Citytrip Venetië

 • All-in aan boord
 • De meest romantische stad van Italië
 • Murano glas in Venetië
 • Slapen op een schip van Croisieurope

Onze mening

Laat je meevoeren door een unieke cruise in de lagune van Venetië. Venetië opent zijn deuren voor jou met het beroemde San Marcoplein met zijn basiliek van San Marco, het Dogepaleis, de Brug der Zuchten, de Rialtobrug, ... Laat je ook verrassen tijdens een wandeling door het minder toeristische Venetië. Murano, het eiland waar de glasblazers de prachtigste creaties 'blazen' en het naburige Burano, het gekleurde visserseiland ontbreken zeker niet op het programma. We ontdekken het mondaine Lido met de fiets. Een uitstap naar de stad van Sint-Antonius rond deze unieke 'cruise-citytrip' af. 

bekijk het volledige programma

Dag 1: Moorslede - Venetië

De autocar brengt ons naar Zaventem. Daar nemen we de vlucht van Brussel naar Venetië.
Inscheping en voorstelling van de crew en de welkomstcocktail in de salon. Diner is aan boord voorzien.

 

Dag 2: Venetië - Murano - Burano

Onze gids neemt je mee om deze 'romantische' stad te verkennen. Dit bezoek start op het San Marcoplein, waar de beroemde basiliek van San Marco, met zijn Byzantijnse gevels, onmiddellijk onze aandacht trekt. We komen langs de Brug der Zuchten en het Dogepaleis, de verblijfplaats van de hertogen van Venetië. We 'verdwalen' verder door ontelbare straatjes en over vele bruggetjes om uit te komen bij de Rialtobrug.   
In de namiddag bezoeken we de eilandjes Murano en Burano. Het eerste eiland is vooral gekend voor zijn glasindustrie. Tijdens een wandeling is er gelegenheid om een glasblazer aan het werk te zien. Het tweede is een vissersdorp. De felgekleurde huizen geven dit visserseiland een vrolijke toets. 

Dag 3: Minder gekend Venetië - Fietstocht Lido

In de voormiddag bezoeken we het minder gekende Venetië. We starten met een wandeling over de markt van Rialto, met haar talrijke kraampjes met groenten en verse zeevruchten. Vervolgens trek je naar Cannaregio, een minder toeristische volkswijk met kerken, paleizen en Il Ghetto, de bakermat van de joodse gemeenschap van de stad. 

In de namiddag staat een begeleide fietstocht naar het mondaine Lido di Venezia of kortweg Lido op het programma. Dit eiland is bijna twaalf kilometer lang en slechts één kilometer breed. Het beschermt het hart van Venetië tegen de Adriatische Zee. Lido biedt heerlijke stranden, maar het is ook wereldberoemd vanwege het Venetiaanse Filmfestival, de prachtige art deco-architectuur en een aantal grootse hotels.

Dag 4: Venetië - Chioggia - Padua

In de voormiddag varen we door de lagune naar Chioggia. We vertrekken met de autocar vanuit Chioggia naar Padua, beter bekend als de stad van Sint-Antonius. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de Sint-Antoniusbasiliek, waar de beschermheilige van de stad begraven ligt. Dit pelgrimsoord, een enorme basiliek met Byzantijnse koepel en minaretten, is over de hele wereld bekend. Op het plein voor de kerk kan iedereen het bronzen standbeeld uit de 15de eeuw van Donatello bewonderen. Dit kunststuk heeft veel invloed gehad op de beelden uit de Italiaanse renaissance. Tijdens de wandeling worden we verrast door de schoonheid van deze stad, die zich rond een gezellig middeleeuws centrum en pleintjes strekt. Je krijgt wat vrije tijd om zelf door dit charmante, kleine stadje te kuieren of om te genieten op een terrasje.

Dag 5: Venetië - Moorslede

Na het ontbijtbuffet aan boord is er vrije tijd om in Venetië vrij rond te wandelen of om souvenirs te kopen. Afhankelijk van de vluchturen, is er nog tijd voor een facultatieve activiteit.

Daarna vertrekken we terug richting Brussel. De autocar zal ons opwachten voor de transfer terug naar Moorslede.  

Hotel

 • MS Michelangelo

  Door de grootte van deze boot kan hij door de lagune van Venetië navigeren en een tussenstop maken op een steenworp afstand van het San Marcoplein! Het restaurant bevindt zich achteraan op het hoofddek en de salon/bar vooraan. Het zonnedek, uitgerust met ligstoelen, is geschikt om te ontspannen en Venetië te aanschouwen, dankzij het panoramische uitzicht.

  Kenmerken schip MS Michelangelo (categorie 4 ankers) (onder voorbehoud van wijzigingen)
  Bouwjaar                      2000
  Jaar van renovatie       2017
  Lengte                         110 meter
  Breedte                        11,40 meter
  Aantal kajuiten              78 kajuiten
  Capaciteit                     154 passagiers
  Faciliteiten aan boord: salon met dansvloer, bar met tv en terras, groot zonnedek met ligstoelen, wifi.

   

Terug naar overzicht

5 Daagse

€ 1.440 per persoon all-in
Vanaf 21 november 2023

Toeslagen:

Op het superieure dek: € 100 per persoon
Eénpersoonskajuit: € 250

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 40

Referentienummer: 24VIT03VENE

Citytrip Venetië

Inbegrepen

 • Alle dranken inclusief tijdens de maaltijden aan boord, alsook alle dranken aan de bar de hele dag (behalve de wijnen van de wijnkaart en champagne) 
 • Excursies en toegangsgelden: begeleide bezoeken Venetië, excursie Murano/Burano, fietstocht Lido de Venezia, excursie Padua en waterbussen

Niet inbegrepen

 • Dranken tijdens uitstappen 


De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.

Info

In samenwerking met CroisiEurope

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!