Peru

Rijk der Verborgen Schatten

 • Bezoek aan de Machu Picchu

Onze mening

Peru, gelegen aan de westkust van Zuid-Amerika, is een land doordrenkt met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en diverse culturen. Van de toppen van de Andes tot de mysterieuze schoonheid van de Amazone-regenwouden, biedt Peru een schat aan natuurlijke pracht. Het land staat wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende archeologische vindplaatsen, waaronder de beroemde Machu Picchu, die getuigen van de verbazingwekkende pre-Spaanse beschavingen die hier ooit bloeiden. Peru's culturele erfgoed is een fusie van inheemse tradities en invloeden van Spaanse kolonisten, wat zich weerspiegelt in de kleurrijke festivals, de kunst en de culinaire scene. Laten we dieper duiken in de betoverende wereld van Peru en de vele facetten ontdekken die dit land tot een unieke bestemming maken.

bekijk het volledige programma

DAG 1: MOORSLEDE - LIMA

We vertrekken met de autocar vanuit Moorslede naar Zaventem. Inscheping voor de vlucht naar Lima. We worden verwelkomd door onze Nederlandstalige gids bij aankomst.

DAG 2: LIMA - CUZCO

We vertrekken terug richting luchthaven voor een vlucht naar Cuzco. Bij aankomst gaan we eerst ons hotel vooraleer we verder gaan naar Pisac. 
In de namiddag bezoeken we de ruïnecomplex van Pisac. We ontdekken er het bovenste gedeelte van de ruïnes. Hier staat een religieus complex van kleine tempels die opmerkelijk geassembleerd zijn met een steen op steen constructie. Bovenaan de ruïne kunnen we genieten van een panoramisch uitzicht op de Heilige Vallei en het dorpje Pisac. Dit is de meest pittoreske stad van de vallei waar dagelijks de bekende Indiaanse markt plaats heeft. Hier kan je talrijke souvenirs kopen: poncho’s, kleurrijke sjaals, zakken, truien, mutsen..  De stad maakt deel uit van een belangrijke Inca-site. 

DAG 3: CUZCO - AGUAS CALIENTES

Vandaag staat Chinchero op het programma, een prachtig indiaans dorp met zicht op de besneeuwde toppen van het Chiconmassief.  We houden ook halt aan de zoutpannen van Maras. Dit zijn honderden bekkens op de bergflanken waar de lokale families, lang voor de komst van de Inca's het 'witte goud' of 'cachi' (zout) ophaalden. 


Na onze middagmaal bezoeken we de burcht van Ollantaytambo; een oude ruïnestad van de Inca's. Tijdens het Incarijk was Ollantaytambo het koninklijk landgoed van de heerser Pachacuti. Ollantaytambo is zeer goed onderhouden geweest en is één van de meest pittoreske dorpen in de regio. 

We vertrekken hierna richting station. We laten onze grote bagage achter omdat we op de trein maximaal één stuk van vijf kg per persoon mogen meehebben. We nemen de trein richting Aguas Calientes, waar we overnachten aan de voet van de Machu Picchu. 

DAG 4: AGUAS CALIENTES - CUZCO

Vandaag staat één van de zeven wereldwonderen op het programma: de Machu Picchu.
We gaan naar de unieke archeologische site van Machu Picchu, gelegen op ongeveer 2 400 m. De onwerkelijke schoonheid die deze mystieke stad uitstraalt, zal zelfs de meest ervaren reiziger weten te bekoren. Je bezoekt er de vroegere residentiële gedeeltes zoals het Koninklijk Paleis, het Heilige Plein..

Na ons bezoek aan het wondermooie Machu Picchu, nemen we de trein terug naar Ollantaytambo. Bij aankomst rijden we door naar Cuzco, waar we overnachten. 

DAG 5: CUZCO

Vandaag staat het mooie koloniale Cuzco op het programma. Het eerste deel van de uitstap speelt zich af buiten de stad Cusco waar nog talrijke interessante monumenten te bezoeken zijn: de ruïnes van Sacsahuaman, het indrukwekkende fort gebouwd in de vorm van een poemakop, Puca Pucara of het Rode Fort, het religieuze complex van Qenqo en Tambo Machay. Vervolg van de uitstap naar de beroemde Zonnetempel, de Koricancha. Ten slotte wandel je naar de Plaza de Armas en bezoek je de kathedraal van Cusco. Daarna reizen we door naar de Heilige Vallei.


DAG 6: CUZCO - PUNO

Na ons ontbijt vertrekken we richting Puno. De weg naar Puno is een weg vol adembenemende uitzichten en landschappen. 
Tijdens onze rit naar Puno brengen we een bezoek aan het koloniaal kerkje van Andahuaylillas en de kleine Inca site van Raqchi. 

