Fietsen langs de Rijn

 • Voor elke fietsliefhebber
 • Lunchpakket voor onderweg

Onze mening

Er worden tal van spannende verhalen verteld omtrent edellieden en hun kastelen en paleizen langs de romantische Rijn. Grote delen van het Middenrijndal zijn ondertussen UNESCO-werelderfgoed geworden. De Rijn baant zich hier namelijk een weg door rotsen en langs dorpen en steden die meer dan 2 000 jaar oud zijn, zoals Koblenz er één van is. Dit alles is een ideaal decor om een ontspannende en heerlijke fietsvakantie, stroomafwaarts. Niet onbelangrijk is dat vele van de dorpen en steden tussen Mainz en Köln voortreffellijke wijnen voortbrengen. Voldoende redenen om hier een heerlijke pleziervakantie van te maken;

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Mainz

We vertrekken ’s morgens richting Duitsland. Na aankomst in Mainz schepen we in op de MS OLYMPIA. Daarna rest ons nog enige tijd om te flaneren in de straatjes van Mainz.

DAG 2: Mainz - Rüdesheim (32km fietsten)

Vandaag zien we waarom deze streek tot het cultureel erfgoed van de UNESCO behoort. Mooie eilandjes, steile rotsen in leisteen en wijngaarden zijn het decor in de omgeving van Rüdesheim. Al fietsend komen wij voorbij Eltville met zijn Kurfürstiche burg en Oestrich-Winkel met zijn typische kraan om wijnvaten in de schepen te laden. Hierna bereiken wij Rüdesheim waarvan het bezoek aan de Drosselgasse zeker de moeite waard is en niet mag ontbreken.

DAG 3: Rüdesheim - Sankt Goar (Sankt Goarshausen) (32km fietsen)

Ook vandaag fietsen wij  langs een prachtig stukje Rijnvallei vallei vermaard om zijn vele kastelen en forten, onder andere Reichenstein en Rheinstein. Ook de beroemde rots de Loreley ligt op de weg naar St.-Goar. Op de top van deze rots genieten wij van een prachtig vergezicht op St.-Goar en St.-Goarhausen, onze eindbestemming van vandaag.

DAG 4: Sankt Goar - Koblenz (38km fietsen)

Boppard en de Marksburg zijn de mogelijke bestemmingen op weg naar Koblenz. Deze stad is gelegen op de samenvloeiing van Rijn en Moezel. Met een kabelbaan kan het je  fort Ehrenbreitstein bereiken voor een prachtig zicht op de Rijn en de omgeving.

DAG 5: Koblenz - Andernach (25km fietsen)

Het fietspad langs de Rijn gaat vandaag over Neuwied, met zijn kasteel Engers, naar Andernach onze eindbestemming van vandaag. Deze laatste is één van de oudste steden van Duitsland en is ook bekend om zijn geiser, die tot 50 m hoog spuit. Deze koud water geiser is één van de hoogste ter wereld. Andernach bezit naast het oude centrum ook nog een toeristisch Ronde Toren. Met een ferry bereikt men het wijnstadje Leutesdorf.

DAG 6: Andernach - Bonn (45km fietsen)

Op weg naar Bonn komen wij voorbij Königswinter. Met een tandradtreintje kan je de Drachenfels bereiken. Ook het bezoek aan Sea Life behoort tot de mogelijkheden. Ten slotte komen wij in Bonn aan. Deze voormalige hoofdstad van Duitsland, bekend als Beethovenstad, herbergt nog veel hoofdkwartieren van  internationale organisaties. 

DAG 7: Bonn - Köln (37km fietsen)

Vooraleer wij Keulen bereiken met de fiets kunnen wij nog uitrusten op het vrijetijdseiland Groov, in een voorstad van Keulen, Porz-Zündorf. Eénmaal in Keulen kan men door deze stad slenteren, een museum ,de Kölner Dom of een brouwerij bezoeken. Het “Kölsch” bier smaakt op het einde van deze reis.

DAG 8: Köln - Moorslede

Na een ontbijt verlaten we ons cruiseschip en nemen de terugweg naar Moorslede.

Hotel

 • MS Olympia

  De MS Olympia werd in 2016 gerenoveerd en vaart onder Zwitserse vlag. Het schip telt 49 kajuiten waar in totaal maximum 96 passagiers kunnen verblijven. Onder het zonnedek is het bovendek met kajuiten, bar en salon. Op het hoofddek bevinden zich nog enkele kajuiten en het restaurant.

Terug naar overzicht

8 Daagse Fiets- en vaarvakantie

€ 1320 per persoon in vol pension

Toeslagen:

Op het superieure dek: € 185 per persoon
Eénpersoonshut op benedendek: € 275

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21ADE10FIET

Inbegrepen

 • Routebeschijving/boekje
 • dagelijkse bespreking van de fietsroutes
 • haven- en overnachtingstaksen
 • dagelijkse bespreking van de fietsroutes

Niet inbegrepen

 • toegangsgelden
 • toeslag elektrische fiets € 90.00
 • Korting niet-fietsers € 75.00

Opgelet!

 • Dit reisprogramma wordt geboekt in volpension : 7 x ontbijt, 6x lichte lunch aan boord (niet)fietsers) of lunchpakket voor de fietsers, koffie en thee in de namiddag, 6x 3-gangen diner en 1x afscheidsdiner met afscheidsdrink
 • Mensen die niet wensen te fietsen kunnen aan boord blijven of bij het aanmeren op eigen initatief de omgeving van het schip verkennen

Info

De touroperator behoudt zich het recht het programma of de toute te wijzigen indien nodig. Afhankelijk van de waterstanden behoudt het scheepvaartbedrijf het recht om bepaalde delen van de route te overbruggen per bus/autocar.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!