Rondreis Canarische Eilanden

Tenerife - La Gomera - La Palma

  • Vanuit Oostende
  • Bezoek aan 3 eilanden

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Zuid-Marokko. De archipel bestaat uit zeven grote eilanden en enkele kleinere. Op deze reis ontdekken we er drie van: Tenerife, La Gomera en La Palma. De hoogste berg van Spanje, el Teide (3 718m), is gelegen op het grootste van de Canarische Eilanden, Tenerife.

Elk van de eilanden heeft zijn eigenheid. Zo biedt Tenerife je elke het strandtoerisme, maar ook natuur en cultuur. Op La Gomera ben je weg van het massatoerisme en kan genieten van de ongeremde natuur. La Palma is het groenste eiland van de drie. Regenwoud, dennenbossen én woestijnlandschappen op één eiland.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Tenerife

We verzamelen met z'n allen op de parking van Reizen Patteeuw voor de transfer naar de luchthaven van Oostende voor de vlucht naar Tenerife. Na aankomst op de luchthaven van Tenerife voorzien we onmiddellijk de transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 2: Nationaal Park Las Cañadas del Teide

We nemen je vandaag mee voor een unieke ervaring: naar de hoogste top van Spanje en het Nationaal Park: Las Cañadas del Teide. We starten aan het hotel om de hoogte van 2.370 m boven zeeniveau te bereiken. Tijdens de tour komen we voorbij aan verschillende landschappen met prachtige uitzichten en typische dorpjes. We doorkruisen de Canarische dennenbossen tot we Las Cañadas del Teide bereiken. Tenerife een eiland van contrasten! Onderweg maken we enkele stops zodat we alles kunnen bewonderen wat deze prachtige natuur te bieden heeft. Om dit landschap van ongelooflijke schoonheid en hoge ecologische waarde te beschermen werd het in 1954 al uitgeroepen tot Nationaal Park. We wandelen tot de voet van de kabelbaan waar we kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Ucanca-vallei. De kabelbaan is optioneel (hangt af van de weersomstandigheden ). De Teide kabelbaan gaat tot het bergstation La Rambleta, gelegen op 3550 meter, waar we ons op een paar meter van de hoogste top van Spanje bevinden. We vervolgen onze excursie en steken een van de grootste caldera's ter wereld over, we bezoeken de Roques de García, waar we een van de meest karakteristieke afbeeldingen van Tenerife kunnen ontwaren, evenals andere belangrijke attracties van het Nationaal Park. We verlaten het Teide National Park, uniek in de wereld!

DAG 3: La Gomera - San Sebastián - Valle Gran Rey

Na het ontbijt vertrekken we naar de haven Los Cristianos voor een oversteek naar La Gomera. Aangekomen op La Gomera maken we ons klaar voor de Colombusroute van San Sebastián de La Gomera. Het huis van Cristoffel Columbus, de Pozo de la Aguada, de toren van El Conde, de hermitage van San Sebastián, de kerk van La Asunción, dit zijn plaatsen die voor en na de Spaanse verovering van Amerika belangrijk zijn geweest voor de meest bekende ontdekkingsreiziger. Daarna vervolgen we onze route langs de uitkijkpunten Mirador de Igualeró, Chipude, El Cercado (aardewerkmuseum en ateliers), Las Hayas. Hier worden we echt stil van de machtige landschappen. Aan het einde van het bezoek gaan we naar Valle de Gran Rey via Punta de Belete en het uitkijkpunt Mirador de Palmarejo (gemaakt door Cesar Manrique).

 

DAG 4: Garajaney - Oosten van La Gomera

Vandaag maken we een rondrit over het eiland met als thema uitkijkpunten: Mirador van San Sebastian, Degollada de Peraza en Los Roques,en de Laguna Grande,  zo mogelijk ook het Tajaqué-uitkijkpunt, daar begint de dag mee. Vijf "rotsbewakers" bewaken de ingang van het Garajonay National Park vertrekkend vanuit de stad San Sebastián. De Roques zijn enorme ronde blokken, gevormd door magma dat nooit aan de oppervlakte kwam, maar later werd blootgelegd door erosie. Tegenwoordig vallen ze dramatisch op van buitenaf gekeken en steken ze door het groene bosdak van het eiland door. De uitkijkpunten van Los Roques bieden een indrukwekkend uitzicht op dit unieke landschap, opgenomen in het UNESCO Biosphere Reserve op het eiland La Gomera. Vervolgens rijden we naar het uitzichtspunt Mirador de Vallehermoso en het bezoekerscentrum Juego de Bolas. We eindigen de route met een bezoek aan het uitzichtspunt Mirador de Abrante. Op het eerste gezicht lijkt Abrante's een gewoon gezichtspunt. Op de top van de klif in het noorden van La Gomera, waar dit zich bevindt, kijken bezoekers echter niet over de klif, maar 'zweven' ze eroverheen. Een glazen constructie geeft de bezoeker de indruk dat ie over de klif hangt. Op terugweg naar het hotel komen we voorbij aan de dorpjes Agulo en Hermigua.

DAG 5: La Palma - Teneguíavulkaan - zoutpannen

 

We rijden naar het Fuencaliente-gebied, het vulkanische gebied van het eiland, waar de grond nog steeds de hitte van de laatste vulkaanuitbarstingen uitstraalt. De Teneguía was de laatste landvulkaan die eind 1971 in Spanje uitbarstte. Zijn as overspoelde de stranden. Deze uitbarsting werd voorafgegaan door uitbarstingen van andere vulkanen zoals Duraznero, San Antonio of Las Deseadas. 

