Fotoreportage 2 en 3 - daagse reizen II

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Rotterdam

Wij kennen wel het traditionele Holland met zijn vele molens, kazen en klompen, maar wist je dat Rotterdam tot één van de hipste steden van de wereld behoort? Nergens staat klassieke schoonheid zo dichtbij de modernste architectuur als in die wereldstad. Toch tonen wij er ook enkele pareltjes van landelijke schoonheid. Een driedaagse om lang te onthouden!

Champagne

Dankzij de gunstige ligging, ondergrond en klimaat wordt de champagne in de omgeving van Reims en Epernay geproduceerd. De grenzen van de wijnpercelen, de hoeveelheden opbrengst per hectare en de manier van het maken van champagne werd al ten tijde van Napoleon vastgelegd. Hoeveel bubbels zitten er in een fles? Hoeveel flessenafmetingen bestaan er? Hoelang duurt de productie van champagne en hoelang kan men dit bewaren? En nog zoveel vragen daaromtrent die gesteld kunnen worden op onze 2-daagse uitstap in de drie champagnestreken rond Reims en Epernay.

Houffalize

Vanaf begin december gaan langzaam overal de kerstlichtjes aan en hoor je kerstliedjes op de radio en in de vele winkels. Kerstmis nadert en met als ieder jaar de hoop op sneeuw. Overal in de Ardennen doet men zijn best om de winterpret zo betoverend mogelijk te maken. Met Durbuy, Monschau, het kasteel van Modave en Houffalize zelf proberen wij de sfeer rond het kerstgebeuren te beleven. 

Bütgenbach

Bütgenbach ligt in het centrum van de Belgische Eifel, wandelparadijs en ideaal voor uitstappen. De Hoge Venen, het Kamp van Elsenborn, Monschau en de vele herinneringen van de Slag om Bastagne zijn maar enkele verwijzingen naar deze streek. Het gebied rondom het stuwmeer, op enkele honderden meters van het gekende Bütgenbacherhof hotel, is het middelpunt van een typisch Eifellandschap. Prachtig!!!!

Dinant

.Bijna iedereen is wel eens op schoolreis geweest naar Dinant. En natuurlijk moeten we eens op de Maas varen. Maar we zien ook wel hoe de Couque de Dinant wordt vervaardigd of hoe in de buurt Mosterd van Bister en andere smaakmakers worden geproduceerd. Ook niet zo ver daarvandaan wordt op artisanale en bijna artistieke wijze bier gebrouwen bij Caracole. Onze verblijfplaats ligt dicht tegen de samenvloeiing van de Lesse in de Maas. Op de luchtbasis van Florennes staat wel een heel iconisch vliegtuig uit de tweede wereldoorlog: de Spitfire. Het treintraject tussen Mariembourg en Treignes doet ook niets af van de iconische status. In het kasteel van Vèves rust nog steeds de 'Schone Slaapster'. Sst!!

 

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. (Rechts) 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

OPGELET : deze reportage wordt opgenomen. Indien u niet in beeld wilt komen gelieve de camera af te leggen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F2004DRIE

Gratis fotoreportage

Locatie: Digitaal

Wanneer: 20 april 2021 om 15:30

Inschrijvingen zijn dit jaar vereist, omwille van de coronamaatregelen.

inschrijven voor fotoreportage

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!