Parels van Flevoland

Hoogtepunten van Flevoland

  • Alle middagmalen inbegrepen

Onze mening

Flevoland, de jongste provincie van Nederland, herbergt een schat die vaak over het hoofd wordt gezien: de verborgen parels van Flevoland. Hoewel het landschap hier grotendeels het resultaat is van menselijke inspanningen om de zee te bedwingen, heeft deze provincie veel te bieden voor natuurliefhebbers, geschiedenisfanaten en avontuurzoekers.

bekijk het volledige programma

DAG 1: BAKKERSMOLEN - ZANDSCULPTUREN

We vertrekken vanuit Moorslede richting de Nederlandse grens. We brengen er een bezoek aan de Bakkersmolen, daar stappen we toch even terug in de tijd. Molen 'De Tijd' stamt uit 1854 en is een authentieke stellingmolen. In 2017 kreeg men terug de toestemming om de molen opnieuw in te richten. Aan de voet van de molenbakkerij komen nu verschillende vakgebieden samen: de prachtige bakkerswinkel, het ijssalon, de desembakkerij, de chocolaterie en de brasserie. Na het bezoek genieten we van een heerlijke lunch. 

’s Namiddags gaan wij naar de grootste overdekte expositie ter wereld van zandsculpturen. Meer dan 4 000 m³ zand uit het Markermeer, op een oppervlakte van 5 000 m² expositieruimte, vertellen in meer dan 300 zandsculpturen hun verhaal. 

DAG 2: MUSEUM JOURE - LEEUWARDEN

Wij starten onze dag  met een bezoek van de brouwerij Grutte Pier . Wij worden ontvangen in een prachtig proeflokaal, buiten aan het water te midden van ketels en houten vaten.

In de namiddag is er een bezoek aan het museum Joure. Beroemd op het monumentale industrieterrein zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts, de fotogenieke metaalfabriek, Klaas Gubbels zijn imposant koffiekunstwerk, de authentieke drukkerij en de Friese klokkenmakerij. 

Daarna rijden we door naar Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie en de grootste van de Friese elf steden. De binnenstad van Leeuwarden - of zoals de Friezen het noemen, Ljouwert - is één van de best bewaarde geheimen van Nederland. Het is de geboortestad van de mysterieuze exotische danseres Mata Hari. Na onze stadswandeling brengen we een bezoek aan het Keramiekmuseum.

 

DAG 3: NOORDOOSTPOLDER - ORCHIDEEËNHOEVE

De Noordoostpolder, één van de jongste stukjes Nederland. Hoe is deze eigenlijk tot stand gekomen? Op onze dagtocht naar 11 Beaufort kunnen we je hier alles over vertellen. Onze gids is een trotse derde-generatie-polderbewoner en neemt je mee in het ontstaan van de polder. Het hoogtepunt van de rit is de route over de dijk langs het IJsselmeer, waar je optimaal kunt genieten van de schoonheid van de natuur in de polder. Daarnaast loopt deze unieke route over de dijk ook langs het windpark Noordoostpolder, één van de grootste windparken van Nederland. 

In de namiddag brengen we een bezoek aan Urk, de parel van Flevoland. Het oude dorp, een wirwar van straatjes, ademt sfeer uit. De hoogtepunten van Urk zijn de oude haven en de vuurtoren. Daarna voorzien wij nog een stop in de orchideeënhoeve. Daar maken wij een toer door het junglepark met tropische dieren in Luttelgeest. Het junglepark richt zich op de combinatie van flora en fauna, dieren leven vrij in het park met een Amazoneregenwoud en een zwevende bloementuin.


DAG 4: BATAVIALAND - MOORSLEDE

Vandaag staat Batavialand op het programma. Er zijn diverse boten te zien waaronder een reconstructie van de Batavia, een VOC-schip. Verschillende paviljoens zijn gewijd aan oude ambachten die verband hielden met de scheepsvaart. In de namiddag bezoeken wij nog een palingrokerij waar we uiteraard ook een proeverij zullen meemaken. Vervolgens nemen wij de terugweg naar Moorslede. 

Hotel

  • Iselmar Sporthotel

    Het hotel staat letterlijk en figuurlijk met zijn voetjes in het water van omliggende kanaaltjes en de jachthaven. Dit garandeert een schitterend uitzicht. Het hotel biedt zijn klanten het gebruik van het zwembad, de bowlingbaan en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten.

Terug naar overzicht

4 Daagse

€ 725 per persoon vol pension
vanaf 2 april 2024

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 135 per persoon

Referentienummer: 24ANL09FLEV

Inbegrepen

  • Alle middagmalen (typisch Nederlandse koffietafels)

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!