Fotoreportage rondreizen Spanje - Portugal en de Zilverroute

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Spanje rondreis met Andalusië

Andalusië wordt de schatkamer van kunst en cultuur van Spanje genoemd. De Romeinse en Arabische bezet- ters hebben hun bouwstijlen met die van Spanje vermengd. Het Alhambra in Granada of steden als Cordoba, Salamanca en Madrid laten ons kennis maken met deze indrukwekkende geschiedenis. Onze rondreis begint in het noorden. We bezoeken er het Baskenland met de woeste Pyreneeën en het middeleeuwse Burgos. We maken kennis met Madrid, de prachtige hoofdstad van Spanje. Het echte en authentieke Spanje vind je niet terug aan de quasi Europese kust maar hier in het binnenland! Met lokale gidsen in Cordoba en Granada bewijzen we je dit. Daarna verblijven we twee dagen in het welbekende Torremolinos. We vervolgen onze rondreis met bezoeken aan Valencia en Barcelona.

Rondreis Portugal

Lissabon en Porto, de twee belangrijkste steden van Portugal, liggen aan de mondingen van de Taag en de Douro. De levendige hoofdstad Lissabon met zijn prachtige oude gevels, oude trammen, nauwe straatjes en gezellige pleinen zal je aangenaam verrassen. De Douro zoekt zich een weg langs ruwe landschappen door het noorden van Portugal om in Porto, de wieg van de beroemde portwijn, in de Atlantische Oceaan uit te monden. In de steden Coimbra, Cascais, Fatima en Evora ontdekken we de grote rijkdom die de zeevaarders opgebouwd hebben. De bevolking is fier op haar verleden, cultuur en tradities..

Zilverroute

Ettelijke kilometers costa’s, Madrid, Barcelona… Dat is Spanje. Maar Spanje is zo veel meer. Neem bijvoorbeeld de pareltjes van stadjes, dorpjes en landschappen die uitgesmeerd liggen aan de Zilverroute, de historische “Via de la Plata”. We rijden niet met de autocar naar dit diepe, verre Spanje, maar vliegen naar Madrid van waaruit een heerlijke ontdekkingstocht start richting zuiden. De reis zal eindigen in het mooie Sevilla, van waaruit we weer het vliegtuig nemen naar huis. Onderweg flirten we met de historische “Via de la Plata”, de Romeinse “Zilverroute”, 1 000 km lang die Sevilla al meer dan 2 000 jaar met Gijón verbindt en waar heel die tijd goederen, legers, kudden schapen, conquistadores en ook pelgrims gepasseerd zijn. Qua temperatuur is het er “10 meses un cielo, 2 meses un infierno” (hemels gedurende 10 maanden, een hel gedurende de maanden juli en augustus). Aangenaam in de septembermaand dus, het moment van onze reis. We ontdekken Madrid, Toledo en zijn voornaamste schilder, El Greco, het prachtig ommuurde Avila, de (ook voor veel Spanjaarden) ongekende regio Extremadura, Yuste, waar Keizer Karel stierf en begraven werd, Jarandilla en La Vera. Via het middeleeuwse Cáceres zakken we af naar Mérida, de “Romeinse hoofdstad van Spanje”. Via Almendralejo duiken we in een belangrijke wijnzone, vooraleer het middeleeuwse Zafra aan te snijden. Zijn parador en plazas zijn adembenemend.

 

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F0704SPA3

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!