Dordogne

Dordogne - Lot en Correze

 • Wijn aan tafel
 • Culinaire maaltijden
 • Hotel met panoramisch zicht
 • Verschillende dorpjes van les plus beaux villages

Onze mening

met audiogids

Ten zuiden van Limoges ligt de Dordogne, een streek waar de Vlaming zich onmiddellijk thuis voelt. Gastronomische gerechten in combinatie met bijzondere bezienswaardigheden maken van deze omgeving een succes-vakantie. Ons hotel bevindt zich niet ver van de plaats waar de Dordogne, de Lot en de Corrèze samenvloeien. Oradour-Sur-Glane, Rocamadour, Sarlat, Collonges-La-Rouge en “foie gras” zijn namen die ons bekend in de oren klinken.

bekijk het volledige programma

DAG 1

Via Parijs en Limoges rijden we naar Oradour-Sur- Glane. Op weinig plekken in Frankrijk is de gruwel van WO II zo tastbaar aanwezig. Het dorp werd uitgemoord en verwoest door Nazi-Duitsland. De Gaulle wilde dat geen steen aangeroerd zou worden. Daarna rijden we verder naar Loubressac, onze verblijfplaats.

DAG 2

De Dordogne is vooral befaamd omwille van zijn foie gras. Gedurende het bedrijfsbezoek leren we hoe de eenden gekweekt worden en ontdekken we de verschillende producten van de boerderij. We maken kennis met deze producten tijdens een proeverij. Eén van de meest bezochte plaatsen in Frankrijk is ongetwijfeld Rocamadour. Eerst is er een geleide wandeling en daarna krijg je de tijd en de gelegenheid om te flaneren door dit enig mooi gelegen plaatsje dat trouwens één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Frankrijk is. Het middagmaal nuttigen we in Padirac. Verderop ligt de Gouffre de Padirac. Deze druipsteengrot is de meest bezochte van Frankrijk. Met een lift dalen we af tot 75 meter diep. Een boottocht op de ondergrondse rivier brengt ons bij de grote grot waar we prachtige druipstenen bewonderen.

DAG 3

Na het ontbijt beginnen we aan het circuit van de vallei van de Dordogne, ook wel het circuit van de duizend-en-één kastelen genoemd. Wie van mooie kiekjes houdt, geniet zeker van het uitzicht op Belcastel en La Treyne. We nemen de tijd om Sarlat te verkennen. Deze stad is een mengsel van middeleeuwen en renaissance en wordt terecht ‘de parel van de Périgord’ genoemd. De namiddaguitstap behoort tot één van de topattracties van onze reis. De rit doorheen de vallei biedt enorm veel bezienswaardigheden. Na bijna iedere bocht duikt weer een hoge rots op met een kasteel. In La Roque-Gageac lijkt het dorp één met de verticale rotswand. Met een typische ‘gabarre’, een omgebouwd binnenvaartschip, kunnen we vanop de rivier vier kastelen bewonderen.

 

DAG 4

Vandaag staat het circuit ‘Vicomte de Turenne’ op het programma. We beginnen in het pittoreske Beaulieu-Sur-Dordogne. Het dorpje is gesticht bij een abdij, waarvan enkel nog de abdijkerk overblijft. We maken een wandeling langs de Dordogne naar de Penitentenkapel. Vervolgens is Collonges-La-Rouge aan de beurt (ook vermeld onder de 100 mooiste dorpjes van Frankrijk). Het aantrekkelijke dorpje uit de renaissancetijd is volledig opgetrokken uit rode zandsteen. We verkennen dit wondermooie dorpje met zijn verschillende herenhuizen. Daarna rijden we verder naar Turenne, waar we een wandeling maken tot aan de ruïnes van het eens zo machtige kasteel van de burggraven van Turenne. Tijdens onze wandeling genieten we bovendien van de weidse panorama’s.

DAG 5

Dauwdruppeltjes liggen nog op het gras van “Les jardins du Manoir D’Eyrignac”. Dit is één van de mooiste tuinen van Frankrijk; een combinatie van een formele Franse tuin met een speelse Italiaanse stijl, glooiende grasvelden en bomen en struiken, zoals buxus, taxus, haagbeuk en cipressen. Daarnaast zijn er tal van onverwachte verrassingen, zoals geheime hoekjes en doorkijkjes. Het middagmaal met streekgerechten nemen we op een notenhoeve. Daarna bekijken we de werking van een notenoliemolen. In de namiddag stoppen we nog in het historische Martel, de stad met de zeven torens. Uit haar rijke verleden heeft dit stadje haar sierlijke silhouet bewaard.

DAG 6

We nemen je mee voor een onvergetelijke tocht door enkele dorpjes die terecht het label “un des plus beaux villages de France” hebben gekregen. Geniet van Carennac met de beroemde priorij waar Fénélon leefde. In de late namiddag is het kasteel van Montal meer dan een bezoek waard. Dit is een klein renaissancekasteeltje, met een duidelijk vrouwelijke inbreng. Wist je dat onze koninklijke familie hier logeerde tijdens WO II?

DAG 7

Na het ontbijt vatten we de terugreis naar België aan. Via Limoges, Orléans en Parijs bereiken we Moorslede.

Hotel

 • Le Relais de Castelnau

  Het restaurant biedt zicht op het kasteel van Castelnau en de Dordognevallei, hetzelfde zicht krijgt de bezoeker vanop het terras of van uit het buitenzwembad.

  Op zonnige dagen kan eventueel op het terras gedineerd worden, men serveert regionale menu's. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht.

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 925 per persoon in vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 165

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 40

Referentienummer: 21AFR06DORD

Dordogne

Inbegrepen

• 1/4 fles wijn per persoon per maaltijd

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!