Fotoreportage Oostenrijk III

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Winterreizen en winterwandelreizen

Seelisberg (CH)

Seelisberg, onze verblijfplaats, ligt in het hart van Zwitserland op een schiereiland van het Vier- woudstrekenmeer. Het ligt op een hoogte van 800 m, je kunt er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende bergen. De indrukwekkende bergwereld, kleine gezellige dorpjes en bekende steden als Luzern staan garant voor een enige vakantie in een prachtig decor. We verblijven in een gezellig hotel in typische Zwitserse chaletstijl en is ideaal gelegen voor onze uitstappen.

Skireis Galtür

Het Oostenrijkse Ischgl en het Zwitserse Samnaun vormen samen een zeer interessant skige- bied: de Silvretta Arena. Het skigebied is groot, sneeuwzeker, gevarieerd en de kwaliteit van de pistes en de liften zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. In de Silvretta Arena voel je de uitgestrektheid van grote Franse en Zwitserse skigebieden! Maar ondanks de grootte voelt het skigebied toch compact aan. Je bent vrij snel van de ene kant van het gebied naar de andere. Het grootste deel van het gebied, zo’n 90 procent, ligt boven de 2 000 m. Vanuit het Oostenrijkse Ischgl zoef je als eerste met een snelle cabinebaan naar een hoogte van 2 320 m om ver- volgens een gigantische komvormige ski-arena te aanschouwen: de Idalp. Dit is het centrum van het skigebied. De hoogste toppen die Ischgl van Sam- naun scheiden zijn de Greitspitze (2 872 m) en de Palinkopf (2 864 m), waarvan de bergflanken net als alle andere hellingen met supermoderne skiliften zijn ontsloten. De Alp Trida (2 263 m) is nog een verrassende tussenkom tussen de beide dorpen, die de uitgestrektheid van het skigebied alleen maar groter maakt. Eén van de langste afdalingen in het gebied is de ‘Duty Free Run’, naar het belastingvrije Samnaun. Dit skigebied bevat verder alle highlights van een piste met automatische snelheidsmeting tot een groot funpark.

Lechtal

Kabbelende beekjes, ruwe rivieren en besneeuwde bergtoppen. Tirol in Oostenrijk blijft fascineren, zeker het Lechtal. Zin in een verrassende en unieke wintersportvakantie? Kom dan mee naar het romantische Lechtal, waar de wandelingen zo afwisselend zijn. Waar we niet alleen genieten van de indrukwekkende Lechtaler en Allgauer Alpen maar eveneens van het uitzonderlijk gezonde klimaat.

Ötztal

Zillertal

Genieten in het natuurpark Zillertal, een natuurlijke schoonheid. Bij Strass vloeit de Zillerrivier in de machtige Inn, de levensader van Tirol. Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om aan alle vakantiewensen te voldoen: panoramische zichten, natuur beleven, wandelingen maken, bezienswaardigheden bezoeken, sportieve verwezenlijkingen, . . . De muzikaliteit van de Zillertalers is alom bekend. Het is er een wezenlijk deel van het dagelijkse leven. Het vrolijke karakter van de inwoners uit zich ook in hun dialect.
Kortom, een waaier aan mogelijkheden midden een kroon van Alpentoppen. Men kan er wandelen en skiën maar ook bezoeken brengen. Voor elk wat wils!
Deze reis is een combinatie van skiën of wandelen en bezoeken. Aan jullie de keuze!

Beieren (D)

Berchtesgaden en Bad Reichenhall, onze verblijfplaats, liggen in het uiterste zuidwestelijk puntje van Beieren. Beieren is dan weer de grootste deelstaat van Duitsland en heeft nog steeds zijn eigen karakter weten te behouden. De inwoners van Beieren hebben het graag over “Freistat Bayern” om dit nog eens in de verf te zetten.
Berchtesgaden is dan wel bekend geraakt omwille van de Obersalzberg, waar Hitler, Göring en Bormann hun verblijven hadden laten bouwen, maar het is evengoed een zeer aangename locatie om deugddoende wandelingen te ondernemen.
Vanuit onze verblijfplaats in Bad Reichenhall vertrekken heel uiteenlopende wandelingen in de “Vooralpen”. We trekken ook wel eens de grens over en bezoeken Salzburg. Verdeeld over de verschillende wandeldagen leggen we 42 km te voet af en overwinnen 885 hoogtemeters. Zet wandelschoenen en walking sticks maar al klaar.

 Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F0604OOS3

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!