Wandelreis Ötztal

Wandelen in het prachtige Ötztal

 • Half pension
 • Prachtig begeleide wandelingen
 • Top 4****Hotel

Onze mening

Na het succes van vorig jaar, organiseren we een nieuwe wandelreis in de Oostenrijkse bergen. Dit jaar viel ons oog op Sölden. Dit is ongetwijfeld het meest gekende dorp van het Ötztal inTirol. We logeren in een schitterend 4-sterrenhotel op basis van halfpension. Sölden ligt op 1368m hoogte. Het is tot ver buiten de grens gekend voor immens skiplezier in de winter en voor een zeer uitgebreid gamma aan sport- en ontspanningsmogelijkheden in de zomer. De regio beschikt over tal van bewegwijzerde wandelroutes waarin elke wandelaar volgens zijn mogelijkheden het hartje kan ophalen. Heel wat liften zijn in werking waardoor we hier ook de mogelijkheid hebben om hoger gelegen hutten te bezoeken. De liften zijn via onze premiumkaart die we vanuit het hotel aangeboden krijgen, gratis te gebruiken.

Wandelen in de bergen betekent sport en ontspanning, mooie uitzichten, bergtoppen en watervallen, bloemen en wilde dieren. We voorzien 5 wandeldagen.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Sölden

Over Luxemburgse en Duitse snelwegen bereiken we de Duits-Oostenrijkse grens. Tegen de vooravond komen we aan in Sölden. We nemen onze intrek in ons hotel en zetten onze wandelschoenen al klaar voor morgen. 

DAG 2: Sölden - Sahnestüberl (1 656m)

Bij wijze van inloopwandeling stappen we naar de Sahnestüberl op 1 656m hoogte. Een wandeling naar de hut is ideaal voor een spontane en relatief gemakkelijk tocht. Het is bovendien ideaal om kennis te maken met de Tiroolse specialiteiten en delicatessen.

DAG 3: Moosalm Wahlweg

Vandaag blijven we in de buurt van Sölden zelf. We wandelen over de waalwegen van de Moosalm. Dit wordt een wandeling in de bossen rond Sölden.

DAG 4: Obergurgl - Schönwieshütte - Langtalereckhütte

De autocar brengt ons eerst tot Obergurgl dat al ruim boven de 1 900m ligt. Van daar wandelen we naar de Schönwiesehütte of letterlijk vertaald de 'mooie weidehut'. Deze ligt op een hoogte van net boven de 2 200m. De wandeling brengt ons door het Zirbenwald en langs de Rotmoosache. Van hieruit kunnen we nog verder de hoogte in en wandelen we boven het Gurgledal tot de Langtalereckhütte op 2 450m. Via dezelfde weg keren we terug tot Obergurgl.

Het eerste gedeelte van deze tocht kan met de lift overbrugd worden.

DAG 5: Gigijoch - Rotkogeljochhütte - Rettenbachalm

Wat verderop in Sölden start de Gigijoch kabelbaan. Vanaf het bergstation op 2 283m wandelen we in stijgende lijn tot de Rotkogeljochhütte op 2 666m. Op de Rotkogeljoch krijgen we al een prachtig zicht op de Rettenbachgletscher en op de Stubaier Alpen. We wandelen nog verder tot de Rettenbachalm op 2 158m.

DAG 6: Gaislachkogel - Gaislachalm

Bijna aan de voordeur van ons hotel start de Gaislachkogelkabelbaan. Deze brengt ons naar de Gaislachkogel op  ruim 3 000m. Hier kreeg de beroemdste geheim agent, 007 James Bond, een permanente aanwezigheid. Sinds 2018 is een spectaculair ondergrondse tentoonstelling gewijd aan de opnames van de film 'Spectre' met Daniel Craig in de hoofdrol. "Elements 007", zo heet het officieel. De wandelfreaks onder ons kunnen van hieruit de afdaling inzetten. We dalen af via de Gaislach-Alm. Anderen kunnen opnieuw de kabelbaan nemen tot het middenstation op 2 174m om van daaruit af te dalen tot Sölden.

DAG 7: Sölden- Moorslede

De wandelschoenen zijn ondertussen afgestoft en weer opgeborgen. Na het ontbijt vatten we de terugreis aan. Via dezelfde weg keren we terug naar Moorslede.

Hotel

 • Hotel Grauen Bär

  Het hotel ligt op enkele stappen van het centrum van Sölden. 

  Alle kamers hebben kabel-tv en een eigen badkamer met bad of douche.

  's Morgens wordt een gevarieerd ontbijtbuffet voorzien. 's Avonds serveert men Tiroolse en internationale gerechten.

Terug naar overzicht

7 Daagse wandelreis

€ 825 per persoon in half pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 80

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21AAT07WAND

Inbegrepen

 • alle liften zijn inbegrepen

Opgelet!

 • Half pension
 • bezoek Elements 007 niet inbegrepen

Op elke tocht is er de mogelijkheid om over de middag iets te eten in de verschillende berghutten. Dit is niet inbegrepen in de prijs.

 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!