Bauernherbst im Lechtal

Genieten in het Lechtal

 • Avondanimatie
 • Bauernherbst

Onze mening

Ingebed tussen de Lechtaler en Allgäuer Alpen ligt het Lechtal, een landschap gevormd door één van de laatste grootste wildrivieren van Europa, de Tiroolse Lech. Het is een 42,38 km² groot beschermd natuurpark. De bergachtige omgeving, de wilde rivier en het karakteristieke landschap zorgen voor een bijzondere natuurbelevenis. Het “Naturpark Tiroler Lech” fascineert! De Tiroolse gastvrijheid en de traditionele waarden maken de flair uit van het 4*hotel. Vandaar dat het hotel sinds generaties een geliefde vakantiebestemming is. De kwaliteit van de keuken staat op hoog niveau. Hier ben je steeds hartelijk welkom, voel je je thuis en wil je altijd terugkomen!

bekijk het volledige programma

DAG 1

Langs de Duitse autosnelwegen stoppen we voor het vrije middagmaal. Daarna vervolgen we de weg om via Ulm onze verblijfplaats te bereiken. Elbigenalp, de hoofdplaats van het dal, ligt in het hart van het Lechtal. Een stukje hemel op aarde midden de Tiroolse bergen!

DAG 2

Wie droomt er niet van om een indrukwekkende rit door een berglandschap te maken. De Allgäuer Alpen gaan over van een berglandschap naar een zacht glooiend landschap. Kortom bergen, meren en bossen. Iets voor de middag bereiken we Kempten. Het is een bruisende, welvarende stad en het economische middelpunt van Zuid-Schwaben. Het is er aangenaam vertoeven, want de Allgäuer bevolking combineert op een sympathieke manier de huiselijke vlijt met een gemoedelijke levensstijl. We bezoeken er o.a. de pronkerige Residenz. Uiteraard is er tijd om te shoppen of voor een terrasje in het drukke stadje.

DAG 3

Na een goede nachtrust en een flink ontbijt maken we kennis met de bezienswaardigheden van Elbigenalp. Tijdens de wandeling vernemen we heel wat wetenswaardigheden van dit prachtige dorp. Na het middagmaal bezoeken we één van de panorama’s van het Lechtal. Zowel de Jöchelspitze als de Lechtaler Hahnenkamm behoren niet tot de hoogste bergen, maar wel tot de mooiste. Wat een uitzicht! Iets wat je zelden vindt.

DAG 4

Na het uitgebreide ontbijt maken we kennis met de langste en hoogste voetgangershangbrug van het Lechtal. 110 m hoog hangt de 200,5 m lange brug over het Höhenbachtal. Veel wandelaars krijgen er kriebels van in de buik, voor anderen is het een echte uitdaging. De nieuwe hangbrug maakt deel uit van de ‘Lechweg’. Een bijzondere wandelweg, 125 km lang, vanaf de bron van de Lechrivier aan de Arlberg tot de grens met Beieren. Een mooie natuurbelevenis. In de namiddag brengen we een bezoek aan het gekende skioord Warth. Het uitzicht is er uniek.

DAG 5

Een maaltijd in de bergen is een unieke ervaring. Na het ontbijtbuffet wandelen we naar één van de vele berghutten in het romantische Lechtal. Voor zij die het stappen niet aankunnen is vervoer voorzien. Genieten van een verrassende maaltijd midden de imposante bergwereld. Daarboven is het heerlijk verblijven. Nieuwsgierig?

DAG 6

Het volledige dorp is op de been wanneer het vee terugkomt. De dieren zijn onhandelbaar want ze zijn de vrijheid in de bergen gewoon. Daarbij zijn ze sterk en krachtig geworden. Het is een groot spektakel wanneer de kudde, onder begeleiding van de herders, door het dorp wordt gedreven. Een fascinerende en spannende belevenis voor de bewoners en toeristen om mee te maken. Verwelkom samen met de inwoners de herfst en neem deel aan de feestelijkheden. De ‘Lechtaler Almabtrieb’ is bont, vol traditie en authentieke gebruiken.  Op de terugweg naar het hotel wandelen we voorbij de typische prachtig beschilderde gevels.

DAG 7

Met unieke natuurimpressies nemen we afscheid van het ongerepte landschap met de zuivere lucht en de imposante bergen. Zelfs de koningin-moeder Maria van Beieren had Elbigenalp al in de 19de eeuw tot zomerverblijfplaats uitverkoren. Met koffers vol mooie reisherinneringen rijden we huiswaarts. 


Hotel

 • Hotel Stern

  Dit familiehotel is gelegen aan de rand van Elbigenalp, dat dan weer halfweg het Lechtal ligt.

  Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi en eigen badkamer met bad of douche. Sommige kamers bevinden zich in het 'Jachtslot' achter het hotel zelf.

  's Morgens wordt een rijk ontbijtbuffet opgesteld. 's Middags (bij vol pension) is een eenvoudig 3-gangenmenu voorzien. Voor het avondmaal is telkens een groentenbuffet in gereedheid gebracht. De andere gerechten (met menukeuze) worden opgediend.

  Tweemaal in de week is er muziek en animatie. De ene keer is er muziek en dans, de andere keer geven de familieleden Kapeller een Tiroleravond ten beste.

Terug naar overzicht

7 Daagse

€ 870 per persoon vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 85

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 50

Referentienummer: 22AAT09BAUE

Bauernherbst im Lechtal

Inbegrepen

 • Genieten van de hotelfaciliteiten: Wellness, dampbad, Finse sauna, infrarood relaxruimte, ontspanningsruimte, thee-en sappenbar

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!