Agro Bretagne

  • Alle middagmalen inbegrepen
  • Toegangsgelden inbegrepen

De grote attractie van Bretagne is zijn langgerekte, grillige kustlijn. Bretagne staat ook bekend voor zijn “Pardon” (vergiffenis). Dit is een bedevaartprocessie die wordt gehouden tijdens herdenkingen van plaatselijke heiligen. Bretagne is al enige tijd de belangrijkste agrarische regio van Frankrijk. Ook voor de visserij is Bretagne het belangrijkste gebied van Frankrijk met als belangrijkste havens Le Guilvinec en Douarnenez. Landinwaarts vindt men golvende velden en bossen.

bekijk het volledige programma

Dag 1

Wij vertrekken uit Moorslede richting Chartres. Met onze comfortabele car rijden we via de hoofstad van Bretagne, Rennes, naar de regio dat bekend is als het einde van de wereld, de Finistère. Vroeger dacht men dat de aarde overging in de zee. Wij overnachten in Quimperlé.

Dag 2

Via Riec-sur-Belon, hoofdstad van de beroemde platte oester, rijden wij naar de haven van Le Guilvinec. Deze staat bekend als de eerste haven voor ambachtelijke visserij van Frankrijk. Met een lokale gids maken wij kennis met het werk van de vissers, achter de schermen op de visafslag. Vanop het dakterras hebben we een prachtig zicht op de binnenkomende boten. In “La Cité de la Pêche” kom je alles te weten over de weg dat een vis aflegt van de oceaan tot je bord.

Wij bezoeken een fruitboer die beschikt over een tiental oude en lokale appelrassen. Deze zijn beter bestand tegen ziekten en insecten en zorgen ervoor dat de typiciteit van de Morbihan-cider behouden blijft. Verder produceren zij sterke dranken die op de boerderij worden gedistilleerd en gerijpt op eiken vaten.  Hun appelsap is 100% puur, dus niet geklaard of gefilterd.

Dag 3

Het middeleeuws stadje Guérande lijkt met zijn indrukwekkende vestingmuren op “Carcassonne van het westen”. Haar rijkdom heeft deze stad te danken aan haar zoutmoerassen.

Wij bezoeken de zoutpannen van Guérande, een uniek en boeiend landschap met een mozaïek van vormen en kleuren. Het gebied is 2 000 hectare groot. De bassins hebben blauwe, groene en roze tinten. De witte zoutpiramides worden gevormd door zoutpanarbeiders die de kennis en ervaring van hun voorouders voortzetten. De getijden, zon en wind zijn hun beste bondgenoten voor hun werk. Van juni tot en met september wordt er zout geoogst. Hier oogsten zij ook de “Fleur de Sel”, de kaviaar onder het zout.

Dag 4

Bezoek aan Carnac waar menhirs als paddenstoelen groeien. Maar liefst 3 000 menhirs staan tussen de heide in rijen van ongeveer 1 km. Dit is één van de meest  opmerkelijke concentraties rechtopstaande stenen ter wereld.  De kerk van Saint-Cornély dateert uit de 17de eeuw, in het voorportaal herinneren twee uitgesneden stieren aan de heilige Cornély die het vee beschermt.

In Hennebont zullen de paardenliefhebbers het naar hun zin hebben. Op ongeveer een kilometer van het centrum is de staatsstoeterij gevestigd in de gebouwen van een voormalige abdij van de 13de eeuw en deze is zeker een bezoek waard. Je kunt daar de stallen en zadelateliers bekijken. Een nationaal instituut!

Dag 5

Bezoek aan Vannes dat met zijn voeten in de “Golf du Morbihan” staat. Deze baai, die slechts door een smal kanaal tussen de schiereilanden Locmariaquer en Rhuys met de Atlantische Oceaan is verbonden, telt vele eilandjes, waarvan 40 nog bewoond zijn.

Bretagne heeft zich ook ingezet op het uitbaten van toekomstbestendige landbouw. Volgens een studie van de VN wordt “voedselzekerheid” samen met de uitdagingen van  de klimaatverandering van enorm belang. Wij bezoeken een landbouwbedrijf dat zich heeft toegelegd op het kweken van microalgen. Spirulina is volgens specialisten het superfood van de toekomst. Het bevat plantaardige eiwitten, mineralen, vitamines en antioxidanten. Uiterst interessant om toe te voegen aan een voedingspatroon. Deze teelt is redelijk onbekend in België.

Dag 6

Op onze terugweg via Normandië bezoeken wij een plaatselijke kaasmakerij. Vervolgens nemen wij de terugweg naar Moorslede.

Terug naar overzicht

6 Daagse

€ 1.045 per persoon vol pension
tot en met 1 maart 2025
€ 1.080 per persoon vol pension
vanaf 2 maart 2025

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 190 per persoon

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 25AFR06AGBR

Inbegrepen

  • Alle maaltijden vanaf het middagmaal eerste dag tot het middagmaal laatste dag
  • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!