Is het nu Normandië of Bretagne
- Fruits de mer
- Bezoek Mont Saint-Michel
Soms bepaalt een rivierloop de grens tussen twee streken. De Mont Saint-Michel ligt ten oosten van de monding van de Couesnon en bevindt zich daardoor in Normandië. Maar Bretoenen en Normandiers zullen wel altijd blijven ruzie maken van wie de Mont Saint-Michel is. Deze reis gaat door op de ‘schreve’ tussen deze twee regio’s. Het zoete Normandië, een landelijke streek vol appelbomen en het ruwe Bretagne, met zijn grillige kusten en legenden. Op dag 3 varen we langs de Bretoense wilde kusten tot aan het Fort La Latte en met wat geluk komen de dolfijnen ons goeiedag zeggen.
DAG 1
We vertrekken via Abbeville richting Normandië. In de voormiddag bezoeken we het charmante vissersstadje Honfleur. We maken een geleide wandeling langs de zoutopslagplaatsen, le Vieux Bassin en de speciale St.-Catharinakerk. In de namiddag houden we halt bij de landing in Normandië van juni 1944, op de stranden liggen de getuigen van die bijzondere periode. Zo komen we aan in ons hotel in Villedieu-les-Poêles.
DAG 2
Na het uitgebreide ontbijtbuffet gaat het naar Cancale, centrum van de oestercultuur. Vanop de heuvels heeft men een prachtig zicht op dit vissershaventje. Na een stop in een oesterkwekerij rijden we naar Pointe du Grouin. Daarna houden we halt bij het monument van deze regio: de Mont Saint-Michel verrijst als een piramide uit de zandvlakte en de slibvelden. Er is vrije tijd om deze heuvel te beklimmen.
DAG 3
We steken nog eens de grens met Bretagne over naar de kaperstad Saint-Malo, in deze ommuurde vestingstad is het heerlijk wandelen door de straatjes en op de muren met zicht op zee. De verhalen van kaper Surcouf en de Franse ontdekking van Canada zijn hier van de muren en monumenten af te lezen. Na de middag gaan we aan boord van ons eigen kaperschip om de bijzonder mooie 'Smaragden' kust te verkennen. We varen tot aan het Fort La Latte en de rotsen van Cap Fréhel die meer dan 70 meter boven de zee uitsteken. Een bijzonder avondmaal met fruits de mer (Indien je geen fruits de mer wenst, gelieve dit te melden bij inschrijving).
DAG 4
Na een stevig ontbijt verlaten wij Villedieu-les-Poêles met als bestemming Livarot. Livarot (Le Colonel) is ook de naam van een speciaal en origineel kaasje dat ook in de regio wordt geproduceerd. Tijdens onze tocht door de zalen ontdekken we de productie van deze en andere Normandische kazen. Een andere lekkernij waar we niet aan voorbij kunnen is de calvados. In een voormalige stoeterij leren we hoe appeltjes een geestrijke drank worden. Terugreis naar België.
Hotel
- Hotel Le Fruitier
4 Daagse
Toeslag:
Minimum aantal deelnemers: 20
Referentienummer: 25AFR08NORM
Inbegrepen
- Alle middagmalen
- Avondmaal fruits de mer
Opgelet!
Gelieve bij inschrijving te vermelden of je Fruits de Mer of het alternatieve 3-gangenmenu wenst