DAG 7: PUNO

We starten de dag met een boottocht over het Titicacameer.
We maken een boottocht naar de eilanden van de Uros indianen. Deze zijn gemaakt uit grote matten van Totora, een rietsoort dat aan de oevers van het meer groeit. Dit riet gebruiken ze ook voor het maken van hun hutten en de typische bootjes. 

We genieten van onze lunch in Castillo del Titicaca. Een prachtig gelegen restaurant met een adembenemend uitzicht van het Titicaca meer. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan Chucuito. 

DAG 8: PUNO - CHIVAY

Vandaag bezoeken we de necropolis van de Collacultuur gelegen op een schiereilandje in het Umayomeer, Sillustani. Een indrukwekkend schouwspel in een schitterend natuurkader. Vervolg van onze uitstap naar een typisch dorp waar we een lokale woning bezoeken. 

We rijden verder naar Chivay met diverse adembenemende landschappen die van woestijnachtige vlaktes overgaan in de subtropische en weelderige Colca-vallei. 

DAG 9: CHIVAY - AREQUIPA

Als we ‘s ochtends vertrekken zijn de besneeuwde vulkaantoppen oogverblindend. We bereiken hoogtes van 5 000 m alvorens we langzaam terug dalen. Bij het “Cruz del Condor” is de Colca-canyon 1 200 m diep. Tussen 8 en 10 u ’s ochtends maken de condors gebruik van warme luchtstromen om al zwevend op zoek te gaan naar hun prooi.

We gaan naar Arequipa via het Nationaal Park Aguadas Blancas waar vicuna’s en alpaca’s rustig staan te grazen. We bezoeken de wijk Yanahuara, de centraal gelegen Plaza San Francisco en Plaza de Armas, de kathedraal en het klooster van Santa Catalina.
In Arequipa, die ook wel de ‘Witte stad’ wordt genoemd, overnachten we in het stadscentrum. 

DAG 10: AREQUIPA - NAZCA

Vandaag vertrekken we voor een lange maar prachtige rit doorheen de woestijn. Op een 30-tal kilometer van Nazca stoppen we bij de pre-Inca begraafplaats van Chauchilla. De graftombes werden er vernietigd en alle schatten - keramiek, waardevolle stoffen, gouden en zilveren objecten - werden meegenomen. 

DAG 11: NAZCA - ICA

Vandaag hebben we de mogelijheid om over de Nazcalijnen te vliegen. Dit is een facultatieve optie (€ 95,00 per persoon) voor iedereen die dit wenst te ervaren. Een autocar brengt ons naar de luchthaven, waar we aan boord gaan van een klein vliegtuigje. Gedurende een halfuur vlieg je over het gebied en kan je de grootte van de tekeningen, maar ook de precisie van de Nazcalijnen bewonderen. Transfer naar Ica en aankomst in het hotel. In Ica maken we een rit door de woestijn met autootjes (buggy’s) die speciaal ontworpen werden om de gigantische duinen te trotseren.

DAG 12: ICA - LIMA

We vertrekken ’s ochtends vroeg naar het kleine haventje van Pisco voor een boottocht rond de Ballestaseilanden, die deel uitmaken van het Nationaal Park van Paracas. Om deze unieke eilanden te beschermen, mag je niet van de boot af. Niettemin zullen we alle gelegenheid hebben om de buitengewone fauna (pinguïns, aalscholvers, zeeleeuwen) te bewonderen. Deze eilanden worden terecht de kleine Galapagos genoemd! ’s Namiddags vertrek naar Lima. Aankomst in de late namiddag.

DAG 13 & 14: LIMA - BRUSSEL

In Lima, hoofdstad van het moderne Peru, krijgen we de kans om de geschiedenis en de verschillende beschavingen van het land te begrijpen. We maken een panoramische tour door de oude koloniale stad met het centraal plein. Aan het einde van de namiddag nemen we een transfer naar de luchthaven en schepen we in voor de lijnvlucht naar Zaventem via Madrid. Transfer per autocar naar Moorslede. 

Terug naar overzicht

14 Daagse

€ 5.450 per persoon
vanaf 02 april 2024

Toeslag:

éénpersoonskamer: € 830 per persoon

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 24

Referentienummer: 24VPE11PERU

Inbegrepen

 • Vervoer van en naar de luchthaven met autocar
 • Vlucht heen en terug met maaltijden en dranken aan boord
 • Binnenvlucht
 • Rondreis op basis van vol pension
 • Lokale Nederlandstalige gids 
 • Alle vermelde bezoeken en toegangsgelden
 • BTW
 • Voorreisvergadering
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslag 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Annulatie- en bijstandverzekering
 • Fooien
 • Vlucht Nazca (€ 95,00 per persoon)

Internationaal reispas

Internationaal gedigitaliseerde reispas verplicht met geldigheid tot 6 maand na datum van terugkeer

Volgorde van bezoeken, voorgestelde hotels kunnen nog wijzigen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en/of programma. Prijs onder voorbehoud van eventuele toeslagen van koersverschillen, fuel- en luchthaventaksen

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!