Westkust Amerika

Ontdek het Westen van de USA

 • Uniek in zijn soort
 • Bezoek aan bekende steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas
 • Bezoek aan de bekendste nationale parken (NP) van West-USA: Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion NP en Sequoia NP
 • Death Valley

Onze mening

Tijdens deze reis dompelen we onszelf onder in de pracht van de Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion National Park en Sequoia National Park, waar de indrukwekkende en natuurlijke schoonheid je keer op keer zal verbazen.

Onderweg maken we kennis met de glinsterende steden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas, waar de bruisende energie en culturele diversiteit je zintuigen zullen prikkelen.

bekijk het volledige programma

DAG 1: MOORSLEDE - PHOENIX

Vertrek met de autocar vanuit Moorslede naar de luchthaven van Zaventem. Inscheping voor de vlucht naar Phoenix. Onthaal en transfer naar het hotel, vrij avondmaal en overnachting. 

DAG 2: PHOENIX - GRAND CANYON

We rijden doorheen de Sonora woestijn, langs Sedona naar de Grand Canyon. Sedona is bekend omwille van zijn prachtige roodkleurige rotsformaties met The Cathedral en Coffee Pot als bekendste voorbeelden. Het stadje kenmerkt zich door zijn laagbouw in volledige harmonie met de natuurlijke omgeving. Daarna komen we aan in één van de natuur-wereldwonderen: de Grand Canyon. Hier krijgen we een adembenemend zicht op het resultaat van miljoenen jaren erosie door water en wind. Misschien is een helikoptervlucht boven deze indrukwekkende kloof iets voor jou? (afhankelijk van de weersomstandigheden – facultatief: +/- € 320,00 per persoon)

DAG 3: MONUMENT VALLEY - PAGE

Vertrek voor het bezoek aan Monument Valley, dit park is in beheer door de Navajos. Het is een beroemde locatie van vele westerns en bijgenaamd "het land van voldoende ruimte en tijd". Je zult verbazingwekkende roodbruine rotsformaties ontdekken die worden afgewisseld met zandduinen en natuurlijke bogen. Je zult genieten van de magie van het landschap. Hier is een lunch voorzien met specialiteiten van Navajo. Voor de liefhebbers is er ook een facultatieve 4x4 jeep tour voorzien (facultatief: € 40,00 per persoon voor ongeveer 01h30, ter plaatse betalen).

We reizen verder naar Page en Lake Powell waar er ook een stop bij Glen Canyon Dam voorzien is. Lake Powell dankt zijn bestaan aan de Glen Canyon Dam. De Glen Canyon Dam maakt deel uit van het Colorado River Storage Project, dat elektriciteit levert aan steden in het westen van de Verenigde Staten. 

Prachtige rit naar ons hotel waar we genieten van een diner. 

DAG 4: PAGE - BRYCE CANYON

Na het ontbijt ontdekken we 's ochtends de "Horseshoe Curve". Dit is een prachtige meander van de Colorado-rivier ten zuiden van Page.

Onderweg maken we een stop in Kanab. Deze regio is ontwikkeld door de filmindustrie in de jaren 50 en 60. Er werden meer dan 100 films opgenomen in de canyons van de omgeving: Planet of the Apes, The Three Sergeants of Buffalo Bill,... .

We rijden verder naar Bryce Canyon. Deze canyon biedt magische landschappen van pinakels en majestueuze torens gebeeldhouwd door de natuurlijke krachten van erosie.  Je kunt genieten van een wandeling in het park om dicht bij deze prachtige hoodoos of sprookjesachtige schoorstenen te komen. 

Na die unieke rit rijden we verder naar ons hotel. Avondmaal en overnachting. 

DAG 5: BRYCE - ZION NP - LAS VEGAS

In de voormiddag bezoeken we Zion National Park, het oudste park van Utah. Het park heeft verschillende diepe ravijnen met bijna loodrechte rotswanden en indrukwekkende rotsformaties.

Voor we doorrijden naar Las Vegas maken we nog een fotostop bij de Mormoonse Tempel van St. George.
Nu rijden we in één trek door om in de vooravond Las Vegas te bereiken. Dit is “The entertainment capital of the world”, die als een luchtspiegeling oprijst uit de woestijn. Op “The Strip” lokt elk hotel zijn klanten met shows en neonverlichting.

DAG 6: LAS VEGAS

Vrije dag om het bruisende Las Vegas nog verder te ontdekken: neem tijd om de overvloed aan indrukken van deze fantastische stad in je op te nemen. Loop de verschillende hotels binnen en buiten en laat je overweldigen door de pracht en praal die de stad te bieden heeft. Onderga de glitter en de superkitsch! Mogelijkheid om een show Cirque du Soleil te boeken. 

DAG 7: LAS VEGAS - DEATH VALLEY - BAKERSFIELD

In de vroege morgen verlaten we de gokstad en maken een tocht door Death Valley. Het dal is niet alleen één van de heetste en droogste van Noord-Amerika, maar hier bevindt zich ook het laagste punt van de Verenigde Staten, nl. “Badwater Point”.
In Death Valley kan je een maanspektakel van zandduinen en unieke vegetatie bewonderen die omringd zijn door zoutmeren. We trekken verder naar Bakersfield, dat oorspronkelijk werd opgericht door goudzoekers. We dineren en overnachten hier. 

