Exclusieve autocar- & treinreis Zwitserland

 • Tandradtrein tot Gornergrat
 • Treinrit met Glacier Express
 • Bezoek Sankt Moritz en Zermatt

Onze mening

Zwitserland is het land met tal van nostalgische treinroutes. De beroemde “Glacier Express” wordt de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd. Met deze trein bereiken we de eeuwige sneeuw, zien we de skiërs en langlaufers voorbijglijden en trekken we door valleien die met een ander voertuig niet te bereiken zijn. De glazen plafonds en grote ramen garanderen een maximum aan mooie indrukken en dit in een warm voertuig met alle comfort. Er is geen route die mooier is dan die met de Glacier Express. Maar net zo mondain zijn Sankt-Moritz en Zermatt. Chur en Brig zijn dan weer steden op gewone mensenmaat.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Chur

We vertrekken via Belgische, Franse en Zwitserse autosnelwegen naar Chur. Avondmaal en overnachting voorzien we al in ons hotel.

DAG 2: Chur - Sankt Moritz - Chur

De trein brengt ons vanuit Chur naar het mondaine Sankt Moritz. In het winterseizoen wonen hier meer miljonairs dan boeren. De Bernina spoorlijn omvat in totaal 122 km spoorweg, 55 tunnels, 196 bruggen en gaat langs gletsjers, spectaculaire viaducten en bevroren meren. Enkele keertunnels zorgen voor een geleidelijke overbrugging van de hoogteverschillen. We nemen de nodige tijd om Sankt Moritz te bezoeken. De dapperen onder ons wanen zich in een wandeling zelfs óp het meer van Sankt-Moritz. Na deze eerste kennismaking met de Zwitserse spoorwegen keren we terug naar ons hotel in Chur voor logies en avondmaal.

DAG 3: Chur - Brig

We maken kennis met Chur, de hoofdplaats van het kanton Graubunden. Na de geleide wandeling en wat vrije tijd, spreken we af aan het station. We nemen plaats in de “Glacier Express” van Chur naar Brig. Vanuit deze langzaamste sneltrein ter wereld, met zijn panoramische ruiten en plafonds, beleven we verrukkelijke uitzichten en ontwaren een grote verscheidenheid aan voorbijtrekkend natuurschoon. Terwijl we zachtjes door het landschap glijden wordt het middagmaal opgediend.

In Disentis wordt een locomotief met tandrad aangekoppeld, want van hieruit begint de klim naar Oberalppass op een hoogte van 2 033 m. De trein brengt ons door het alpine hooggebergte en de gletsjerwereld in het hart van Zwitserland. De Rhäthisch Bahn telt meer dan 290 bruggen en 91 tunnels, waaronder de 15 km lange Furka-tunnel. Aangekomen in Brig wacht ons nog de “kleine Simplon Express”, een toeristentreintje weliswaar. We rijden door Brig met het Stockalperschloss en door Naters met heel wat authentieke houten woningen.

DAG 4: Brig - Zermatt - Gornergrat - Brig

Vanuit Brig starten wij onze volgende treinuitstap naar Gornergrat. De technische hoogstandjes harmoniëren met de charme van de overweldigende natuur. Wij bereiken Zermatt aan de voet van de Matterhorn (4 478 m). Deze reus is in goed gezelschap van 28 andere bergen die de 4 000 m boven zeeniveau overstijgen. Zermatt is een autovrij mondain stadje waar paardenkoetsen en elektrische autootjes de haastige, met koffers beladen toeristen naar hun bestemming brengen. Vanuit Zermatt nemen we de tandradtrein naar Gornergrat. Vanaf het stationnetje bereiken we het uitkijkpunt op 3 135 m en dwaalt onze blik van de Gornergletsjer over de Monte Rosa tot de Matterhorn.

DAG 5: Brig - Moorslede

Na het ontbijt schieten de kilometers onder ons door richting Moorslede. Deze kilometers gaan echter met onze autocar.

Hotels

 • Hotel Sommerau

  Hotel Sommerau ligt net buiten het centrum van Chur. De brutalistische architectuur geeft aan het hotel een bijzondere eerste indruk. De kamers bevinden zich in drie afzonderlijke gebouwen en beschikken allen over een eigen badkamer met douche, een televisie, thee- en koffiefaciliteiten en gratis wifi. Onthaal, restaurant en bar zijn gelegen in het centrale gebouw. 

 • Hotel Victoria

  Hotel Victoria in Brig is bijzonder goed gelegen: precies aan de overkant van de straat ligt het station met nationale en internationale verbindingen. De Stationsstraat leidt de andere kant op rechtstreeks naar het centrum van de stad. Dit historische hotel wordt al gedurende verschillende generaties door dezelfde familie uitgebaat.
  De kamers zijn eenvoudig ingericht maar beschikken over het nodige comfort, met tv, gratis wifi en thee- en koffiefaciliteiten.

Terug naar overzicht

5 Daagse

€ 1.115 per persoon half pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 100

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 22ACH02TREI

Exclusieve autocar- & treinreis Zwitserland

Inbegrepen

 • Alle treinen in 2de klasse
 • Kleine Simplon Express
 • Middagmaal aan boord van Glacier Express (derde dag)

Opgelet!

 • Half pension

Het programma kan aangepast worden ingevolge extreme weersomstandigheden. 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!