Fotoreportage Italië I

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage.

Toscane

We bevinden ons in Noordwest-Italië, meer bepaald aan de prachtige kuststrook van Noord-Toscane. Toscane kennen we vooral van de glooiende landschappen met wuivende cipressen en enkele heel gekende steden zoals Firenze, Siena en Pisa. Wat we veelal vergeten is dat Toscane ook een prachtige kuststrook heeft van 400 km lang met gezellige kuststadjes en heerlijke natuurgebieden. De kust waar wij ons op richten, de Versilia, heeft diepblauw water, stranden met fijn zand en als extraatje een achtergrond van steeds aanwezige bergtoppen. De ongerepte natuur, de typisch Toscaanse keuken en de rijke geschiedenis en cultuur vervolledigen het plaatje. Ons hotel is ideaal gelegen in Montecatini Terme om voluit te kunnen genieten van zee, natuur, cultuur en schilderachtige stadjes.

Rome & Kunststeden

‘La dolce vita’ is een gekende zegswijze en betekent: genieten van het culinaire, van cultuur en natuur, zonder zich te haasten, in goed gezelschap, en dit natuurlijk in Italië. We kuieren rond in enkele gekende Italiaanse steden, genietend van een mix van imposante gebouwen, sfeervolle steegjes, pleinen vol verhalen en gezellige terrasjes. De glooiende Italiaanse landschappen laten we aan ons voorbijglijden, achterover geleund in onze comfortabele autocar.

Emila-Romagna

Deze reis is een must voor levensgenieters met interesse voor cultuur en de beste keuken van Italië. Het gevarieerde programma wordt aangevuld met proeverijen van streekspecialiteiten, zoals wijn uit de Colli Bolognesi, parmaham, parmezaanse kaas en typische vleeswaren uit de buik van “La bella Italia”. De reis kan best samengevat worden met de omschrijving die ze aan Bologna geven: ‘la dotta’ (de geleerde: de oudste universiteit van Europa), ’la grassa’ (de vette omwille van de uitstekende keuken), ‘la rossa’ (verwijzend naar de rode gevels en daken van de huizen). Kortom een perfecte mix van cultuur, geschiedenis, sfeervolle steden en de heerlijke keuken van Emilia-Romagna.

Piemonte

Piëmonte, letterlijk vertaald ‘aan de voet van de berg’, is een Noord-Italiaanse regio die aan drie kanten begrensd wordt door hoge bergruggen. Dit authentieke heuvellandschap doet denken aan Toscane en Umbrië en is de bakermat van de slow food, de gezonde tegenhanger van fast food. Met de slak als symbool zorgt ze voor de promotie van de vele culinaire, eerlijke en lekkere streekproducten. Het Piëmontese heuvellandschap staat garant voor de beste wijnen van Italië. In de sierlijke hoofdstad van Piëmonte, Turijn, gaan kunst en cultuur hand in hand met o.a. de barokke residenties van de adellijke Savoia-familie. Haar dertien kilometer overwelfde straten bieden onderdak aan de vele legendarische art-deco bars waar nog steeds de streekeigen Vermouth en Martini gedronken worden. Proeven, wandelen en volop genieten zijn de kernwoorden van deze unieke reis.

Citytrip Rome

De prachtige hoofdstad Rome, de eeuwige stad met een enorme rijkdom aan historische gebouwen, steegjes en pleinen met mooie fonteinen. De stad die op iedere bezoeker grote indrukken nalaat. Wie droomt er niet van een bezoek aan Vaticaanstad en de audiëntie van de paus op het immense Sint-Pietersplein voor de basiliek mee te maken. Laat je overdonderen door de grootsheid en de pracht van de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel, het historische en romantische Rome. 

Gelieve in te schrijven bij het kadertje van gratis fotoreportage. (Rechts) 

Enkele dagen voordien krijgt u de link en de info om de reportage te volgen.

OPGELET : deze reportage wordt opgenomen. Indien u niet in beeld wilt komen gelieve de camera af te leggen.

Terug naar overzicht

Prijs op aanvraag
gratis te volgen

Referentienummer: 21F2104ITA1

Gratis fotoreportage

Locatie: Digitaal

Wanneer: 21 april 2021 om 14:00

Inschrijvingen zijn dit jaar vereist, omwille van de coronamaatregelen.

inschrijven voor fotoreportage

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!