DAG 8: BAKERSFIELD - SEQUOIA NATIONAL PARK - MODESTO

Na ons ontbijt bezoeken we Sequoia National Park, gelegen in het zuiden van de Sierra Nevada en gekend om zijn reuzencipressen. We genieten van een wandeling in een bos van gigantische sequoia's waar we stoppen aan de beroemde boom: de General Grant Tree - dit is één van de mooiste exemplaren van het sequoia giganteum. Sequoia National Park staat dan ook gekend als één van de mooiste parken in Californië, waar we onze picknicklunch nuttigen (bij mooi weer).

We rijden verder naar Modesto dat gelegen is in de San Joaquin Valley. Dit is een uitgestrekte gecultiveerde vlakte van 700 km tussen twee sierras. 

DAG 9: SAN FRANCISCO

Vandaag starten we met een stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden: Union Square, Twin Peaks, Golden Gate Bridge, Fisherman’s Wharf, en zoveel meer. In de namiddag bezoeken we “Alcatraz”, ooit de best bewaakte gevangenis met het strengste regime voor de gevangenen. We komen allemaal terug hoor!

DAG 10: SAN FRANCISCO - MONTEREY - SANTA MARIA

We rijden langs de Stille Oceaan naar Monterey, één van de oudste steden van Californië. De stad heeft tevens een zeer belangrijke rol gespeeld in de Californische geschiedenis als haven en als hoofdstad van het “oude” Californië. Naast de haven waar altijd een gezellige drukte heerst, kan je ‘Cannery Row’ bezoeken, de meest gekende straat waar talloze conservenfabriekjes gebouwd werden. Over de middag vertoeven we in het mondaine Carmel voor een vrij middagmaal. Nadien rijden we verder langs de panoramische Pacific Coast Highway tot in Santa Maria.

DAG 11: SANTA MARIA - LOS ANGELES

Vandaag rijden we naar Los Angeles langs het Santa Ynez gebergte. Onderweg houden we halt bij de wijngaard van Andrew Murray. Hij is gespecialiseerd in zowel rode als witte wijn, gebaseerd op de wijnen uit de Rhône. Samen proeven we welke de beste is. Later komen we voorbij Santa Barbara, gekend om zijn palmbomen en witte zandstranden. De sfeer is er niet typisch Amerikaans, maar eerder Spaans. De architectuur is eveneens Spaans met Mexicaanse en Moorse invloeden. Daarna gaan we verder naar Los Angeles voor het avondmaal en de overnachting.

DAG 12: LOS ANGELES

We starten de dag in Los Angeles met een rondleiding van onder andere het Civic Center en het stadhuis, het LA Times North Building, het Business District en het Westin Bonaventure; vijf cilindrische torens. 

We brengen uiteraard ook een bezoek aan de Hollywood Boulevard, waar je de handafdrukken en handtekeningen van vele beroemdheden terugvindt op het voetpad. Verder stoppen we bij Mann’s Chinese Theatre, Sunset Boulevard en Beverly Hills. In de namiddag bezoeken we de “Universal Studios”, waar tijdens een treinrit enkele spannende en angstige momenten uit blockbusterfilms opnieuw tot leven komen. Avondmaal op het dok van Santa Monica. 

DAG 13 & DAG 14: LOS ANGELES - MOORSLEDE

Terugreis. Transfer voor terugvlucht naar Zaventem. Aankomst in Zaventem en per autocar naar Moorslede.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

14 Daagse

€ 6.775 per persoon

Toeslag:

éénpersoonskamer: € 1.340

Minimum aantal deelnemers: 15

Referentienummer: 24VUS09WEST

Inbegrepen

 • Transfer vanuit Moorslede naar de luchthaven 
 • Heen- en terugvlucht vanuit Zaventem
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslag 
 • Transfers ter plaatse 
 • Maaltijden op basis van vol pension vanaf ontbijt 2de dag tot het ontbijt 13de dag. (uitgezonderd middagmaal dag 10)
 • Nederlandstalige gids ter plaatse
 • Vermelde excursies 
 • Begeleiding Reizen Patteeuw
 • Lokale Nederlandstalige gids
 • Voorreisvergadering met hapje en drankje

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en bijstandverzekering 
 • Maaltijden en dranken die niet vermeld zijn 
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Persoonlijke uitgaven 
 • ESTA (reisvergunning Amerika) (+/- 60,00 dollar/pers)
 • Helikoptervlucht op dag 2 (+/- € 330,00 /pers)
 • 4x4 jeep tour in Monument Valley op dag 3 (+/- € 45,00 /pers)

Internationaal reispas

Internationaal  paspoort verplicht met geldigheid tot ten minste 30 dagen
na datum van terugkeer

Volgorde van bezoeken, voorgestelde hotels, kunnen nog wijzigen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en/of programma. Prijs onder voorbehoud van eventuele toeslagen van koersverschillen, fuel- en luchthaventaksen.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!