Rondreis Portugal

 • Toegangsgelden inbegrepen
 • Lokale Nederlandstalige gids
 • Wijn aan tafel
 • Met eigen autocar ter plaatse

Onze mening

met audiogids

Lissabon en Porto, de twee belangrijkste steden van Portugal, liggen aan de mondingen van de Taag en de Douro. De levendige hoofdstad Lissabon met zijn prachtige oude gevels, oude trammen, nauwe straatjes en gezellige pleinen zal je aangenaam verrassen. De Douro zoekt zich een weg langs ruwe landschappen door het noorden van Portugal om in Porto, de wieg van de beroemde portwijn, in de Atlantische Oceaan uit te monden. In de steden Coimbra, Cascais, Fátima en Evora ontdekken we de grote rijkdom die de zeevaarders opgebouwd hebben. De bevolking is fier op haar verleden, cultuur en tradities. Als werelderfgoed van de UNESCO bezit het land heerlijke schatten.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Porto

Met de autocar rijden we vanuit Moorslede naar de luchthaven van Zaventem. Vlucht naar Porto, gevolgd door een eerste kennismaking met de stad. We bezoeken het prachtige beursgebouw Palácio da Bolsa, gekend door zijn Arabisch salon, waar nu de Kamer van Koophandel gevestigd is.

DAG 2: Porto - Figuera da Foz

Vandaag ontdekken we Porto, één van de oudste steden van Europa waarvan het historisch centrum werelderfgoed is van de Unesco. De oude wijken zijn nog volledig intact, een doolhof van  bochtige steegjes en prachtige kerken. Tijdens de ontdekkingstocht van de oude historische stadskern is er ook een halte voorzien in het treinstation van São Bento, waarvan de hal blauw kleurt met typische blauwe wandtegeltjes of ‘azulejos’. We nemen het middagmaal in een typisch restaurant in Porto. Aan de Quai de Quabrantoes in de wijk Ribeira kun je je naar hartelust onderdompelen in de charme van de stad en is het leuk om te wandelen langs de kraampjes aan de Ribeira kade. Maar Porto is ook de hoofdstad van de portwijnen. Prachtig gelegen aan de monding van de Douro, torent het trapvormige profiel van de stad boven de rivier uit.

DAG 3: Figuera da Foz - Coimbra - Fátima - Figuera da Foz

We ontdekken de bruisende en mooie universiteitsstad Coimbra, gelegen langs een steile heuvel. Langs de vele nauwe straatjes en de trappen verkennen we de stad die vol staat met historische gebouwen. We bezoeken de universiteit op de heuvel Alcaçova en de fortachtige oude kathedraal, het mooiste romaanse gebouw van Portugal. Het is de oudste universiteit van Portugal, tevens één van de oudste ter wereld. We reizen verder naar de bedevaartsplaats Fátima. Duizenden pelgrims komen hier jaarlijks toe op het gigantische plein dat gedomineerd wordt door de witte basiliek, om te herdenken dat Maria hier aan drie herderskinderen is verschenen. Na het diner in het hotel is er een folklore avond.

DAG 4: Figuera da Foz - Batalha - Nazaré - Obidos - Lissabon

Onderweg naar Lissabon bezoeken we het mooie gotische klooster van Batalha, gebouwd na de overwinning op de Spanjaarden in 1385. Hoog boven de stad Nazaré ligt het vissersdorpje Sitio. Hier zie je vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie in zeven rokken gekleed gaan. Aan het plein staat het heiligdom van Notre-Dame de Nazaré, binnen zijn 18de-eeuwse azulejos te zien die een miraculeuze redding uitbeelden en een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Nazaré. Daarna verder naar het vissersdorpje Nazaré, gelegen aan een prachtig strand in een door hoge rotsen omgeven baai. Je kan er wandelen langs het strand, voorbij de kleurrijke vissersbootjes waar ze de vers gevangen vis drogen. Middagmaal in een typisch visrestaurant. In het 14de-eeuwse betoverende stadje Óbidos met zijn mooie witte huizen en gekanteelde muren kunnen we de lokale specialiteit ‘Ginja’ proeven. Dit is een likeur gemaakt van zure kersen die wordt gedronken uit een chocoladekopje. Overnachting in Lissabon.

