Jordanië

 • Uniek programma
 • Toegangsgelden inbegrepen

Onze mening

Jordanië vormt een perfecte combinatie van oude beschavingen en het moderne maatschappelijk leven. Eveneens brengt Jordanië, een land van cultuur, je verrassende contrasten en schoonheid, desolate woestijnen en ruige bergen. Met als absolute kers op de taart, Petra. Welkom in de streek “waar de zon opkomt”.

bekijk het volledige programma

DAG 1: Moorslede - Amman

Met de autocar gaan we vanuit Moorslede naar Zaventem voor de vlucht naar Amman. We worden bij aankomst verwelkomd door onze Nederlandstalige gids.

DAG 2: Amman - City Tour - Woestijnkastelen

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de kastelen van de woestijn die meerdere elementen gemeen hebben zoals het gebruik van de Romeinse lengtemaat en de inrichting rond een centraal binnenplein. Het Qasr Al-Azraq kasteel was het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia. Het meest gekende kasteel is dat van de Omayyaden (Qasr Amra) dat in het hartje van de woestijn gelegen is. Na de lunch krijgen we een rondleiding in Amman, met het archeologisch museum, de citadel (panoramische zicht over de stad) en het Romeins theater. De avondmaal is voorzien in het hotel waar we overnachten. 

DAG 3: Amman - Jerash Al Joun - Amman

 Na het ontbijt vertrekken we naar Jerash. Deze stad bezit de best bewaarde ruïnes van het Midden-Oosten. De Romeinen hebben werkelijk nergens anders zo’n indrukwekkende monumenten nagelaten (de boog van Hadrianus, de renbaan, de 2 tempels gewijd aan Zeus en Artamis). Vervolg van de uitstap in Ajlun en bezoek aan het fort van Qala’atar-Rabad dat door de Arabieren werd gebouwd om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Na de lunch brengen we een bezoek aan Um Qais dat een prachtig zicht op het Galilea-meer, de Yarmouck-rivier en de Golan-vlakte te bieden heeft. Avondmaal is voorzien in ons hotel.

DAG 4: Amman - Madaba - Mount Nebo - Shobak - Petra

 Na het ontbijt trekt u naar Madaba waar de Romeinse weg en andere overblijfselen nog in vrije goede staat in de moderne stad te bezichtigen zijn. Hier bevindt zich ook de Grieks-orthodoxe kerk van St.Georges met goed bewaarde mozaïeken uit de 6de eeuw en een kaart van Palestina. U gaat vervolgens naar Mount Nebo, de berg van waaruit Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag maar niet mocht binnengaan. Na de lunch gaan we verdern naar de Koninklijke Laan tot in Kérak waar u de waterreservoirs van de goed bewaarde burcht bezichtigt. In de loop van de namiddag komen we aan in Petra. 

DAG 5: Petra

Tijd voor het absolute hoogtepunt: Petra, een mysterieuze plek, UNESCO Werelderfgoed en een van de zeven wereldwonderen. De imposante façades, tombes en tempels zijn hier allemaal uit rotsen gehouwen. Om de stad te bereiken moet je door de Siq, een kilometerlange kloof waarvan de wanden tot 100 meter hoog zijn. Aan het einde van de Siq bevindt zich een van de belangrijkste monumenten, de schatkamer Al Khazneh

DAG 6: Petra - Wadi Rum

We bezoeken nog Little Petra, minder monumentaal dan Petra maar daarom niet minder interessant. De kleurrijke fresco’s mogen hier niet gemist worden. Rit naar Wadi Rum, een spectaculair maan- en woestijnlandschap en bijgevolg een geliefkoosde filmlocatie. David Lean draaide er de populaire film Lawrence of Arabia met Peter O’Toole in de hoofdrol. In een recentere film, The Martian van regisseur Ridley Scott, fungeerde de Wadi Rum als decor voor de planeet Mars. Tijdens een twee uur durende jeeptour in de Wadi Rum genieten we van het rode en okerkleurige zand, de granieten rotsformaties, de indrukwekkende stilte en de tijdloze schoonheid. 

DAG 7: Wadi Rum - Dode Zee

Na het ontbijt rijden we naar de Dode Zee. We nemen afscheid van onze Nederlandstalige lokale gids en genieten van een vrije namiddag aan de Dode Zee. Van alle wereldzeeën is de Dode Zee zonder meer de bijzonderste. Met haar ligging op 400 m onder de zeespiegel is dit het laagste punt op aarde. Dankzij de hoge zoutconcentratie van maar liefst 27% is het onmogelijk om tijdens een zwempartij kopje onder te gaan. Smeer je zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder om een babyzachte huid te krijgen. 

DAG 8: Dode Zee - Amman - Amsterdam - Moorslede

We nemen afscheid van het prachtige Jordanië. Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam. Daarna brengt de autocar ons naar Moorslede.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 2.965 per persoon vol pension
bij inschrijving na 2 april

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 500

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 25

Referentienummer: 24VJO10JORD

Jordanië

Inbegrepen

 • Vervoer per autocar van en naar de luchthaven 
 • Vluchten heen en terug van Brussel
 • Rondreis in vol pension 
 • Alle vemelde toegangsgelden
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen 
 • Nederlandstalige gids 
 • Visum 
 • Transfers ter plaatse 

Niet inbegrepen

 • Verzekering 
 • Niet vermelde maaltijden en dranken 
 • Fooien 
 • Persoonlijke uitgaven 

INFO

in samenwerking met Easytours

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!