Kerst 'Jul' in Noorwegen

Kerstsfeer in Noorwegen

 • Exclusieve reis

Onze mening

met audiogids

In de winter veranderen de landschappen van Noorwegen in pure magie. De treinrit Bergen-Oslo brengt ons tot 1200 meter hoogte over de Hardangervidda. Verder staan ook de spectaculaire besneeuwde Flâmtrein en een boottocht over de winterse Naeroyfjord op ons programma. Stilvallen doen we in de steden Oslo en Bergen die baden in de Noorse Jul-sfeer, de Noorse kerstsfeer. In dit land waar de avond vroeg valt is Kerst echt de tijd van het licht.. 

bekijk het volledige programma

DAG 1

We vertrekken vanuit Zaventem richting Noorwegen. We nemen er een vlucht richting Oslo - Gardermoen. Bij aankomst is er een transfer per trein voorzien tot in het centrum van Oslo waar we in de late namiddag aankomen. Dan rest er nog wel wat tijd om te genieten van een wandeling tot bij de Oslofjord om boven op het beroemde Opera-gebouw te staan of naar het nabije stadscentrum naar de grote Jul i Vinterland - kerstmarkt. Meteen het sein om te wennen aan een land waar het in december vroeg donker wordt. 

DAG 2 - Oslo

De eerste voormiddag citytrippen we dwars door Oslo: het stadhuis, het oude Oslo, maar ook het moderne Akerbrygge, het parlement, de Domkirke. We genieten van een vrij middagmaal in de stad. In de namiddag bezoeken we op het schiereiland Bygdøy waar de Noorse koningen wonen het Openluchtmuseum van Oslo met de traditionele boerderijen en huizen met de imposante staafkerk van Gol die naar hier werd verplaatst. En ook het Vigeland-park met de meer dan 200 beelden die de cyclus van het leven voorstellen mag zeker niet ontbreken.   

DAG 3 - Norway in a Nutshell

Norway in a Nutshell: Na een lekker ontbijt in ons hotel vertrekken we vanuit Oslo voor één van de mooiste treinritten ter wereld: de Bergensbanen, de hoogst gelegen reguliere spoorlijn van Europa (tot 1237m). Adembenemend zijn de ijzige besneeuwde landschappen die voorbijglijden terwijl je het comfort van een Noorse trein mag ervaren. We sporen via Geilo over de Hardangervidda richting het beroemde stationnetje van Myrdal op zo'n 866 meter hoogte. Van daaruit stappen we over op de historische tandradtrein, de Flâmsbana, die ons doet afdalen tot bij de Auerland-fjord terug op zeeniveau. We overnachten met zicht op de fjord in het historische Fretheimhotel. 

DAG 4 - Norway in a Nutshell

Vanuit  Flåm vertrekken we na ons ontbijt met de elektrische fluisterboot op de armen van de Sognefjord, we zijn 200 km van zee en toch varen we op zoutwater. Onze boot brengt ons geruisloos tot in de Naeroy-fjord, de nauwe fjord, een bijzonder schouwspel dat door Unesco is beschermd en dat diende als decor voor de Disneyfilm Frozen. Eindpunt van de boottocht is Gudvangen, daar wacht een autocar die ons naar het station van Voss brengt waar we terug aan boord gaan van de Bergensbana-trein. Tegen de avond komen we aan in Bergen.

DAG 5 - Bergen

In de voormiddag klimmen we met het tandradtreintje naar Fløyen, één van de zeven bergen van de stad Bergen. Het vrij middagmaal nemen we opnieuw in het centrum van Bergen. In de namiddag bezoeken we het centrum van de stad met uiteraard de Bryggen, de oude hanzewijk van Bergen. We bezoeken ook het jaarlijkse 'Peperkakebyen', het peperkoeken dorp, een miniatuurdorp gemaakt door de kinderen helemaal in de kerstsfeer en uiteraard de grote Julemarked, de kerstmarkt die doorgaat net voor ons hotel. 

DAG 6

Na een transfer vanuit Bergen naar de luchthaven keren we terug naar Zaventem vanuit Oslo met een fototoestel en een hoofd vol winterse Noorse landschappen. 

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

6 Daagse

€ 1.945 per persoon half pension
Bij inshrijving na 1 mei

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 420

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 24VNO12NOOR

Kerst 'Jul' in Noorwegen

Inbegrepen

 • Begeleiding en gidsbeurten door Noorwegenspecialist
 • Oslo pass voor de verschillende bezoeken en transport in Oslo
 • Prachtige treinrit tussen Oslo en Myrdal
 • Flam-bahn tussen Myrdal en Flam
 • boottocht in de fjorden van Flam naar Gudvangen
 • busrit tussen Gudvangen en Voss
 • Treinrit tussen Voss en Bergen
 • Norsk Folkemuseum
 • Tandradtreintje naar Fløyen (in Bergen)


Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!