DAG 5: Lissabon

Een stadsrondrit brengt ons naar de Belém-wijk met het Mosteiro Dos Jerónimos en de befaamde ‘Torre de Belem’. We bezoeken de graftombe van Vasco da Gama in het klooster van Jerónimos. We vergeten ook niet te proeven van de lekkere ‘Pastéis de Belém’, één van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken. Ze worden warm gegeten nadat ze geflambeerd zijn met kaneel en rietsuiker. In de meest begeerde wijk Alfama wandelen we in de kleine steegjes waar we de typische fadohuizen vinden. De namiddag brengen we door in de populaire wijk Parque das Nações, die ter gelegenheid van de Expo ‘98 werd gebouwd. In de levendige Rua Augusta met zijn vele boetieks, terrassen en straatmuzikanten, kan je de couleur locale opsnuiven.

DAG 6: Lissabon - Evora - Lissabon

We brengen een hele dag door in Evora, de oudste stad van het Iberisch schiereiland, bovenaan een heuvel in de Alentejovlakte en gedomineerd door de indrukwekkende kathedraal. We bezoeken het regionaal museum, de vroeg-gotische kathedraal, de Romeinse Dianatempel en de St.-Franciscuskerk. We ontdekken er de vele boetieks waar ze de typische souvenirs gemaakt uit kurk verkopen. Portugal voorziet in ongeveer de helft van de wereldwijde kurkproductie en is daarmee koploper. Portugees kurk geldt als de beste ter wereld. We sluiten de dag af met een leerzaam bezoek aan een kurkfabriek. Bijzonder om te horen en te zien hoe dit natuurproduct geoogst en bewerkt wordt.

DAG 7: Lissabon - Queluz - Estoril - Cascais - Lissabon

In de voormiddag bezoeken we het Palácio de Queluz en zijn tuinen, één van de beste voorbeelden van Portugese architectuur van het einde van de 18de eeuw. De omringende tuinen worden versierd met fonteinen en meertjes waar het water stroomt uit mythologische figuren en waarvan de beeldengroep bij het meer van de Neptunustuin heel bijzonder is. Cabo da Roca is het meest westelijke puntje van Europa en het dichtstbijzijnde punt van het Amerikaanse continent. Dit is één van de hoogste punten van de Portugese kust, 140 m boven de zee. Hier is het einde van Europa! Tijdens het middagmaal kunnen we proeven van de lokale keuken. We houden halt in Estoril met zijn mooie promenade, de klif bebouwd met herenhuizen, het park met palmen en het grootste casino van Europa. Onze laatste stop nemen we in Cascais, een favoriete badplaats, voor we naar het hotel rijden.

DAG 8: Lissabon - Moorslede

Na het ontbijt is er vrije tijd voorzien in het centrum van Lissabon. Na het vrije middagmaal vertrekken we naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Zaventem, met aansluitend transfer naar Moorslede. Na een week Portugese verrukking, met in het hart en op het netvlies mooie herinneringen, sluiten we deze prachtige reis af.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 2.155 per persoon vol pension
Tot en met 3 januari
€ 2.245 per persoon vol pension
Vanaf 4 januari

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 450

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 25

Referentienummer: 24VPT04PORT

Rondreis Portugal

Inbegrepen

 • Verblijf op basis van vol pension vanaf avondmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag
 • Nederlandstalige gids ter plaatse
 • Toegangsgelden: paleis van de beurs in Porto, universiteit Coimbra, folklore avond, klooster van Batalha, het heiligdom van Nazaré en Fátima, de Ginja, degustatie Pastéis de Belém, nationaal paleis van Queluz, de kathedraal van Evora, bezoek kurkfabriek
 • ¼ wijn per maaltijd

Volgorde van bezoeken, voorgestelde hotels, kunnen nog wijzigen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en/of programma. 

Prijs onder voorbehoud van eventuele toeslagen, fuel- en luchthaventaksen.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!