Fotoreportage Italië II

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Friuli

In het noordoosten van Italië ligt Friuli-Venezia Giulia. Deze autonome regio grenst aan Oostenrijk en Slovenië aan de Adriatische Zee. De hoofdstad Trieste wordt wel eens de koffiehoofdstad van Italië genoemd. In deze minder bekende streek vinden we nochtans lekkere wijnen zoals de Tocai, hammen van San-Daniele, polenta, minestrone, Montasio-kaas en Illy-koffie. Friuli ligt bezaaid met prachtige meren, kastelen, wijndomeinen, gerestaureerde dorpjes, kortom het Aards Paradijs in de Alpen met een kustlijn waar we ons nooit vervelen. Er zijn brede stranden en vlakke lagunes maar ook steile en diepe kliffen, kleine rotsachtige baaitjes.. Een mengeling van Oostenrijk, Slovenië en Italië.

Lago Maggiore

Lago Maggiore: het sprookjesachtig meer dankt zijn charme in de eerste plaats aan zijn bijzondere ligging, omringd door bergen en badend in een zee van oleanders, magnolea’s, mimosa’s, azalea’s, rozen en tropische planten. Onze verblijfplaats Stresa-Baveno, in de Borromeïsche Golf, één van de mooiste delen van het meer, ligt aan de voet van een roze granietberg waaraan het stadje zijn welvaart dankt. Naast de prachtige promenade zijn er nog enkele bezienswaardigheden. Ook de wandelaar komt in deze omgeving aan zijn trekken. Eerst trekken wij over de Alpen naar Venetië. Deze stad heeft verscheidene bijnamen: stad van de gondels, stad met maskers en het carnaval, stad in het water met zijn vele kanalen, Dogenstad, stad met de vele brug- gen,... Voor de romantische zielen onder ons, houden wij op weg naar Stresa halt in Verona. Na het bezoek aan deze stad met het plein van Romeo en Julia, een Romeinse arena,…gaat het verder naar Lago Maggiore.

Gardameer

Het Gardameer is met zijn 370 km² het grootste en mooiste meer van Italië. In het noorden doen het azuur- blauwe water en de loodrechte rotsen denken aan Noorse fjorden. In het zuiden zijn er cipressen, oleanders, wijngaarden en vooral olijfgaarden. De vele pittoreske en historische stadjes met hun nauwe steegjes en fotogenieke hoekjes maken het plaatje compleet. De vele terrasjes, maar ook de uitstappen naar Verona, Sirmione, een autocar-rondrit aan de oevers van het meer en een boottocht maken van deze reis een topper.

 

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. (Rechts) 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

OPGELET : deze reportage wordt opgenomen. Indien u niet in beeld wilt komen gelieve de camera af te leggen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F2104ITA1

Gratis fotoreportage

Locatie: Digitaal

Wanneer: 21 april 2021 om 15:30

Inschrijvingen zijn dit jaar vereist, omwille van de coronamaatregelen.

inschrijven voor fotoreportage

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!