Costa Tropical

Onbekend maar o zo mooi...

 • Heerlijk mild klimaat
 • Verschillende excursies inbegrepen

Onze mening

De Costa Tropical heeft haar naam niet gestolen. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt zoals de mango, avocado, banaan en papaja. De aanwezigheid van zuidelijke vruchten is te danken aan het uiterst milde klimaat dat er het hele jaar heerst. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt bijna 20°C en de zon schijnt hier meer dan 3 000 uren per jaar. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, dit door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan en beschutting door omliggende bergketens. Almuñécar is de ideale plaats om uit te rusten, te shoppen en is een uitstekende basis voor prachtige uitstappen.

bekijk het volledige programma

IInbegrepen excursies (afwijkingen in dit programma zijn mogelijk)

 • LAS ALPUJARRAS: Deze streek werd door de Unesco geklasseerd als ‘Patrimonium van de Mensheid’ omwille van haar prachtige landschappen. Je bezoekt twee prachtige witte bergdorpjes Pampaneira en Trelevez (1 474 m). Er is een bezoek aan de hamdrogerij voorzien met degustatie. (Volledige dag)

 • TROPISCHE VALLEI: Bezoek aan een openlucht laboratorium, gelegen op 150 m boven de zeespiegel, waar je van dichtbij kennis kunt maken met de verschillende subtropische vruchten zoals de mango, de Japanse mispel, de lychee, de lucuma en de cherimoya. Samen met de gids wandel je langs de verschillende plantages. Het bezoek eindigt met een degustatie van de vruchten. (1/2 dag)

 • NERJA + FRIGILIANA: In Nerja ontdek je de grootste prehistorische grotten van Spanje. Daarna maak je een stop in het idyllische dorpje Frigiliana: één van de mooiste van Spanje dat reeds driemaal de bloemenprijs gewonnen heeft! (1/2 dag)

 • MOTRIL: We beginnen met een bezoek aan de laatste suikerrietboerderij van Motril. Daar laat men ons kennismaken met het suikerriet en alles wat er van gemaakt wordt, o.a. honing, rietsuiker en natuurlijk rum. We bezoeken ook de rumfabriek, waar de rum Montero en Palido, twee variaties van zeer goede kwaliteit, geproduceerd worden. Er wordt ook een stop gemaakt aan de residentie van de Belgische koningen. Op de middag is er een heerlijke degustatie van lokale specialiteiten. (1/2 dag)

Hotel

 • Hotel Helios ***+

  Het hotel Helios Costa Tropical ligt vlak aan het strand van San Cristóbal in Almuñécar en beschikt over comfortabele kamers. De terraslounge Blue Bar op de tiende verdieping staat bekend om zijn spectaculaire uitzicht bij zonsondergang. Het hotel is tevens voorzien van een spacentrum met een sauna, een Turks bad, een groot bubbelbad in openlucht en een ruimte waar je kan genieten van behandelingen en massages. Onze gasten kunnen bovendien een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is. Daarnaast vind je een ruim restaurant met buffetservice en een grote bar waar tal van activiteiten worden georganiseerd, zoals live-muziek. Alle kamers beschikken over een badkamer (met haardroger), airco, telefoon, wifi (gratis), minibar, safe en balkon.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 1.345 per persoon vol pension
Tot en met 3 januari
€ 1.425 per persoon vol pension
Vanaf 4 januari

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 205

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 25

Referentienummer: 24VES05TROP

Inbegrepen

 • 1/4 wijn en 1/4 water aan tafel bij de maaltijden (niet tijdens de excursies)
 • Excursies naar Las Alpujarras (daguitstap), de tropische vallei (1/2 dag), Motril (1/2 dag) en Nerja + Frigiliana (1/2 dag)

Opgelet!

 • Niet vermelde excursies zijn facultatief

Info

In samenwerking met Easytours

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!