Fietsreis Tour de France

Drie keer de Tour de France live zien in de Pyreneeën

 • Fietsbegeleiding
 • Voor de ervaren wielertoerist
 • Aangepast fietshotel
 • beklimming Col de Portet - Tourmalet - Col du Soulor - col d'Aubisque - cirque de Troumouse

Onze mening

De Ronde van Frankrijk is wellicht het grootste wielercircus ter wereld. Op deze fietsvakantie zien we de georchestreerde wanorde van een aankomstplaats, de renners zich klaarmaken voor een belangrijke en zien we de coureurs afzien voor een mythische beklimming.

Zelf gaan we natuurlijk ook fietsen:  "En danseuse" de berg omhoog? Blijven we rustig in een "grupetto" of plaatsen we een "démarage" en volgt er een "échappé"? Één ding staat vast: de hele reis wordt zeker geen "Chasse-patate"

bekijk het volledige programma

DAG 1 - Moorslede - Limoges (125 km fietsen)

's Morgens vroeg vertrekken we richting Limoges. Kort na de middag start onze fietstocht in Châteauroux tot ons overnachtingshotel in de buurt van Limoges.

DAG 2 - Kennismaking met de Tour de France

Na het ontbijt vertrekken we eerst met de autocar richting Toulouse. Na het middagmaal start onze eerste fietstocht naar St-Gaudens. Dit is de aankomstplaats van de touretappe van die dag. Opblijven voor het vuurwerk? 't Is morgen quatorze juillet, nationale feestdag!!

DAG 3 Tourmalet - Col d'Aspin - Col de Portet

We fietsen vanaf het hotel naar het parcours van de Ronde van Frankrijk. We beklimmen de Tourmalet en de Hourguette d'Ancizan. Daar zien we de renners van de Tour aan het begin van de beklimming van de Col de Portet, in Vignec. De totale afstand tot hier is 98 km en 2 756 hoogtemeters. We kunnen zelf bepalen hoe ver we de Col de Portet opfietsen.

  

De minibus met aanhanger volgt onze fietsers, de autocar laten we in Ancizan. Zo kunnen we na de rit vlot terug naar het hotel. De fietsen worden in de aanhanger geladen, de minibus wacht op de laatste fietsers (max 8 personen). Wie eerder aan de autocar is, kan al vertrekken.

DAG 4 - Tourmalet (andere kant) - Luz Ardiden

Vanuit Lourdes fietsen we via Juncalas, Germs-sur-l’Oussouet en Col du Couret naar Bagnères-de-Brigorre. Vervolgens gaat het naar St.-Marie-Campin en beklimmen we de Tourmalet. We dalen af naar Luz-St.-Sauveur om dan de Luz Ardiden te beklimmen. We kunnen terugfietsen ofwel met de autocar gevoerd worden of even wachten op de minibus. Vermoedelijk zijn de fietsers al eerst in het hotel; het is immers hoofdzakelijk afdalen. De teller krijgt er vandaag 123 km bij en de hoogtemeters klimmen met 3 426 m.

DAG 5 - Col du Soulor - Col d'Aubisque

Opnieuw vertrekken we vanuit het hotel in Lourdes om via het fietspad tot in Argelès-Gazost te fietsen. Daar beginnen we de klim van de Col du Soulor en vervolgens met de Col d'Aubisque. We keren op onze stappen terug naar de Col du Soulor en rijden via Arbeost naar Lestelle-Bétharram. Vervolgens fietsen we vlak tot Lourdes. Er zijn ondertussen weer 95 km bijgekomen en 1 932 hoogtemeters.

 

DAG 6 - Cirque de Troumouse - Gavarnie - Col de Tente

The best is yet to come... De Cirque de Troumouse is naar verluidt één van de mooiste cols. Vanuit het hotel fietsen we weer over het fietspad naar de voet van de Tourmalet. In Luz-St.-Sauveur slaan we echter rechtsaf richting Gèdre. Zo komen we onderaan de beklimming van de Cirque de Troumouse. We keren terug naar Gèdre en fietsen verder naar Gavarnie. Liefhebbers kunnen van hieruit nog de Col du Tente beklimmen. We hebben alweer 101 km gereden met 3 185 hoogtemeters

Medereizigers die het vandaag wat rustiger willen, kunnen inpikken ter hoogte van Luz St.-Sauveur. In Gavarnie worden de fiesten sowieso ingeladen om morgen naar Moorslede vervoerd te worden.

DAG 7

Na een vroeg ontbijt pakken we onze koffers en keren we terug naar Moorslede

Hotel

 • Hotel Alba

  Dit is ons traditoneel hotel in Lourdes waar we al bijna 20 jaar naar toe gaan. Mooie kamers met bad of douche en een degelijke regionale keuken, we kiezen voor verbeterde maaltijden en een onbijtbuffet. 

Terug naar overzicht

7 Daagse fietsreis

€ 1215 per persoon in vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 180

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21AFR07TDFR

Inbegrepen

 • Fietsvervoer met professioneel ingericht aanhanger
 • Lunch-bevoorrading tijdens de ritten
 • Wasservice van fietskledi
 • Dagelijkse bespreking van de fietsroutes
 • Begeleiding van een minibus voor de bevoorrading
 • Begeleiding van een enthousiast fietsteam

Opgelet!

 • het reisprogramma wordt geboekt in volpension, het middagmaal is een lunchpakket (in Lourdes kan ook 's middags in het hotel gegeten worden)
 • Mensen die niet wensen te fietsen kunnen uitstappen doen vanuit het hotel of meegaan met de meerijdende minibus om de fietsers te zien 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!