Fotoreportage Wandelreizen

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Wandelreizen

Rome - Italië

 Dit jaar bewandelen wij voor de derde maal de Sint Franciscusroute.  De ganse omloop  bedraagt ruim  500 km maar uiteraard zal enkel het laatste deel, met aankomst in Rome, ons deel zijn. We nemen de noordelijke route, waarbij we Toscane, Umbrie en vervolgens Lazio zullen bewonderen met al zijn natuurpracht in  mooie herfstkleuren.
 
Op onze tweede reisdag bezoeken wij uiteraard Assisi, the place to be.  De daaropvolgende dag gaan we dan echt van start : elke dag gemiddeld 22-23 km aan vrij tempo.  De autocar zal nooit ver uit de buurt zijn (deels bevoorrading, deels bezemwagen).  Alle deelnemers kunnen eveneens dagelijks  een stuk wandelen en een stuk de route meevolgen met de autocar.

Sommigen zulen onze uitstap beschouwen als een bedevaart, doch de meesten zullen het als een sportieve uitdaging aanzien.  Een goede basisconditie en een paar prima ingelopen wandelschoenen kunnen wonderen doen. 

Laat je zorgen dus thuis en doe zoals Sint Franciscus.  Meer moet dat niet zijn

Santiago de Compstela

Alle wegen leiden naar Rome… Dat is ook het geval voor Santiago de Compostela, de hoofdstad van Galicië, die Spaanse regio in de westelijke uithoek van het land, net boven de inkeping die Portugal heet. Al meer dan 11 eeuwen lopen vanuit heel Europa (pelgrims) wegen naar het graf van de Heilige Jacobus. De “Camino rancés” die alle pelgrims opvangt die komen uit Frankrijk, is het meest bekend. Het drukst belopen ook. Verschillende wegen vanuit Portugal zoeken eveneens Compostela (“het veld met de sterren”) op, vaak een ommetje makend via Fátima. Deze Camino, komend uit Portugal en daarom de “Camino Portugués” geheten, stap je in Spanje, over de laatste 110 km, in deze wandelreis. Loodrecht omhoog richting Compostela. In de voetsporen van zovele duizenden pelgrims! Het is een tocht doorheen het landschappelijk heel aantrekkelijke Galicië, met zijn ría’s (brede inhammen van de zee in het vasteland), zijn natuurlijk, cultureel en architectonisch patrimonium en … zijn lieve mensen. De tocht laat je een Spaanse regio ontdekken van binnenin. Met een beperkte groep stappers. Gedurende 6 dagen stappen we gemiddeld 20 à 25 km per dag. Uiteraard zijn we voorzien van goede wandelschoenen. Een normale basisconditie is voldoende. Iedereen wandelt op eigen tempo. De weg is perfect bewegwijzerd en iedere dag wordt er een technische fiche en wandeldocumentatie meegegeven. We overnachten in eenvoudige hotels langs de Camino.

Bilbao

Aan wegen naar Santiago de Compostela geen gebrek op het Iberisch schiereiland en in Spanje: Camino Francés, Camino Portugués, Vía de la Plata, Camino de la Lana, Camino de Levante, Camino Primitivo, Camino de Madrid,… En zo zouden we nog een tijdje kunnen doorgaan, om nog maar te zwijgen over het dichte web van wegen dat de kaart van Europa inkleurt. De Camino de la Costa (weg langs de kust) of de Camino del Norte (noordelijke Camino) wordt wel eens als de oudste binnen Spanje aanzien. Toen het quasi volledige Spanje door de Moren bezet was, bood deze Camino, flirtend met de kust, de enige oplossing om naar het graf van de Heilige Jacobus in het verre Galicië te pelgrimeren. Op deze Camino wandelen we niet tot in Galicië, maar stappen we de weg van Bilbao (Baskenland) naar Santander (Cantabrië). Een enig mooie weg waar azuurblauw en intens groen met mekaar verstrengeld zijn, en die zijn golvend traject zoekt tussen zee en berglandschap. Dit keer is niet het bedevaartsoord zelf het doel van de wandeling, maar de weg. Het afleggen van de weg, al dan niet alleen of in groep, is het allerbelangrijkste. Niet het eindpunt! Of zoals de Spaanse dichter Antonio Machado het uitdrukte en Juan Manuel Serrat het zong: “Caminante, no hay Camino, se hace Camino al andar.” (Een weg bestaat er niet: stappend maak jij, wandelaar, je eigen weg.) Of zoals je op de Camino Portugués enkele kilometers vóór Santiago in het Galicisch kan lezen: Als je benen niet meer mee willen, zal je hart je wel verder dragen!” Dat zal ook het geval zijn aan de noordelijke kustroute, waar de wandeling niet alleen twee magnifieke steden en innemende haventjes, maar vooral heerlijke landschappen tussen zee, bergen en dalen aaneenrijgt.

 Morvan

De Morvan is één van de bosrijkste gebieden van Frankrijk. De heuvels van de Morvan zorgen voor een afwisseling van dichte dalen en open landschappen. De herfst brengt ons de kleurenpracht van rood, oranje, bruin en restjes groen. In deze dunbevolkte streek kan je uren wandelen zonder huizen te zien. Hier is het de natuur die de maat slaat. Tijdens deze wandelvakantie ligt de nadruk niet op het afleggen van veel kilometers maar wel op het genieten, het pauzeren, het op adem komen. De tochten zijn niet lang, er is onderweg veel te zien en te beleven. Hou er wel rekening mee dat er in de Morvan geen meter plat is.

