Oberösterreich

In het hart van Oostenrijk

 • Met overnachtingshotels
 • Vakantiegeluk
 • Wellness

Onze mening

Wees welkom in een landschap als een fotoboek. Ontdek er bergen en spectaculaire uitzichten. Ervaar de hartelijkheid. Deze reis is verspreid over twee Bundesländer: Oberösterreich en Steiermark. Oberösterreich is een provincie met veel verschillende aspecten en heel wat landschapsverschillen. Drie vierde van Steiermark is bergland, waarvan meer dan 60 % van zijn oppervlakte bedekt is met bossen. Groen zijn de meren en groen zijn al de bossen en weilanden die er zich in reflecteren. De bijnaam van dit Bundesland is begrijpelijk ‘het groene hart’ van Oostenrijk. Spital am Pyhrn heeft een markant panorama aan de rand van het Nationale Park van de Kalkalpen. Op zoek naar iets bijzonders? Wel, reis dan mee naar een alpenjuweel in Oberösterreich.

bekijk het volledige programma

DAG 1

Vertrek in de vroege morgen. Via Duitse autosnelwegen bereik je in de vooravond het overnachtingshotel. Een avondmaal en wat vrije tijd sluiten deze eerste reisdag af.

DAG 2 - Salzkammergut met de Grundelsee en de Toplitzsee

Voorbij Salzburg kom je weldra in Salzkammergut met zijn vele meren, zoals de Mondsee, de Attersee, de Hallstätter See, … Bij de Grundelsee genieten we van het middagmaal in het Steierische Salzkammergut.

Na een korte wandeling bereik je al vlug het met bossen omgeven Toplitzmeer. Op dit geheimvolle meer brengt een platboot je tot aan de watervallen bij het romantische Kammermeer, waar de Traunrivier ontspringt. De autocar voert je verder tussen het Dachstein- en Totesgebergte. Zo bereik je in de vooravond de Pyhrn-Priel regio. Hartelijk welkom in het hotel in Spital am Pyhrn, waar een vakantie op zijn schoonst kan zijn.

DAG 3 - Wurzeralm en Wurbauerkogel

Na een rustige morgen brengt een kabelspoorbaan je tot op een hoogte van 1 400 m, de Wurzeralm, het grootste laag- en hoogveen in de oostelijke Kalkalpen.  Het is een echte ‘Wanderalm’.  Mooie uitzichten zijn er je deel. Een rustige wandeling zorgt voor ontspanning.

In de namiddag kan je met de zetellift de Wurbauerkogel bezichtigen. Vanop de 21m hoge panoramatoren heb je een schitterend uitzicht op het omliggend bergpanorama met zijn 21 toppen boven de 2 000 m. Natuurlijk kan men ook gebruik maken van de talrijke hotelfaciliteiten: wellness, sauna,….

DAG 4 - Spital Am Pyhrn, Stift Admont en de Hengstpas

De barokke kerk van Spital am Pyhrn is ‘het culturele beeld’ van Spital. Vervolgens breng je een bezoek in Admont aan de grootste kloosterbibliotheek ter wereld, Stift Admont.

Na het middagmaal in Admont rijden we door het Nationale Park van de Kalkalpen met het Sengsengebergte. Op de Hengstpas is er ‘Alpenromantiek’ en mogelijks een kleine wandeling. In de Karlhütte ontvangt ‘Frau Loger’ de bezoekers. Waarom niet eens genieten van wat lekkers?

DAG 5 - Gleinkersee en Hütterer Böden

De Gleinkersee is een betoverend klein idyllisch bergmeer. Ontdek het kleine paradijs en zijn stille fascinerende omgeving tijdens een wandeling. Doorheen het afwisselende Stodertal bereik je het bekende skioord van Hinterstoder, Hütterer Böden. Het uitzicht is overweldigend. De Lögerhütte nodigt de bezoekers uit om te genieten van het mooie Alpenplateau midden een geweldig Alpenmassief. In deze schitterende omgeving met de imposante bergen van het Todes-gebergte is er een middag-‘brettljause’ voorzien.

DAG 6 - Gesäuse en Erzberg

Een wild romantische route loopt doorheen een kloof in een woest berglandschap, het sinds 2002 Nationaal Park Gesäuse. Het 24 km lange dal werd naar het ‘geruis’ (Gesäuse) van de Enns-rivier genoemd. De rivier heeft zich een grillige weg door het hoge gebergte gebaand. Het dal, waarin de weg en de spoorlijn letterlijk aan het gebergte ontworteld zijn, behoort tot de mooiste gebieden van het Oostenrijkse hooggebergte.

Het Steierische Erzberg is de grootste bovengrondse ertsontginning van Centraal-Europa. De mijn bevat 32 % zuiver erts. De berg lijkt wel een gigantische Mexicaanse trappenpiramide. Met typische vrachtwagens, de ‘Hauly’s’, verken je deze merkwaardige berg in openlucht. Een sensationele, onvergetelijke belevenis!

DAG 7 - Steierische Salzkammergut Tauplitzalm

Het Steierische Salzkammergut heeft veel te bieden. Vooral de Tauplitzalm is adembenemend mooi. Het is ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden in heel Oostenrijk. Dit hoogplateau is een druk bezocht ski- en wandelgebied met een schitterend uitzicht op het Totes gebergte. Op de 1 620 m hooggelegen alm maak je een aangenaam wandeltochtje.

Na het middagmaal voert een toeristentreintje je doorheen de prachtalm. Tijdens de rondrit verneem je heel wat wetenswaardigheden en krijg je prachtige uitzichten.

DAG 8 - Salzkammergut met de Traunsee

Vandaag nemen we afscheid van het verblijfshotel. Het Oberösterreichse Salzkammergut bezit 70 % van het natuurgebied dat verspreid is over drie deelstaten: Salzburgerland, Oberösterreich en Steiermark. De 76 meren hebben elk hun eigen charme. Samen met de Mondsee, Attersee, Hallstätter See en de Wolfgangsee behoort de Traunsee tot de grootste en beroemdste meren van Salzkammergut. Het meer is 12 km lang, 3 km breed en met 228 m het diepste meer van Oostenrijk. De Traunsee is eigenlijk een verwijding van de Traunrivier. Geniet maar van de mooie tocht op het wondermooie meer in een prachtomgeving.

Pas na het middagmaal wordt via Oostenrijkse en Duitse autowegen naar het overnachtingshotel gereden.

DAG 9

Na het ontbijtbuffet vat je de terugreis aan. Mooie herinneringen aan deze natuurreis in het hart van Oostenrijk neem je mee naar huis. Oberösterreich en Steiermark hebben reeds velen bekoord, een natuur om van te dromen. Laat ook jij je bekoren en geniet na!

Hotel

 • Hotel Freunde der Natur

  Het Seminar en Sporthotel “Freunde der Natur” ligt in een rustige parklocatie. De comfortabele kamers, deels met balkon, zijn voorzien van douche/toilet, radio, telefoon, tv, …Er zijn wellnessruimtes met o.a. verschillende sauna’s, stoombad, infraroodcabine, …  De bezoekers worden verrast met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 5-gangen diner uit zowel de regionale als de internationale keuken.

   

Terug naar overzicht

9 Daagse

€ 1.150 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 125

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 50

Referentienummer: 22AAT08OBER

Oberösterreich

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!