Musikherbst in Oostenrijk

Het beroemde feest met de superstars. Folk-, pop- en schlagermuziek "Alpenländischer Musikherbst 2022"

 • Muziekreis
 • Optredens inbegrepen
 • Festival van de superlatieven!

Onze mening

Het feest van de volksmuziek, in Ellmau am Wilden Kaiser, wordt als superlatief omschreven. Tiroolse gastvrijheid, imposante bergtoppen en top-stars van de volks- en schlagermuziek, een geslaagde mix. Dit alles heeft het herfst-muziekfeest aan de coulissen van het Wilder Kaisergebergte tot het succesvolste volksmuziekfeest van de Alpen gemaakt. Voor duizenden begeesterde fans uit gans Europa is dit steeds een groot feest. Topsterren brengen hun grootste hits. Hansi Hinterseer, uit het nabije Kitzbühel, heel authentiek als hij zingt “Ich lieb die Schönheit meiner Berge…” De optredens hebben plaats in een exclusieve en verwarmde feesttent waar onze zitplaatsen gereserveerd zijn. Je logeert in een 4*hotel in de nabijheid van Ellmau, in Söll. Ontspannen, genieten en zich goed voelen is de leuze van de hoteluitbater. De gasten worden er verwend. De dag begint met een ontbijtbuffet. De hoofdmaaltijd bestaat uit een 4-gangenmenu met een groenten- en/of voorgerechtenbuffet. Het hotel is gekend om de zeer goede keuken. Dit wordt beslist een onvergetelijke vakantie!

bekijk het volledige programma

DAG 1

Via de autosnelwegen bereik je ’s avonds het romantische en wilde Wilder Kaisergebergte. De stenen kroon van de Alpen is machtig en indrukwekkend. Filmteams uit de hele wereld maken gebruik van het indrukwekkende panorama. Dit gebergte behoort landschappelijk tot de mooiste van Tirol.

DAG 2

Na een lekker ontbijt rijden we naar Innsbruck voor een bezoek aan Bergisel en de springschans. Na het uitstekende avondmaal is het tijd om naar Ellmau te rijden voor de verwelkoming op het ‘Musikherbst’-feest. Het wordt een traditievolle avond met afwisselend de intrede van de “Bundesmusikkapelle” van Ellmau, traditionele Tiroolse dansen, originele muziek en gezang, maar ook de begroeting door de burgemeester en het aansteken van een biervat. De bekende “Oesch's die Dritten” en “Marc Pircher” zorgen vervolgens voor een optimale stemming. Verheug je op een grandioze avond.

DAG 3

Uitslapen en genieten van het bergpanorama van de “Wilder Kaiser . Na een rustige morgen rijden we richting Achensee. Een boottocht op het fjordachtige meer zal indruk op je maken. Na de lunch wordt er halt gehouden in Rattenberg, kleinste stad van Tirol. Daarna keren we terug naar het hotel voor het diner. Nadien zijn we aanwezig op een stemmingvolle avond, een programma met top-kunstenaars! Melissa Naschenweng heeft zo veel talent. De sympathieke Melissa zorgt samen met haar accordeon voor een grandioze stemming. Freddy Malinowski en Martin Hein, vormen samen Fantasy. Zij nemen hun publiek in korte tijd mee in hun fantasie en zorgen voor een buitengewone show. Jürgen Drews brengt dan weer de ene top hit na de andere zoals "Brett im Kornfeld". 

DAG 4

De dag begint met een typisch Oostenrijkse feestactiviteit, het Frühschoppen”. Het wordt een verrassende wonderlijke dag. Afwisseling en muzikaliteit troef! Met de comfortabele nieuwe berglift bedwingen we spelenderwijze de 1 550 m hoge Hartkaiser. Daar wordt gevierd, gemusiceerd en gedanst. Ondertussen kan men genieten van een schitterend Alpenpanorama, van de Wilder Kaiser tot de Kizbüheler Horn, van de beroemde Hahnenkamm tot het 3 000 m hoge Tauerngebergte. ’s Avonds word je uitgenodigd voor een avond vol schlagers. Sonia Liebing brengt hits zoals "Do not do that" en "Take what you need", echte meezingers als je het ons vraagt. Kerstin Ott is een bijzondere artieste met een warm en open karakter en o zo herkenbare stem. Telkens zorgt zij voor wonderbare momenten bij haar optreden. Na een onderbreking van zijn carriere in 2003 is Howard Carpendale helemaal terug om zijn publiek te verrassen. Je kunt van hem een buitengewoon concert verwachten.

DAG 5

Na het ontbijt brengt een toeristentreintje je hoog in de bergen tot bij één van de opnameplaatsen van de nieuwe tv-serie van de Bergdokter. Op de middag bezoek je de grote “Bauernmarkt” in Ellmau. Op deze traditionele boerenmarkt vind je talrijke standen met typische regionale producten zoals kaas, boerenbrood, schnaps, spek,… Ook oude handwerken worden er voorgesteld. Het geheel wordt met muzikaal opgeluisterd. Na het avondmaal vindt de STAR-avond plaats. Van de Zwitserse Francine Jordy kan men zeggen ‘talent kent geen grenzen’. Met haar verbluffende charme verovert zij steeds de harten van het publiek. De schlagerzanger Nik P. brent o.a. zijn grote hit "Ein Stern (... der deinen Namen trägt)". De sympathieke Kitzbüheler Hansi Hinterseer is ook dit jaar het hoogtepunt van het muziekfeest. Met zijn buitengewone zachte stem en zijn natuurlijke charme neemt hij het publiek op sleeptouw. Zijn liederen laten zijn fans wegdromen. Een hit-garant voor de “Musikherbst am Wilder Kaiser”!

DAG 6

Na een goed ontbijt wordt de terugreis aangevat. Vol mooie en hartelijke herinneringen aan het bekendste volksmuziekfeest in de Alpen, keren we tevreden naar huis terug.

Hotel

 • Aparthotel Bergland

  Het hotel ligt net buiten het centrum van Söll en beschikt over kamers en appartementen en zijn voorzien van eigen badkamer met haardroger en badjas en hebben kabel-tv.

  Bar, lounge en restaurant zijn modern ingericht, waar de kamers een rustieke interieur hebben. 

  's Morgens wordt een rijk en gevarieerd ontbijtbuffet opgesteld. De avondmalen worden opgediend en bestaan voornamelijk uit traditionele gerechten.

Terug naar overzicht

6 Daagse

€ 940 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 50

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AAT10MUSI

Musikherbst in Oostenrijk

Inbegrepen

 • De avondoptredens van het "Alpenländischer Musikherbst Fest"
 • Boottocht op de Achensee
 • "Traum-Frühschoppen" am Hartkaiser
 • Boerenmarkt in Ellmau

Opgelet!

 • Vrij middagmaal op Frühschoppen am Hartkaiser en op de boerenmarkt
 • Het juiste programma en de artiesten kunnen nog aangepast worden 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!