Karinthië

Het zonnige zuiden van Oostenrijk

  • Ontspannend genieten
  • Tophotel aan het Ossiachermeer

Onze mening

Karinthië, het meest zuidelijk gelegen ‘Bundesland’ van Oostenrijk met kristalheldere warme meren, sneeuwwitte bergen en het milde klimaat. Je vindt er nog prentkaart-dorpjes. Charantana heette het vroeger, wat ‘land van de vrienden’ betekent. Nu is het Kärnten. Wij noemen het Karinthië, één van de laatste paradijzen, ook de ‘Oostenrijkse Rivièra’ genoemd. Naar eigen zeggen zou Karinthië bovendien de warmste deelstaat van Oostenrijk zijn. Te midden van deze natuurpracht in al haar vormen en deze paradijselijke omgeving ligt onze verblijfplaats.

bekijk het volledige programma

DAG 1 Moorslede - Villach

Via de autosnelweg doorkruis je Duitsland. In de omgeving van Stuttgart is er tijd voor een vrij middagmaal. Tegen de avond bereik je het overnachtingshotel.

DAG 2 Maltatal & Gmünd

Na het ontbijtbuffet rijden we door het Radstädter Tauerngebergte. Via een indrukwekkende rit door het panoramische Maltatal, het dal van de watervallen, bereiken we de ‘Kölnbreinsperre’, de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Na het middagmaal bezoek je het historische Gmünd, één van de stemmigste vestingsteden van Karinthië. Voorbij de Millstätter See bereiken we in de vooravond onze verblijfplaats in de nabijheid van de Ossiacher See.

DAG 3 Pyramidekögel, Mariawörth & Velden

Vandaag krijg je een goede indruk van de schoonheid van dit prachtige Bundesland. Vanop de  Pyramidekögel heb je een uniek uitzicht over Karinthië en zijn talrijke meren. Het middagmaal gebruik je met uitzicht op het Karawankengebergte. Natuurlijk mag het beroemde Mariawörth niet op het programma ontbreken. Dit wonderlijke plaatsje aan het meer heeft de landschappelijke schoonheid behouden. Met de boot vaar je op het grootste en meest bekende meer van Karinthië. In Velden wanen we ons in de glitter en glamour van de jetset.

DAG 4 Klagenfurt & Minimindus

Vandaag staat Klagenfurt, de hoofdplaats van Karinthië, op het programma. We verkennen de oude historische binnenstad. Uiteraard is er voldoende tijd om de typische sfeer te proeven en te shoppen. In de namiddag kan je het prachtige Minimundus bewonderen, de wereld in het klein aan de Wörthersee. Daar kom je in een sprookje terecht en wandel je als een Gulliver tussen de Lilliputters. Je ziet de hele wereld op één dag!

DAG 5 Nockalmstrasse & Gerlitzen

Dit is een dag om te genieten! Laat je overweldigen door het natuurschoon van het Nockalmgebied. De tocht voert ons via de bochtige en bergachtige Nockalmstrasse naar een hoogte van ongeveer 2 000 m. Door zijn unieke geologische samenstelling en de prachtige fauna en flora uitgeroepen tot Nationaal Park! Dit wordt een onvergetelijke tocht. In de late namiddag brengen gondels je op de huisberg Gerlitzen en kan je genieten van het unieke landschap.

DAG 6 Villach, Landskron & Apenzoo

In de voormiddag bezoeken we de stad Villach en het reliëf van Karinthië. ’s Namiddags rijden we naar ‘Burg Landskron’. Van daaruit heb je een uitstekend uitzicht over Villach, de omgeving en de ‘Ossiacher See’. Daarna brengen we een bezoek aan de nabijgelegen apenzoo, een niet te missen attractie!

DAG 7 Natuurrit & de 'Deutsche Alpenstrasse'

Op deze dag wordt het zonnige en merenrijke Karinthië verlaten. Je doorkruist het Tauernmassief en rijdt doorheen prachtige dalen van het Salzburgerland. Na deze natuurrit bereiken we de schilderachtige Königsee. Een boottocht maakt de voormiddag volledig. In deze prachtomgeving wordt het middagmaal aangeboden. In de namiddag bewonder je de steile flanken langs de Deutsche Alpenstrasse. In de vooravond bereiken we het overnachtingshotel in Duitsland.

DAG 8 Terugreis

Na het ontbijt reis je via Duitse autosnelwegen terug naar huis, met een koffer vol herinneringen aan een onvergetelijke reis.

Hotel

  • eduCARE Hotel

    Het hotel is gelegen op amper 10 minuten stappen van het Ossiachermeer. De elegant ingericht kamers hebben balkon, badkamer met inloopdouche, flatscreen-tv met satellietzenders en gratis wifi.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 1.075 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 125

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22AAT08KARI

Karinthië

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!