De Morvan

Wandel- en bezoekreis

  • Half pension
  • Schitterende herfstverkleuringen

Onze mening

De Morvan is één van de bosrijkste gebieden van Frankrijk. De heuvels van de Morvan zorgen voor een afwisseling van dichte dalen en open landschappen. De herfst brengt ons de kleurenpracht van rood, oranje, bruin en restjes groen. In deze dunbevolkte streek kan je uren wandelen zonder huizen te zien. Hier is het de natuur die de maat slaat. Tijdens deze wandelvakantie ligt de nadruk niet op het afleggen van veel kilometers maar wel op het genieten, het pauzeren, het op adem komen. De tochten zijn niet lang, er is onderweg veel te zien en te beleven. Hou er wel rekening mee dat er in de Morvan geen meter plat is. 

bekijk het volledige programma

DAG 1

Deze eerste dag brengt ons na een flinke autocarrit naar de stad Langres. Dit stadje is één van de langste ommuurde vestingen. 7 stadspoorten en twaalf torens liggen op de 'chemin de ronde’ (rondgang van de stadswacht), die wij ook gaan stappen. Onderweg zijn er prachtige uitzichten over de vallei van de Marne. We nemen een vrij middagmaal onderweg. In de namiddag rijden we door de wijnregio van de Bourgogne. Kilometers wijnvelden met beroemde namen zoals Meursault en Nuits-Saint-Georges nodigen ons uit voor een korte wandeling tussen de wijnstokken. Tegen de avond komen we aan in Autun, de stad aan de poort van de Morvan, waar een heerlijk familiehotel ons met open armen ontvangt.

DAG 2

Deze voormiddag starten we met de verkenning van Autun, we wandelen langs de school waar Napoleon Frans leerde, de kathedraal, het Romeinse theater en het broertje van de Porta Nigra. Vrij middagmaal in het centrum van Autun. Na de middag beklimmen we de mythische berg van de Galliërs, misschien wel de eerste ommuurde stad van Europa. Vandaag is de berg Bibracte een bosrijke berg met bijzondere uitzichten op de vallei maar ooit was dit het smeedijzeren stadje van onze voorouders. We wandelen langs de verschillende opgravingssites en herbeleven de historie van deze berg.

DAG 3

Afwisselend met de autocar en te voet slingeren we ons op deze derde dag door de Morvan. De stad Avalon is gebouwd op een hoefijzerrots. We verkennen het stadje en dalen af voor een tocht langs het riviertje. Van daaruit gaat het naar Vezelay, waar we na een vrij middagmaal wandelen naar de mythische basiliek waar de heilige Bernardus preekte voor de kruistochten. In de crypte worden de relieken van Maria Magdalena bewaard. Ook hier combineert onze wandeling de historie van de plaats met de pracht van de landschappen. We keren terug via het kasteel en het dorp waar ooit de Markies de Vauban woonde. In Bazoches bezoeken we zijn domein waar hij zelf maar heel weinig is geweest.

DAG 4

Vandaag zetten we de terugweg in langs twee heerlijke plaatsen. In het dorpje Flavigny, waar de film Chocolat met Johnny Depp werd opgenomen, worden snoepjes gemaakt. Op werkdagen geuren alle pittoreske straatjes naar anijs. We eten die middag in Alesia, de plaats waar Julius Caesar de Galliërs en hun grote leider Vergincetorix op de knieën kreeg. De regio is ook rijk aan ijzer. De abdij van Fontenay haalde zijn rijkdom uit ijzererts en ligt nu als een prachtig romaans kunstwerk in een heerlijk valleitje waar de tijd is blijven stilstaan. Daarna is het tijd om terug te keren vol herinneringen aan die heerlijke herfst in de Morvan.

Hotel

  • La Tête Noire

    Het hotel ligt in het centrum van Autun. De kamers zijn smaakvol ingericht met het nodige comfort.

    's Morgens wordt een rijk en gevarieerd ontbijtbuffet met ficelle en croissant klaar gezet. De avondmalen worden opgediend en bestaan uit geraffineerde regionale maaltijden.

Terug naar overzicht

4 Daagse

€ 450 per persoon in half pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 75

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21AFR11MORV

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!