Later op de dag bezoeken we de zoutpannen Las Salinas die op één van de mooiste plekken van het eiland zijn gelegen. Het contrast is extreem: de verblindende witheid van het zout dat zich in de balaches bevindt, de roze poelen en geulen die als een reeks kleine kleurstrepen zijn vastgelegd op een groot doek met een zwarte achtergrond: de vrucht van een grillige natuur. De zoutvlakten van Fuencaliente vertegenwoordigen de inspanning van de familie Hernández Villalba om het voortbestaan van de traditionele zoutproductie te behouden. Op deze unieke plek komen archaïsche verzamelsystemen overeen met geavanceerde intensieve technieken. De etnografische en landschappelijke waarden lopen in elkaar over.

Voor het avondmaal en overnachting keren wer via het dorpje Mazo terug naar het hotel.

 

DAG 6: Roque de los Muchachos - Rumfabriek - Sterrenwacht

Dit is wellicht de meest gekende en zeer geliefde excursie van het eiland. Wij rijden naar de uitlopers van Roque de los Muchachos, de op één na hoogste top van de Canarische Eilanden (2426 meter). We rijden omhoog door de Laurisilvabossen tot we de zee van wolken en de Canarische dennen doorsteken. Onderweg komen we aan uitkijkpunten voorbij die zich aan de rand van de Caldera de Taburiente National Park bevinden. Wij trekken verder tot aan de gebouwen en telescopen van het Astrofysisch Centrum van La Palma, met zijn oude Isaac Newton-telescoop en de grootste telescoop op het noordelijk halfrond, de Gran Tacam: de trots van de Spaanse en Europese wetenschappers.

Na de lunch bezoeken we de La Aldea Rumfabriek. Sinds 1936 weet de familie Quevedo de geest van een eeuwenoude traditie, geërfd door de Maestros Roneros, levend te houden. Vandaag, vier generaties later, leeft die geest nog steeds.

Na het bezoek keren we terug naar het hotel voor het avondeten en bereiden we ons voor op onze volgende, indien gewenst extra activiteit (apart berekend).

Facultatieve excursie: sterrenwacht (bij inschrijving reserveren)

Op La Palma staat de op één na grootste sterrenwacht van de wereld. Vanwege de ligging, ver weg op de Atlantische oceaan en de “wet op de lichtvervuiling”, is het hier ‘s nachts echt pikkedonker. Zowel op het hoogste punt van het eiland, de Roque de los Muchachos, als op een aantal andere punten op het eiland kun je geweldig sterren kijken. Vaak zelfs al vanaf het terras van je huisje of een verlaten strandje, Je zult je verbazen over de hoeveelheid aan sterren.

DAG 7: La Laguna - Taganana

We verlaten La Palma zoals we gekomen zijn. De ferry brengt ons naar Los Cristianos op Tenerife. Nu is het tijd om de Santa Cruz, hoofdstad van Tenerife, te verkennen. We trekken door een historische en koloniale stad tot we het Anaga Natuur Park bereiken, uitgeroepen tot Biosfeer Natuurreservaat, om een typisch dorpje aan zee te ontdekken. Deze excursie toont ons de contrasten die ons de essentie en de geschiedenis van het eiland laten zien.  Onze eerste stop is Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het eiland en een erg belangrijk punt van de maritieme verbindingen op de Canarische Eilanden. Daar ontwaren we onmiddellijk enkele boeiende gebouwen zoals het Auditorium van Tenerife en avant-gardistische constructies zoals de Plaza de España of de Plaza Weyler. We volgen de wege naar La Laguna, de eerste stad die na de verovering vanTenerife werd gesticht. Dit historisch pareltje werd in 1999 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Hier wandelen we door de pittoreske straatjes die geschiedenis en cultuur uitstalen. We vervolgen onze tocht en rijden het indrukwekkende Anaga-massief binnen. Dit bergmassief werd ook door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. In deze natuurlijke omgeving, bevindt zich een van de meest waardevolle schatten van Europa: het laurierbos uit de Tertiaire periode. We dalen af naar de prachtige noordoostkust van het eiland en komen aan in het charmante Taganana. Dit Stadje valt op door zijn natuurlijke schoonheid en zijn uitzicht op de oceaan en de kliffen. We nemen wat tijd om op eigen initiatief Taganana verder te verkennen.

DAG 8: Tenerife - Moorslede

 We maken ons klaar voor de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Oostende en de transfer naar Moorslede.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 2275 per persoon in vol pension
Tot 1 juni 2021
€ 2295 per persoon in vol pension

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 275

Minimum aantal deelnemers: 20

Referentienummer: 21VES09CANA

Gratis fotoreportage

Locatie: Digitaal

Wanneer: 21 april 2022 om 17:00

Inschrijvingen zijn dit jaar vereist, omwille van de coronamaatregelen.

inschrijven voor fotoreportage

Inbegrepen

  • Alle toegangsgelden 

Niet inbegrepen

  • facultatieve excursie Sterrenwacht  (+/- 51 euro)
  • kabelbaan Teide (enkel open tijdens goeie weersomstandigheden +/- 40 euro) 

In samenwerking met Easytours

Ik schrijf me in voor deze reis

  • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

  • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

  • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!