Loire Atlantique

 • Bezoek Airbus
 • Bezoek Les Machines de L'île
 • Middagmaal eerste dag inbegrepen

Onze mening

met audiogids

Waar de langste rivier van Frankrijk (de Loire) zich in de Oceaan gooit, ligt één van de meest verrassende stukjes van Frankrijk. Tussen La Rochelle en Nantes worden schepen en vliegtuigen gebouwd, verderop is er de rust van het platteland met de zoutvelden in het noorden en de wijngaarden van de Muscadet. Verder ontdekken we al het mooie wat de kleine vissershaventjes en het mondaine badplaatsje van La Baule te bieden hebben.

bekijk het volledige programma

DAG 1

Na een koffiestop in Assevillers rijden we richting Chartres, waar we tegen de middag aankomen aan één van de mooiste kathedralen van Frankrijk. We rijden met een toeristentreintje door het centrum van de stad en komen aan in ons restaurant voor het middagmaal. Daarna vervolgen we onze weg richting Saint-Nazaire waar we al een eerste blik kunnen werpen op de havenstad. Ons hotel ligt aan de rand van Saint-Nazaire. 

DAG 2

We blijven een hele dag in Saint-Nazaire, want hier is zoveel te beleven. Met de autocar rijden we met een gids van de scheepswerf door de enorme site waar de grootste cruiseschepen ter wereld gebouwd worden. We bezoeken in de bunker het museum van de pakketboot. Na de schepen van de zee is het tijd om te vliegen in de lucht. We eten deze middag op het strandje waar ooit de film 'Vacances de Monsieur Hulot' werd opgenomen. In de fabriek van Airbus die we bezoeken worden de verschillende onderdelen voor de Airbus-toestellen samengebracht en geassembleerd. Bijzonder is dat we hier helemaal tot bij de productie komen van onder andere het grootste vliegtuig ter wereld (A380). 

DAG 3

Deze dag trekken we het binnenland in. Langs de route des vins rijden we door de wijngaarden van de Muscadet, de droge witte wijn die zo bijzonder goed past bij vis en zeevruchten. Uiteraard gaan we stoppen om te proeven. Tegen de middag vallen we stil in het dorpje Clisson waar we eten. Clisson is na de Franse Revolutie herbouwd in Italiaanse stijl, je zal even de indruk hebben in Toscane op vakantie te zijn. 

DAG 4

Vandaag staat een bijzondere site op het programma. In Carnac staan 2 600 stenen, mooi in rijtjes. De kleinste een meter hoog, de hoogste tot zes meter, over een afstand van 8 kilometer. Het blijft een mysterie hoe ze daar zijn gekomen en waarom mensen ze daar hebben neergezet. In de namiddag ontdekken we Vannes, gelegen in de Golf van Morbihan. Deze eeuwenoude stad, waar geschiedenis en schoonheid samenkomen, is bekend voor zijn indrukwekkende stadsmuren en middeleeuwse gebouwen. Na een wandeling langs de bekendste bezienswaardigheden kan er uitgerust worden op één van de vele pleintjes die omringd worden door kleurige vakwerkhuizen.

DAG 5

De vijfde dag brengt ons naar Nantes, de hoofdstad van deze regio, die we in de voormiddag bezoeken aan boord van een toeristentreintje. We stappen de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne binnen. Voor het middagmaal nemen we de navibus (een soort lijnbus op het water) tot aan het dorpje Trentemoult, het kleurrijkste dorpje van de streek. Hier gaan we eten. Na het middagmaal keren we terug naar het eiland van Nantes. Daar vinden we “Les Machines de l’île”. Een mechanische olifant wandelt hier langs het water. Je klimt ook aan boord van de grootste draaimolen ter wereld en er zijn nog meer gekke constructies. 

DAG 6

Guérande is een middeleeuws stadje dat zijn rijkdom te danken heeft aan het zout. Na een bezoek aan het stadje ontdekken we de zoutvelden. Een rondrit brengt ons langs de bijzondere ruwe kust en het grote Blockhaus aan de ingang van de baai. Onze dag eindigt op het strand van La Baule, het Knokke van Bretagne.

DAG 7

Na een laatste ontbijt beginnen we aan de terugweg, met in ons hoofd de herinneringen aan een mooie reis.

Hotel

 • Hotel Aquilon

  Het hotel ligt op 5 minuutjes van de baai van La Baule. De kamers zijn uitgerust met airconditioning en eigen badkamer en zijn voorzien van een satelliet-tv. Hotelgasten kunnen ontspanning vinden in de lounge, de tuin of een baantje trekken in het buitenzwembad.

  's Morgens wordt een ontbijtbuffet geserveerd.

   

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 1.135 per persoon vol pension
vanaf 2 april 2024

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 210

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 24AFR09LOIR

Loire Atlantique

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!