Fietsreis Amsterdam - Antwerpen

Langs prachtige stromen en rivieren.

 • Geschikt voor iedere fietser
 • eigen fietsbegeleider
 • fietstransport inbegrepen

Onze mening

Tijdens deze reis fietsten we door prachtige – en vlakke – groene landschappen langs de pittoreske Vecht en Lek. Onderweg bezoeken we talloze charmante dorpen, brengen we een bezoek aan een kaasboerderij, zien we de imposante rij van 19 molens in Kinderdijk, en komen we in historische vestingstadjes als Tholen en Vianen. Genieten we van een kopje koffie of een verfrissend biertje in een gezellig café!

We ontdekken de charme van het Nederlandse platteland (letterlijk en figuurlijk). Gedurende deze fiets- én vaarvakantie ervaren het beste wat zowel Nederland als België te bieden heeft. Overdag doen we verschillende plaatsen per fiets aan, 's avonds ontspannen we in het comfort van het drijvende hotel.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Amsterdam - Vianen

In de voormiddag vertrekken we vanuit Moorslede richting Amsterdam. In de hoofdstad van Nederland ligt het schip Magnifique II te wachten. Kort na de middag schepen we in om omstreeks twee uur te vertrekken. We varen nog naar de vestingstad Vianen,  gelegen aan de rivier de Lek. Na het avondmaal kunnen de liefhebbers nog een proefritje maken in de omgeving van Vianen.

DAG 2: Vianen - Schoonhoven - Kinderdijk - Dordrecht

We fietsen vandaag langs een prachtige route naar Schoonhoven met als bijnaam 'Zilverstad'. Al sinds de 17de eeuw is de stad bekend om zijn zeer getalenteerde zilversmeden. Via de Alblasserwaard gaan we naar Kinderdijk. Deze indrukwekkende verzameling van 19 molens staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Vanuit Alblasserdam neemt de snelle veerboot, de waterbus, fiets en fietser in ongeveer 10 minuten naar Dordrecht. Afhankelijk van het afgelegde parcours staat er al 32 of 56 km op de teller.

DAG 3: Dordrecht - Willemstad - Tholen - Kreekrak sluizen - Antwerpen

Terwijl we aan boord genieten van het ontbijt vaart de Magnifique II naar Willemstad. Vanaf deze prachtige oude vestingstad start onze volgende fietstocht naar Tholen. Dit was ooit een eiland te midden de Zeeuwse stromen en rivieren. Ondertussen zijn er tal van vastelandsverbindingen maar Tholen heeft zijn pittoresk karakter weten te bewaren.

Daarna gaan we opnieuw aan boord en varen naar Antwerpen met onder andere het standbeeld van Brabo op de Grote Markt net voor het renaissance stadhuis. Na het avondmaal kunnen we het historische centrum van de stad bezoeken.

DAG 4: Antwerpen - Moorslede

Vandaag is al de laatste dag van onze korte maar fijne fiets-vaarvakantie. De hele dag kunnen we de stad ontdekken. Onder leiding van een lokale fietsgids, rijden we doorheen de stad. We paseren onder andere  het MAS, het museum aan de schelde, de Meir met zijn vele winkels en boetieks en paseren vele gebouwen en pleinen.  Ondertussen wordt de bagage ingeladen, Na het vrije middagmaal volgen we de schelde tot in Temse. We nemen de St-Anna tunnel naar de linkeroever. Daarna paseren we onder de autosnelweg  E17 door en fietsen langs de dorpjes Kruibeke en Bazel om aan te komen in Temse. Daar staat de autocar klaar voor de rit terug naar Moorslede.

Hotel

 • Magnifique II

  De Magnifique II liep in 2016 van stapel en vaart onder Nederlandse vlag. Het schip telt amper 17 kajuiten voor maximaal 37 passagiers. Alle kajuiten hebben eigen badkamer met douche-WC-wastafelunit en individueel regelbare airconditioning. Het salon, restaurant, bar en de suites liggen op het bovendek. De andere kajuiten bevinden zich op het hoofddek.

Terug naar overzicht

4 Daagse fietsreis

€ 785 per persoon in vol pension

Toeslagen:

Eénpersoonskajuit: € 250
Premium cabine: € 110 per persoon

Minimum aantal deelnemers: 16

Referentienummer: 21ANL08FIET

Inbegrepen

 • Eigen fietsbegeleiding
 • Haven en overnachtingstaksen
 • Routebeschrijving/boekje
 • dagelijkse bespreking van de fietsroutes

Niet inbegrepen

 • toegangsgelden

Opgelet!

 • Dit reisprogramma wordt geboekt in volpension : 3 x ontbijt, 2 x lunchpakket die 's morgens zelf klaar gemaakt wordt, 3 x diner aan boord 
 • Mensen die niet wensen te fietsen kunnen aan boord blijven of bij het aanmeren op eigen initiatief de omgeving van het schip verkennen

info

De touroperator behoudt zich het recht het programma of de route te wijzigen indien nodig. Afhankelijk van de waterstanden behudt het scheepsvaartbedrijf het recht om bepaalde delen van de route te overbruggen per bus/autocar.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!