Baai van de Somme

De Somme kronkelt langs zijn eigen broeken dwars door de historische stad Amiens in de richting van de zee. Het is deze weg die wij volgen, deels te voet, deels met de autocar. Vanaf de tweede dag is de opaalkleur van de zee onze beste vriend. De twee kapen (Gris-Nez en Blanc-Nez) vormen een ideale afsluiter. Dit is geen wandelvakantie voor kilometervreters, wandelen is tijdens deze driedaagse gelijk aan genieten. Het tempo is gezapig, de etappes kort, onderweg is veel te zien en is er tijd voor een pauze... Het programma van de driedaagse zal vooral afhangen van de waterstanden, van eb en vloed. De volgorde kan aangepast worden, maar alle onderdeeltjes blijven.

Ötztal

Na het succes van vorig jaar, organiseren we een nieuwe wandelreis in de Oostenrijkse bergen. Dit jaar viel ons oog op Sölden. Dit is ongetwijfeld het meest gekende dorp van het Ötztal inTirol. We logeren in een schitterend 4-sterrenhotel op basis van halfpension. Sölden ligt op 1368m hoogte. Het is tot ver buiten de grens gekend voor immens skiplezier in de winter en voor een zeer uitgebreid gamma aan sport- en ontspanningsmogelijkheden in de zomer. De regio beschikt over tal van bewegwijzerde wandelroutes waarin elke wandelaar volgens zijn mogelijkheden het hartje kan ophalen. Heel wat liften zijn in werking waardoor we hier ook de mogelijkheid hebben om hoger gelegen hutten te bezoeken. De liften zijn via onze premiumkaart die we vanuit het hotel aangeboden krijgen, gratis te gebruiken.

Wandelen in de bergen betekent sport en ontspanning, mooie uitzichten, bergtoppen en watervallen, bloemen en wilde dieren. We voorzien 5 wandeldagen.

Rode wijnwandeling

Goed nieuws voor de wandelaars, ook voor de genieters van één van de warmste streken van Duitsland en nog meer goed nieuws voor de liefhebbers van een lekker glaasje rode wijn.
We vertrekken naar de Ahrvallei om er twee maal een 20km te stappen aan een eigen tempo. Op zaterdag is een heerlijke Weinprobe voorzien.
De Ahrvallei wordt beheerst door de rivier de Ahr, die ongeveer 90 km lang is. De Ahrbron vinden wij in Blankenheim in de Eifel en mondt uit in Kripp in de Rijn.
De rivier kun je in feite in drie delen indelen. Van Blankenheim tot Kreuzberg (Boven Ahrtal) vertoont de rivier een typisch Eifellandschap met dichtbeboste hellingen en groene weiden.
Van Kreuzberg tot Walporzheim vernauwt de Ahr zich. Hij slingert zich hier langs de steile rotsflanken, langs de oevers waar de zon heerlijk straalt en daar vinden we de wijnbouwterrassen. We vernoemen hier Altenahr, Dernau en Mayschoss.
Gedurende het laatste gedeelte voert de Ahr ons van Walporzheim tot Kripp. Hier wordt de Ahr weer breder en bemerken we ook vele fruitbomen langs de oevers. Van Ahrweiler via Bad Neuenahr bereiken we uiteindelijk Kripp: de monding in de Rijn.
De Ahrvallei is een heerlijke streek met een microklimaat. Hier en daar vinden we nog Romeinse resten, een gastronomie om u tegen te zeggen vergezeld van een lekkere Ahrwijn… Een unieke kans om deze boeiende streek al wandelend te ontdekken!

Camino Moezel

Vroeger werd de wandelsport beschouwd als de sport voor de derde leeftijd.  Maar wie van ons al eens een wandelreis heeft meegemaakt, spreekt wel anders.
Een wandelreis met Reizen Patteeuw staat garant voor een gezonde sportieve uitdaging, waarbij een paar goede wandelschoenen en een normale basisconditie wonderen kunnen verrichten.  En ... Reizen Patteeuw staat steeds garant voor goede hotels met lekkere maaltijden. Een Camino eindigt zoals we allemaal wel weten in Santiago de Compostela. Zover stappen we  in deze Moezelcamino uiteraard niet.  
Vanuit alle hoeken van Duitsland werd door de eeuwen heen via Duitsland, soms door Luxemburg, België, Frankrijk naar de bekende Spaanse stad Compostela gewandeld. Voor de ene was het een bedevaartsroute, voor de anderen een sportieve uitdaging. 

Met Reizen Patteeuw stappen we elke dag gemiddeld 22 km van deze Camino, die start in Koblenz en eindigt in Trier.  We worden uiteraard niet aan ons lot overgelaten want regelmatig merken we onze autocar op voor de bevoorrading.  Wandelaars die slechts een gedeelte van het dagtraject willen meestappen, kunnen ook gebruik maken van de autocar.

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F0704SPA1

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!