Lente in Salzkammergut en het Narcissenfeest.

Het festival ter ere van de stervormige narcis

  • Verrassend mooi!
  • Het bloemenfeest van Oostenrijk

Onze mening

In het legendarische Ausseerland in Salzkammergut groeit een bijzondere bloem: de witte narcis. De wilde narcissen sieren de regio van mei tot juni. Ze transformeren het idyllische berg- en merenlandschap in een geurige bloemenzee. Duizenden wilde narcissen worden gebruikt om figuren te maken. Deze reis voert je naar het 62ste “Narzissenfest” in Bad Aussee. Onder het motto “Leben – Lieben – Lachen” word je hartelijk verwelkomd in het 4*hotel midden het vakantieparadijs Zauchensee. Laat je alvast inspireren zodat je met mooie verhalen en overrompelende ervaringen je thuisfront kunt verrassen. We wensen je een heerlijke vakantie toe!

bekijk het volledige programma

DAG 1 Moorslede - Altenmarkt

In de vroege morgen vertrekken we voor deze verrassende reis. Voorbij München bereiken we het overnachtingshotel.

DAG 2 Herrenchiemsee - Altenmarkt

Na het ontbijtbuffet wordt er richting Chiemsee gereden. Op één van de eilanden staat het “Versailles van Ludwig II”, Herrenchiemsee. Misschien is dit wel zijn mooiste kasteel.

Na het middagmaal, in de omgeving van het meer, maken wij een mooie tocht om onze verblijfplaats te bereiken. Na het overschrijden van de Duits-Oostenrijkse grens wordt de autoweg verlaten om met een kleine wandeling kennis te maken met het mooie landschap tussen het Tennen- en Hagengebergte. Zo bereik je het familiale tuinhotel in het vakantieparadijs Altenmarkt.

DAG 3 Hohenwerfen - Koetstocht

Achter de sombere ravijnen rondom “Pass Lueg” troont op een steile rotspunt de burcht Hohenwerfen. In de voormiddag breng je een bezoek aan deze vesting. De burcht ziet er nog steeds uit wat ze eeuwen veelal is geweest, een grimmige gevangenis. Als bezoeker krijg je een uitstekende indruk van de middeleeuwse kundigheid op gebied van vestingwerk en zal je genieten van de voormalige residentie van de Salzburgse aartsbisschoppen. Daarna zijn we getuige van een mooie roofvogelshow, één van de mooiste van Europa.
’s Namiddags ontdek je het unieke landschap in het Hinterwinkltal aan de zuidkant van het Dachsteingebergte. Een koets voert je tot de Hofalm (1 303 m), met uitzicht op de “Große Bisschofsmütze” (2 458 m). Tijd om te genieten. Daarna voert de autocar je terug naar het hotel. Zo eindigt een dag vol afwisseling.


 

DAG 4 Gosausee - Radstadt

 

Vandaag staat één van de mooiste locaties in de Alpen op het programma. Ditmaal midden het indrukwekkende Dachsteinmassief. Met de Pass Gschütt overschrijd je de grens Salzburgerland - Oberösterreich en bereik je het lieftallige Gosautal. De omgeving midden de hoge bergen met uitzicht vanaf het bergmeer is spectaculair. Je kan er een ontspannende wandeling rond de Gosausee maken. Er zijn geen woorden voor de schoonheid!

Op de terugweg bezoek je de geschiedenisrijke stad Radstadt. Tijdens een rondleiding verneem je heel wat over deze marktstad. Het zilveren wiel in het wapenschild verwijst naar het rad in de naam van de stad. Er is ook vrije tijd voorzien.

DAG 5 "Narzissenfest" in Ausseerland

Vandaag beleef je het hoogtepunt van de reis, het 62ste Narcissenfeest, het grootste bloemenfeest van Oostenrijk! In de voormiddag kan je de narcissenfiguren in het stadscentrum van Bad Aussee bezichtingen, de wondermooie stad in het middelpunt van Oostenrijk. Deze kleine stad verandert in een ware feestplaats met veel klederdrachten, verschillende standjes met regionale producten en handwerkkunst, blaas- en volksmuziek, … De bezoekers kunnen gemoedelijk over de pleinen en door de straten wandelen en zich ook culinair laten verwennen. Indrukwekkend is de feeststoet door het centrum. Vrij middagmaal. In de namiddag worden de kunstwerken op een bootje of een vlot geladen en op de Altausser See tot een bloemen-bootcorso omgevormd. Het prachtige landschap in verbinding met de fantasievolle narcisfiguren laten wondermooie indrukken en motieven ontstaan. Geniet van de beelden vanaf de oever van het meer. Maak prachtige foto’s als blijde herinnering.

DAG 6 Berchtesgaden: Kehlsteinhaus - 'Deutsche Alpenstrasse'

De charme van het bergstadje Berchtesgaden is zijn adembenemende ligging tussen de mooiste bergen van Beieren. Maar deze plaats is echter ook berucht. Op de Obersalzberg, 800 m hoog boven Berchtesgaden, had Hitler zijn villa in de bergen, waar hij veel hooggeplaatste bezoekers ontving. Vanop het “Adelaarsnest” heeft men een prachtig uitzicht op de omgeving van het Berchtesgadener Land en de mooie Königssee. Bij helder weer is zelfs Salzburg te zien.
Na het middagmaal aan de Königssee geniet je van een mooie natuurrit doorheen een deel van de Duitse Alpenweg. In de vooravond bereik je het overnachtingshotel. 

DAG 7 Terugreis

Na het ontbijt wordt de reis huiswaarts aangevat. Onderweg kan je nagenieten van deze deugddoende lentevakantie, met als hoogtepunt het bloemrijke “Narzissenfest”.

Hotel

  • Hotel Ferienwelt Kesselgrub Altenmarkt

    Het hotel is ideaal gelegen aan de rand van het centrum van Altenmarkt. Het hotel biedt een wellness met o.a. een Finse sauna, een stoombad, een Kneipp-bad, een fitnessruimte, een hot tub en een buitensauna. Hotelgasten genieten van gezonde producten afkomstig van regionale leveranciers en zelfs van de eigen boerderij van Kesselgrubs Ferienwelt.

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 855 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 70

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AAT05NARC

Lente in Salzkammergut en het Narcissenfeest.

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!