverse tentoonstellingsruimtes.

Na het middagmaal rijden we naar Birkenau (Auschwitz II), drie kilometer van Auschwitz I. Daar zien we het station waar de gevangenen toekwamen en de simpele houten barakken waar veel mensen sliepen.

DAG 7: Dresden

We nemen het middagmaal in de buurt van Breslau en keren terug naar Dresden, één van de mooiste steden van Duitsland. We wandelen in deze gerestaureerde renaissance stad met o.a. de Semper Opera, de Fürstenzug, de schitterende Frauenkirche, de Zwinger, enzovoort…

DAG 8: Dresden - Moorslede

Na het ontbijt rijden we het laatste stuk door Duitsland. Na het vrije middagmaal onderweg komen we in de vooravond in Moorslede aan.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 1.265 per persoon vol pension
vanaf 2 april 2024

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 225

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 24APL09POLE

Polen met Auschwitz

Inbegrepen

  • Toegangsgelden: bezoek zoutmijn, Auschwitz, Jasna Gora met Zwarte Madonna, vlottentocht, wandeling met gids in Dresden, kasteel van Niedzica
  • Folklore avond
  • Nederlandstalige lokale gids

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!