Agro Friesland

  • Alle middagmalen inbegrepen
  • Alle uitstappen en toegangsgelden inbegrepen

Onze mening

Friesland is een mooie polderstreek geheel anders dan de rest van Nederland. Friesland heeft een eigen taal, geschiedenis, folklore en tal van gezellige dorpjes. Bekend voor zijn route van de Elfstedentocht. Kortom een steek om te ontdekken.

bekijk het volledige programma

Dag 1

Wij rijden via Almere naar Urk. Urk was nog niet lang geleden een eilandje in het IJsselmeer met een eigen volkslied. In dit vissersdorp bezoeken wij de grootste visveiling van Nederland. Hier kwam een zeer moderne vissersvloot tot stand. In de loop der jaren ontwikkelde Urk zich tot spil van het visserijbedrijfsleven. De visveiling Urk werd qua omzet en volume de grootste van Nederland en één van de belangrijkste in Europa.

Dag 2

Vanuit ons hotel rijden wij naar Noordwest Friesland naar de Waddenzee met zijn grootste getijdensysteem ter wereld. De Waddenzee is erkend als Werelderfgoed van Unesco. 
Wij bezoeken er een akkerbouw- en melkveebedrijf van 270 ha  en 210 Holstein-Friesian melkkoeien en 95 stuks jongvee. Men maakt gebruik van 4 Lely-melkrobots. Dit is een streek met uitgestrekte agrarische landerijen en molens gelegen aan de Elfstedenroute tussen Harlingen en Franeker. 
In Franeker maken we kennis met het “Korendragershuisje”.  Dit huisje uit 1634 vertelt het verhaal van korendragers en zakkendragers en de ontwikkeling van de landbouw in Noardwest Fryslân.

Dag 3

Na het ontbijt gaat het naar het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden. In een prachtige monumentale boerderij ontdekken we de cultuur en geschiedenis van het Friese plattelandsleven. Hier vind je 2 000 jaar geschiedenis over akkerbouw, veeteelt en zuivelproductie. Dit museum bewaart de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten. Buiten ligt een fraaie tuin met meer dan 100 verschillende en zeldzame Friese groenterassen en gewassen.
Daarna trekken we naar Hemrik in de omgeving van Heerenveen. Eén van de mooiste kenmerken van Friesland is zonder meer het Friese paard, een prachtig statig en majestueus dier. Bij stoeterij “Het Swarte Paert” nemen we een kijkje in de stallen met sportpaarden, jonge paarden en de hengstenhouderij. In de rondleiding vertelt de gids over de historie van het Friese paard en in het museum maken we kennis met de klederdracht, sjezen, arresleden, koetsen, rijtuigen, enz… Een echte aanrader!

Dag 4

Friesland is een ruig gebied met een unieke plantengroei waar de wind het voor het zeggen heeft. Deze streek staat ook bekend voor zijn “boerenkazen”. In hartje Friesland bezoeken wij een kaasboerderij waar boerderijkazen worden gemaakt. Dankzij de passie voor hun vak slagen ze erin om de lekkerste kazen te maken. Verschillende kazen met selderij, bieslook en knoflook komen aan bod.

Dag 5

Na het ontbijt rijden we door het Friese landschap naar Giethoorn, ooit een nederzetting van veenontginners. Dit sprookjesachtig dorpje wordt het “Hollands Venetië” genoemd en staat als enig dorp in de top 10 van steden, die het meest bezocht worden in Nederland. Het bestaat uit eilandjes die door 176 bruggen verbonden zijn. Wij varen op de Giethoornse kanaaltjes langs talrijke rietgedekte boerderijen gebouwd op veengrond.
Na het middagmaal rijden we huiswaarts via Utrecht, Breda en Antwerpen.

Terug naar overzicht

5 Daagse Agro-reis

€ 1.020 per persoon vol pension
vanaf 2 maart 2024

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 240

Referentienummer: 24ANL08AGRO

Inbegrepen

  • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!