Nijlcruise Egypte

Caïro & de schatten van de Nijl

Onze mening

Dit uiterst compleet Egypte programma neemt je eerst mee naar Caïro, de hoofdstad van het moderne Egypte en de grootste stad van het Afrikaanse continent.  Daarna nemen wij het vliegtuig naar Luxor, waar we de wonderlijke wereld van de farao's met hun prachtige tempels en adembenemende graftombes ontdekken vanop de Nijl. Je zal er kennis maken met de majestueuze rivier waaraan deze formidabele beschaving zijn oorsprong te danken heeft en die als leidraad door jouw reis loopt. 

bekijk het volledige programma

DAG 1: MOORSLEDE - BRUSSEL - CAÏRO

We vertrekken vanuit Moorslede richting Brussel waar we de vlucht nemen naar Caïro. Bij aankomst in Caïro ontmoeten we onze Nederlandstalige gids. Transfer naar ons hotel.
We genieten van een eerste avondmaal in ons hotel. 


DAG 2: CAÏRO

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we de piramides en de Sfinx. Aan de rand van de stad vind je het plateau van Gizeh, dat één van de 7 wereldwonderen herbergt, nl. de 3 piramides met de Sfinx. Het grootste en oudste bouwwerk is de piramide van Cheops. Middagmaal na het bezoek. Daarna gaan we richting Memphis & Sakkara. Op 16 km ten zuiden van Gizeh ligt Memphis. Tussen de ruïnes kan je de albasten Sfinx en de kolos van Ramses II aanschouwen. Sakkara is de grootste en oudste begraafplaats van Egypte. Deze indrukwekkende site dankt zijn bekendheid grotendeels aan de trappenpiramide van Koning Djoser, maar ook aan de ‘mastaba’ of begraafplaatsen van adellijke personen. Avondmaal in het hotel. Facultatieve excursie klank- en lichtspel piramides: € 55,00 per persoon 

DAG 3: CAÏRO - LUXOR

Ontbijt in het hotel. Vandaag brengen we een bezoek aan het Egyptisch Museum. Op initiatief van de Franse Egyptoloog Auguste Mariette werd in het hart van Caïro het Egyptisch Museum gebouwd. De bekendste verzameling van dit museum is de inhoud van het graf van Toetanchamon. Middagmaal in een lokaal restaurant. Daarna brengen we een bezoek aan de citadel, die een panoramisch zicht over de stad biedt. De weelderige moskeeën: El Azhar, Sultan Hassan en Mohammed Ali mogen niet ontbreken op ons programma. Voor we richting Luxor gaan maken we nog een wandeling in de soek van Khan El Khalili, de meest pittoreske bazaar en handelswijk van Caïro. In de loop van de namiddag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. Aankomst op de luchthaven en transfer naar de M/S Hansa Spirit 5* (of gelijkwaardig). Avondmaal aan boord en overnachting.

DAG 4: LUXOR - EDFOE

Ontbijt aan boord. Op het programma: de Dodenvallei. Tussen de Vallei der Koningen en de Nijl rijzen 2 reusachtige standbeelden op die 20 m hoog zijn. De kolossen van Memnon waren de bewakers van de nu verdwenen dodentempel van Amenhophis III. De beelden werden in één stuk uitgehouwen uit grote blokken zandsteen en zouden soms een geluid voortbrengen dat doet denken aan een klaagzang. In Deir el-Bahari vind je de tempel van Hatsjepsoet. Deze originele tempel behoort tot de meest geraffineerde constructies van Egypte en werd opgericht ter ere van koningin Hatsjepsoet.  Tijdens haar regering kende Egypte een periode van vrede en welvaart. Verder in de vallei der Koningen kunnen we de prachtig beschilderde grafmonumenten bezichtigen. Wij bezoeken de dodentempel van Ramses III. Verder naar Edfoe. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord.

Optionele excursie: Ballonvaart over de Koningvallei; € 120,00 per persoon 
Bij te boeken bij inschrijving 

DAG 5: EDFOE - ASWAN

Ontbijt aan boord.  Vandaag op het programma: de tempel van Edfoe. Deze is heel goed bewaard gebleven. Door zijn afmetingen (137 m lang) is het de tweede grootste tempel van het land, na Karnak. Twee statige standbeelden van de god Horus bewaken plechtig de ingang.  Bezoek per calèche. Alle maaltijden aan boord. Verder naar Aswan. Overnachting aan boord.

