Julische Alpen - Slovenië

  • Hotel aan het meer van Bled
  • Binnenzwembad

Onze mening

Slovenië is één van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt, met het Triglav Nationaal Park als parel. Dit park is één van de oudste nationale parken van Europa. De beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk wordt geweerd. Dé attractie in het Nationaal Park is natuurlijk Triglav, met 2 864 m de hoogste berg van Slovenië. Bezoekers van het Triglav Nationaal Park zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. Wij ontdekken die bezienswaardigheden die de natuur hier biedt, grotendeels met de autocar.

bekijk het volledige programma

DAG 1

Vertrek langs Duitse autosnelwegen naar ons overnachtingshotel.

DAG 2

Met de autocar naar Bled over Hohe Tauern en de Karawankentunnel. Na de lunch brengen we een bezoek aan het meer van Bled. Een typische “Pletna”, een overdekte gondel, brengt ons naar het eilandje in het midden van het meer. Reeds in de middeleeuwen was er een kerkje waar pelgrims tot Maria kwamen bidden. In de huidige kerk gaan toeristen de klok luiden, in de hoop dat hun wens in vervulling zal gaan. Na deze boottocht bezoeken we de  Vintgar-kloof. Een ontoegankelijke kloof, uitgeschuurd door een snelstromende Radovna rivier. Om deze smalle kloof toegankelijk te maken voor wandelaars heeft men talrijke bruggetjes en hangende paden aangelegd. De kloof is 1,6 km lang en eindigt bij de 16 m hoge waterval Šum. Daarna nemen we onze intrek in  het hotel. 

 

DAG 3

Vandaag bezoeken we het meer van Bohinj, het grootste meer van Slovenië, omgeven door hoge bergen. Na een korte rit door enkele bergdorpjes maken we kennis met de hooischuren, de kozolci in het dorpje Studor. Vervolgens rijden we langs het meer tot aan de Vogel-kabelbaan, nemen dan de gondel tot een hoogte van 1 500 m voor een schitterend panorama over de Julische Alpen, met de Triglav (2 864 m), de hoogste bergtop van Slovenië. De Triglav ligt ongeveer in het midden van het Triglav nationaal park. Triglav betekent “met drie koppen”, een duidelijke verwijzing naar de vorm van de berg. De berg is het nationaal symbool van Slovenië geworden en prijkt op het wapenschild van Slovenië en de nationale vlag. Hierna nemen we  de zetellift en gaan in de Julische Alpen een bergwandeling maken tot aan de almen van de edelweisjes. Na een typische bergmaaltijd keren we terug naar het meer van Bohinj en genieten van het prachtige landschap rond het meer.

DAG 4

We bezoeken het centrum en het kasteel van het middeleeuwse Škofja Loka. Deze plaats is reeds in het jaar 972 vermeld en is bijgevolg één van de oudste steden in Slovenië en volgens de inwoners ook de mooiste!
In de namiddag  gaan we naar het dorpje Železniki. Deze plaats was ooit een belangrijk centrum voor de ijzerverwerking. Er was ijzererts in de omgeving en de bossen leverden brandstof voor de smelterijen. Vervolgens rijden we via een schitterende bergpas over de Soriška planina terug richting Bled.

DAG 5

Na het ontbijt rijden we naar Kranjska Gora, langs de mooie Alpenformatie te Gozd Martuljek en één van de steilste Alpenwanden van meer dan 1 200 m en met meer dan 300 klimroutes. We maken een wandeling rond het Jasnameer en het dorpje Kranjska Gora, het meest bekende skioord van Slovenië.
Na het middagmaal  bezoeken de springschans van Planica met een zetellift. Hier doet men aan skispringen en aan skivliegen. We bezoeken we ook het skispring-museum en het wintersportcentrum waar men ook in de zomermaanden kan langlaufen. Meestal zien we in de namiddag de skispringers trainen. We beëindigen de dag nog met een bezoek aan het stadje Radovljica, bekend van het imkersmuseum, het kwam tot bloei in de middeleeuwen. Het oude centrum heeft interessante huizen en historische gebouwen. Hoewel het stadje erg klein is, doet het aan als een openluchtmuseum met veel laat-middeleeuwse, renaissance en barokke schatten.

DAG 6

We bezoeken in de voormiddag Velika Planina, wat betekent “groot bergplateau”. Het populaire wandelgebied ligt op een hoogte van 1 600 meter. De eenvoudigste manier om het te bereiken is met de kabelbaan, daarna nemen we de zetellift. We bezoeken er een kaasboerderij en het herdersmuseum tijdens een mooie bergwandeling. In de wintermaanden is Velika Planina een skigebied. Na een lokale maaltijd nemen we de kabelbaan en gondel en brengen een bezoek aan het stadje Kamnik, deze ligt aan de voet van de Kamniške Alpen, een uitloper van de Julische Alpen. Kamnik was vooral in de 13de eeuw een belangrijke handelsstad tussen Ljubljana en Celje.

DAG 7

Na het ontbijt verlaten we Bled en rijden via een schitterende bergpas door een gletsjerdal en bereiken Zgornje Jezersko. Een belangrijke handelsweg leidt ons over de Seebergsattel tot aan het gletsjermeer. Het kleine hartvormige meer werd afgedamd door de lokale bevolking, als een herinnering aan het grote gletsjermeer, waarnaar de plaats zijn naam draagt. Het meer is zeker de mooiste plek in de vallei en staat ook bekend als symbool. Zowel de lokale bevolking als toeristen wandelen op verschillende manieren rond het meer Planšarsko Jezero. In het restaurant aan het meer zullen wij heerlijke lokale gerechten proeven.
Na het middagmaal rijden we langs Eisenkapel, Klagenfurt en de Wörthersee door Karinthië naar Rohrdorf.

DAG 8

Via Duitse autowegen rijden wij via Frankfurt naar België.

Hotel

  • Hotel Park

    Het hotel kijkt uit over het meer van Bled en de Julische Alpen.
    Naast een fitnessruimte beschikt het wellnesscentrum over een groot binnenzwembad. In het hotel is gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een balkon, kluisje, minibar en satelliet-tv en geven uit op het meer of het omliggende park.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 1.245 per persoon vol pension
vanaf 2 april 2024

Toeslag:

Eénpersoonkamer: € 275

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 24ASI09JULI

Julische Alpen - Slovenië

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!