Op en langs de Donau

Fietsen langs één van de mooiste rivieren van Europa

 • Wijnsteek van de Wachau
 • Vol pension
 • Fietsbegeleiding
 • Geschikt voor iedere fietser

Onze mening

Met de fiets en het schip langs de Donau reizen is een bijzondere belevenis. Je drijvende hotel volgt je op de voet. Vertrekken doe je in Passau, de stad van de 3 rivieren. Licht bergaf fiets je langsheen weelderige groene rivieroevers, doorheen kleine, dromerige dorpjes en dit allemaal in de indrukwekkende landschappen van de Donau. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Wachauvallei met zijn wijngaarden, kastelen en kloosters en bezoek de hoofdstad van Opper-Oostenrijk, Linz. Het eindpunt van de fietsvakantie is Wenen, de stad die behoorde tot het machtige rijk Oostenrijk-Hongarije, ademt nog de sfeer van die tijd. Het is een mooie stad met een schat aan bezienswaardigheden, die uitnodigt voor zowel een culturele, ontspannende als culinaire belevenis. Wandel zeker eens doorheen de Naschmarkt (de beroemde voedselmarkt) en ontspan in één van de koffiehuizen, in een typisch traditionele Weense wijntaverne of slenter langs de prachtige gebouwen die de stad rijk is.

bekijk het volledige programma

DAG 1 Moorslede – Passau - Engelhartszell

We vertrekken vanuit Moorslede naar Passau. In de late namiddag schepen we in op de MS Prinzessin Katharina. Terwijl we het avondmaal nuttigen varen we richting Engelhartszell.

DAG 2 Engelhartszell - Untermühl - Linz (Varen & fietsen +/- 35km)

De gerestaureerde collegiale kerk is de bezienswaardigheid van Engelhartszell. We fietsen over het voormalige jaagpad van de Donau. Bijzondere verpozing is een boottochtje met een veerboot in de vorm van een notendop. Vanuit Untermühl gaan we opnieuw aan boord tot Linz. De eerste 35 km staan op de teller.

DAG 3 - Linz– Mauthausen- Grein (Varen & fietsen +/- 35 – 42 km)

‘s Ochtends brengt het schip je naar Mauthausen. In Mauthausen kan je het concentratiekamp en de herdenkingsplaats bezoeken. Later fiets je verder door de natuur naar het Keltendorp in Mitterkirchen. Hier waan je je terug in het verleden. De gemakkelijke fietsroute  loodst   je   direct   langs   de   Donau.   Wil je sportiever fietsen, kies dan voor de routevariant langs de burcht van Clam. Het einddoel is Grein, waar je onder andere Oostenrijks oudste stadstheater en de Greinburcht kan bezoeken.

DAG 4 - Grein – Melk – Tulln (Varen & fietsen +/- 50 km)

Je fietstocht begint met een rit langs het fascinerende landschap van ‘wild Strudengau’, een bij schippers beruchte vernauwing van de Donau. Daarna fiets je van Persenbeug naar Melk, waar je de abdij van de benedictijnen kan bezoeken. De abdij is één van de meest beroemde barokgebouwen van Oostenrijk. In Melk ga je terug aan boord en kan je genieten van de zonsondergang en de mooie verlichting van de Wachau. De boot brengt je naar Tulln.

DAG 5 - Tulln – Wenen- Nussdorf / Kornneuburg - Rustdag (Varen & fietsen +/- 35 km)

Net voor Wenen ligt de Klosterneuburgabdij ingesloten in het landschap. Het dak en de koepel van dit 900-jarig barokke gebouw kan je al van ver zien. Dit is zeker een bezoek waard. Het schip legt aan in Kahlenbergdorf, (ook mogelijk in Nussdorf of Korneuburg afhankelijk van aanmeermogelijkheden). Na een wandeling door de wijngaarden kan je genieten van een prachtig uitzicht op Wenen. In de namiddag heb je de mogelijkheid om Wenen, de stad van de vitaliteit te ontdekken....

DAG 6 - Wenen-Nussdorf - Rustdag

Vandaag staan de talloze bezienswaardigheden van de Donau-metropool op het programma. De Stephansdom, de Hofburg, de prachtige Ringstrasse-boulevard met het Burgtheater, de Staatsopera en het stadhuis, het zijn één voor één trekpleisters van de stad. Neem echter voldoende tijd om te wandelen of één van de beroemde Weense cafés te bezoeken. Voor een echte Sachertorte in café Sacher moet je wellicht in de rij gaan staan. 's Nachts vaart het schip naar Dürnstein of Rossatz in de Wachau. Er is mogelijkheid om Wenen per fiets met een lokale Nederlandstalige gids (facultatief)

DAG 7 - Wachau – Pöchlarn (Varen & fietsen +/- 35 km):

De glooiende landschappen, dromerige dorpjes met kleurrijke wijngaarden, statige kastelen en versleten ruïnes werken betoverend. De blauwe toren van de collegiale kerk van Dürnstein is een oriëntatiepunt in de Wachau. We genieten van een blik op de indrukwekkende abdij van Melk alvorens we opnieuw aan boord gaan. De bemanning heeft ondertussen voor een heerlijk afscheidsdiner gezorgd. We varen verder tot Passau.

DAG 8 - Passau – Moorslede

Na het ontbijt nog eventjes genieten op het dek van de stilte en het uitzicht op de vallei van de Donau. De aankomst is voorzien rond 10 uur, de ontscheping ongeveer een halfuurtje later. Daarna keren we terug naar Moorslede.

Hotel

 • MS Prinzessin Katharina

  Het schip liep in 1990 van stapel en werd in 2015 gerenoveerd. Het bevat drie dekken voor het publiek. Het zonnedek helemaal boven uiteraard. Het Bovendek omvat kajuiten met groot venster dat openschuift met Frans balkon, restaurant, bar/lounge en het onthaal. Het hoofddek omvat kajuiten. De bemanning bestaat 30 medewerkers en kan tot 140 passagiers verwelkomen.

Terug naar overzicht

8 Daagse fiets- en vaarvakantie

€ 1499 per persoon in vol pension

Toeslagen:

Op het superieur dek: € 180
Eénpersoonshut: prijs op aanvraag

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21ADE08FIET

Op en langs de Donau

Inbegrepen

 • Routebeschrijving/boekje
 • Fietsen worden ter plaatse gehuurd
 • Haven- en overnachtingstaksen
 • dagelijkse bespreking van de fietsroutes

 

Niet inbegrepen

 • Toegangsgelden , city-express , wijnproeverij, fietsgidsbeurt in Wenen
 • Toeslag elektrische fiets € 90,00
 • Korting niet-fietsers € 75,00

Opgelet!

 • Dit reisprogramma wordt geboekt in volpension: 7x ontbijt, 6x lichte lunch   aan boord (niet)fietsers) of lunchpakket voor de fietsers, koffie en thee in de   namiddag, 6x 3-gangen diner en 1x afscheidsdiner met afscheidsdrink
 • Mensen die niet wensen te fietsen kunnen aan boord blijven of bij het aanmeren op eigen initiatief de omgeving van het schip verkennen

De touroperator behoudt zich het recht het programma of de route te wijzigen indien nodig. Afhankelijk van de waterstanden behoudt het scheepsvaartbedrijf het recht om bepaalde delen van de route te overbruggen per bus/autocar.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!