Genieten in Emilia-Romagna

met typische streekproducten

  • Half pension
  • Parma en Bologna
met audiogids

Deze reis is een must voor levensgenieters met interesse voor cultuur en de beste keuken van Italië. Het gevarieerde programma wordt aangevuld met proeverijen van streekspecialiteiten, zoals wijn uit de Colli Bolognesi, parmaham, parmezaanse kaas en typische vleeswaren uit de buik van “La bella Italia”. De reis kan best samengevat worden met de omschrijving die ze aan Bologna geven: ‘la dotta’ (de geleerde: de oudste universiteit van Europa),’la grassa’ (de vette omwille van de uitstekende keuken), ‘la rossa’ (verwijzend naar de rode gevels en daken van de huizen). Kortom een perfecte mix van cultuur, geschiedenis, sfeervolle steden en de heerlijke keuken van Emilia-Romagna.

bekijk het volledige programma

DAG 1

We vertrekken vanuit Moorslede en langs Franse en Zwitserse wegen rijden we tot de omgeving van Milaan, waar we overnachten.

DAG 2

We vervolgen onze reis langs Noord-Italiaanse wegen tot in Modena, geboortestad van de wereldberoemde tenor Pavarotti en eveneens bekend voor de wijnazijn ‘aceto balsamico’. Op het programma staat een wandeling door deze mooie stad, met o.a. de Duomo, een uniek meesterwerk van de Europese romaanse bouwkunst, de Torre dell’orologio, het stemmige plein aan het vroegere Castello Estense en de straatjes met de vele portieken. We voorzien ook een proeverij van basamicoazijn. Gezien Modena dé autostad bij uitstek is, bezoeken we na een vrij middagmaal het museum van Enzo Ferrari. Hierna rijden we door naar ons hotel rond Bologna.

DAG 3

Stadsbezoek aan Ferrara, de stad van de familie d’Este. Deze fietsstad is gekend door het kasteel d’Este, de Duomo, de middeleeuwse straatjes en de gezellige pleintjes, een ideale stad voor onze aperitief. De gekendste rivier van Italië, de Po, stroomt ten noorden van Ferrara. Wat dacht je van een boottocht op de kanalen van Ferrara tot op de Po?  We varen ’s namiddags tot één van de schipmolens van weleer, waar we een geleid bezoek hebben en een demonstratie van hoe die vroeger werkte. Terug naar ons hotel in Bologna voor avondmaal en overnachting.

DAG 4

Bologna, niet enkel de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna, maar ook op culinair vlak de "place to be".  Het is een stad met zoveel verschillende facetten dat we er een hele dag voor uittrekken. We bezoeken o.a. de San Petronio kerk, Piazza Maggiore, de oudste universiteit van Europa met de mooie houten autopsiezaal, het Joodse ghetto, de scheve torens, Piazza Nettuno… en ondertussen zien we dat Bologna inderdaad de stad is van de portieken! Meer dan 40 km portieken in alle maten en groottes zorgen al eeuwen voor beschutting tegen zon of regen. ’s Middags is er mogelijkheid om te genieten van de Bolognese keuken in één van de typische trattoria. Er is voldoende vrije tijd om te genieten van gelato en apero…. Laatste avond in ons hotel rond Bologna.

DAG 5

In de voormiddag bezoeken we een kaasmakerij in deze rijke landbouwregio. Iedereen kent de parmezaanse kaas, in dit bedrijf zien we de productie ervan, uiteraard gevolgd door een degustatie van deze ‘Parmiggiano Reggiano’ en charcuterie uit de streek. Na de middag is er een stadsbezoek aan Parma, met o.a. het Palazzo della Pilotta, de kathedraal en een schitterende bewaarde kloosterbibliotheek met unieke fresco’s. Na wat vrije tijd gaan we ons hotel in Parma opzoeken voor een lekker avondmaal en onze overnachting.

DAG 6

We rijden naar de hellingen van de Apennijnen waar we een vleeswarenfabriek bezoeken. Deze heuvelachtige zone rond Parma is gekend voor de lekkere parmaham.  Het bezoek ronden we af met een degustatie als lunch. Na de middag bezoeken we Cremona met zijn mooie Duomo en Palazzo Ducale. Cremona is de stad van de vioolbouwers zoals Stradivarius. We bezoeken er een atelier van een vioolbouwer waar we het productieproces van een viool kunnen meemaken. Cremona is ook de stad van typische streekproducten, zoals de ‘torrone’ (nougat) en de ‘mostarda’ (nee, dit is geen mosterd…), aan jullie om die eens te proeven!

DAG 7

We vertrekken uit Bologna naar Milaan, waar een stadsbezoek voorzien is met wandeling langs het Castello Sforzesco, de schitterende Duomo, de unieke Galleria Vittorio Emanuele II, de Scala en de grote modehuizen. Avondmaal en overnachting in de buurt van Milaan.

DAG 8

We vertrekken vanuit Milaan. Via Zwitserland en Frankrijk keren we huiswaarts.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 985 per persoon half pension
tot en met 1 mei 2025
€ 1.020 per persoon half pension
vanaf 2 mei 2025

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 225

Referentienummer: 25AIT10EMIL

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!