DAG 6: ASWAN

Ontbijt aan boord. ’s Morgens beginnen we met een bezoek aan de tempel van Philae. De tempel van Philae werd ontmanteld en weer opgebouwd op het eiland Agilika, ruim 500 meter van zijn oorspronkelijke plek op het eiland van Philae. Het tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis en bevat diverse altaren en heiligdommen. Daarna gaan we verder naar de Hoge Dam. Hoewel de Hoge Dam door sommigen als een bewijs van de grootheidswaanzin van Nasser wordt beschouwd, is hij er op zijn minst in geslaagd om het debiet van de Nijl onder controle te houden. Zo behoedt de dam een groot deel van Egypte voor hongersnood in droge periodes en voor overstromingen in periodes van zware regenval. We eindigen onze dag met een bezoek aan de onvoltooide obelisk. Deze obelisk zou de grootste ter wereld geweest zijn, maar werd ter plaatse achtergelaten toen het graniet begon te barsten. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 7: ASWAN

Vertrek 's morgens vroeg naar Aboe Simbel per autocar. Uit architecturaal oogpunt is de Grote Tempel van Aboe Simbel één van de mooiste en meest volmaakte tempels. Deze majestueuze tempel heeft een voorgevel van 38 m, volledig uitgehouwen in de rotsen en ligt verscholen in de Nubische woestijn. Toen de tempel tijdens de bouw van de Hoge Dam dreigde te overstromen, werd hij tijdens een grootscheepse reddingsactie volledig verplaatst. Achter de indrukwekkende standbeelden van de farao op zijn troon ligt de binnenruimte van de tempel, waar je het spel van de zonnestralen kunt bewonderen, dat ingenieus werd uitgedokterd door de architecten van de farao. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord. 

DAG 8: ASSOUAN - KOM OMBO - LUXOR

Ontbijt aan boord. We vertrekken naar de tempel van Kom Ombo. De site van Kom Ombo of Pa-Sobek (het huis van de krokodillengod) bevat belangrijke overblijfselen van een tempel die uniek is in zijn soort. Het is in feite een dubbele tempel waarvan het eerste gedeelte gewijd is aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid met zijn krokodillenkop. Het tweede gedeelte is gewijd aan Horus, god van de oorlog met de valkenkop. Verder met de boot naar Edfoe. Middagmaal aan boord. Verder naar Luxor via Esna Lock. Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 9: LUXOR - KARNAK

Ontbijt aan boord. We ontdekken vandaag de rechter Nijloever met bezoeken aan de tempels van Luxor en Karnak.  Aan de oevers van de Nijl ligt de tempel van Luxor, een schitterend overblijfsel uit de periode dat Thebe de hoofdstad was van het koninkrijk. Met zijn indrukwekkende afmetingen en zijn hoge zuilen is hij een lust voor het oog. Ongeveer 3 km verder ligt de tempel van Karnak, zonder twijfel de meest indrukwekkende van het land. Hij is ongeveer 1,5 km bij 800 m groot en gedurende 1 500 jaar werd hij voortdurend ontmanteld, gerestaureerd, uitgebreid en heringericht. Karnak is de grootste zuilentempel ter wereld met als uitschieter de grote zuilenhal met maar liefst 134 zuilen van 23 m hoog. Lunch, avondmaal en overnachting aan boord. 

DAG 10: LUXOR - BRUSSEL - MOORSLEDE

We eindigen onze prachtige reis met een laatste ontbijt aan boord van het schip. 
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven, waar we de vlucht nemen richting Brussel.
Eens geland in Brussel, worden we opgewacht door onze autocar, die ons terugbrengt naar Moorslede. 

Hotels

 • Hotel Concorde El Salam by Royal Tulip 5*
 • MS Hansa Spirit 5*
Terug naar overzicht

10 Daagse

€ 2.995 per persoon vol pension
Vanaf 2 april
€ 120 per persoon
Optionele excursie: Ballonvaart over de Koningvallei

Toeslag:

toeslag éénpersoonskamer: € 570 per persoon


Maximum aantal deelnemers: 24

Referentienummer: 24VEG11NIJL

Nijlcruise Egypte

Inbegrepen

 • Vervoer heen en terug Moorslede - Brussel
 • Vluchten met Egyptair vanuit Brussel 
 • Nederlandstalige gids ter plaatse 
 • Begeleiding Reizen Patteeuw 
 • 8-daagse cruise in vol pension 
 • Vermelde excursies tijdens de cruise 
 • 2 nachten verblijf in Caïro 

Niet inbegrepen

 • Visum
 • Verzekering 
 • Facultatieve excursie klank- en lichtspel piramides (dag twee): € 55,00 per persoon 
 • Fooien

Opgelet!

Voor deze reis is een identiteitskaart vereist die geldig is tot 6 maand na de datum van terugkeer. Je dient eveneens in het bezit te zijn van 2 pasfoto's. 


Cruise

MS HANSA SPIRIT 5* (gerenoveerd in 2023)

 • Mini-bar aanwezig in de kajuit 
 • Airco
 • Badkamer voorzien met douche, haardroger  
 • Klein zwembad 

Info

In samenwerking met Easytours 

De rederij en de kapitein zijn gemachtigd om het programma en het vaarschema te wijzigen in functie van de waterstanden.

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!