De groene Azoren

Een verborgen parel van Portugal

 • Prachtige vergezichten op São Miguel
 • Sprookjesachtige uitzichten op het Lagoa Azul en het Lagoa Verde
 • Ook wel het Hawaï van Europa genoemd

Onze mening

De Azoren zijn een Portugese eilandengroep middenin de Atlantische Oceaan. Er zijn zo'n 17 eilanden waarvan er slechts 9 bewoond zijn. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, troeven en ongekende schoonheid dat klaar is om ontdekt te worden. 

São Miguel is het grootste en drukst bevolkte eiland van de Azoren met oneindig veel mooie natuur, panoramische vergezichten, zwavelbronnen, schitterende kratermeren en exotische bloemen en planten.

De uiterst vriendelijke bevolking maakt het bezoek aan deze exotische Portugese bestemming helemaal compleet.

bekijk het volledige programma

Dag 1: Zaventem - São Miguel

We vertrekken vanuit Moorslede richting Zaventem waar we de vlucht nemen naar Ponta Delgada. Transfer naar ons hotel. We genieten van een eerste avondmaal.

Dag 2: São Miguel

We rijden langs de kust door groene weilanden richting het meest westelijke deel van het eiland, richting bergen en meren van Sete Cidades. We stoppen bij de belvedere van Vista do Rei, één van de belangrijkste panoramische plekken van het eiland. 

Via een bergweg keren we terug naar Ponta Delgada. Bij Pico do Carvao kunnen we de noord- en zuidkust van het eiland bewonderen. Nabij de buitenwijken van Ponta Delgada bezoeken we nog de ananas plantages

We nemen het middagmaal in een lokaal restaurant in Ponta Delgada, daarna op verkenning door de stad aan de hand van een stadswandeling. 

Via de Marginal Avenue wandelen we naar "Portas da Cidade" langs de 3 pleinen, het stadhuis, standbeeld van S. Miguel Arcanjo, de beschermheilige van het eiland. Verder bezoeken we de Matriz kerk. We wandelen verder langs de "Igreja do Colégio" museum van Heilige Kunst, met de mooiste barok gevel van de Azoren, het oude klooster van de Jezuïeten. Ten slotte bezoek aan het "Convento da Esperança" met het heiligdom van "Senhor Santo Cristo dos Milagres". Dit standbeeld met zijn juwelen is een bezoek waard.

Dag 3: São Miguel - Furnas

In de voormiddag vertrekken we richting Lagoa aan de zuidkust, naar de Barrosa berg

Op weg naar boven, en dichter bij de top, zijn beide kusten weer te zien. We stoppen op de top van de berg om even van het uitzicht te genieten. 

Verder in het noorden houden we even halt om het mooie, rustige meer en de omgeving te bewonderen bij Lagoa do Fogo

De stad Ribeira Grande ligt aan het water en huisvest een mooie collectie barok architectuur uit de 17de en 18de eeuw. Na een korte stop in het centrum rijden we verder naar het noorden van het eiland. 

Op weg naar Santa Iria passeren we verschillende terrassen van theeplantages. We nemen hier ook een korte stop. 

Rijdend door het Achada das Furnas plateau, een gebied van weilanden, wordt de belvedere van Pico do Ferro bereikt, van waaruit we de grootste en oudste vulkaankrater, Furnas Lake en Spa van Furnas kunnen zien. 

Na de lunch maken we een wandeling door het mooie en romantische park van Terra Nostra. Het park wordt zowel bezocht door toeristen als lokale bevolking en is populair door zijn verscheidenheid aan exotische planten en geothermaal bad. 

In de Vallei van Furnas vinden we de warmwaterbronnen. Dit vulkanisch fenomeen is uniek in de wereld en de belangrijkste van de eilanden van de Azoren.

Terugkeer naar Ponta Delgada langs het meer van Furnas, Vila Franca, de eerste hoofdstad van het eiland, de stranden van Água d'Alto en Pópulo. 

Dag 4: São Miguel - Terceira

Na ons ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar het eiland Terceira. Bij aankomst op het eiland gaan we richting ons hotel. 

We brengen een bezoek aan Angra do Heroísmo. Te voet vertrekken we vanuit het hotel langs het stadhuis, een interessant gebouw uit de 19de eeuw. Vervolgens wandelen we door richting de publieke tuinen om een collectie exotische planten, bomen en prachtige bloemen te bewonderen, net zoals het voormalig Jezuïtenklooster met binnenin prachtige kunstwerken.

De volgende stop is de 16de-eeuwse kathedraal waarin een groot aantal waardevolle stukken kunst, meubilair en oude keramieke tegels te bezichtigen zijn. Net achter de kathedraal brengen we een bezoek aan het barokke 17de-eeuwse Paleis van Bettencourt die aangeeft hoe de nobele families vroeger leefden. De tour wordt afgesloten met het klooster van S. Gonçalo.


Dag 5: Terceira

We vertrekken deze morgen richting Monte Brasil, langs Angra do Heroismo, de hoofdstad van het eiland, door Unesco geclassificeerd als Werelderfgoed. We maken een stop bij Pico das Cruzinhas Belvedere, op de top van Monte Brasil, het mooiste uitzicht over de stad en haar buitenwijken. De tour gaat verder richting de oostelijke kant van het eiland, met de typische nederzettingen en landelijke architectuur die contrasteren met fijn groen gras omgeven door lavastenen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Algar do Carvão met nadien een stop bij S. Sebastião, waar de parochiekerk, gebouwd in gotische stijl, één van de oudste van de Azoren is. Binnen in de kerk is de observatie van oude fresco's een bezoek waard.

Na de lunch rijden we naar Praia da Vitória en stoppen we voor een korte wandeling. We rijden verder via de binnenweg langs Serra do Cume, met prachtig uitzicht over Lages en de Oceaan.

 

Dag 6: Terceira - Faial

Na ons ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht richting Faial. Bij aankomst start er een volle dagtour in Faial. We rijden door de stad Horta die uniek is op de Azoren door zijn cosmopolitische jachthaven die dient als ontmoetingspunt tijdens trans-Atlantische reizen voor zeilers wereldwijd. We maken er een stop bij Espalamaca Belvedere voor een uitzichtspunt over Horta, de haven en de wijde omgeving. We komen aan in Caldeira, het centrale deel van het eiland en één van de mooiste landschappen dat een beschermd gebied is door zijn originele vegetatie.

Dag 7: Faial - Pico - Faial

We vertrekken uit de haven van Horta met de veerboot naar het eiland Pico. We komen aan in Madalena en starten met het begin van ons bezoek aan dit prachtige eiland. We maken een stop bij Arcos do Cachorro waar je de indrukwekkende rotsformaties kan bezichtigen. We gaan verder richting het gebied van Mistérios. Vanuit Roque, rijden we op een binnenweg om het eiland over te steken naar het zuiden, een gebied met endemische vegetatie zoals Azoreaanse jeneverbes, Azoreaanse mahonie- en laurierbomen.

Na onze lunch brengen we een bezoek aan het Walvisvaardersmuseum. Op de terugweg naar Madalena brengen we een bezoek aan een handicraft tentoonstelling.

Dag 8: Faial - Lissabon - Zaventem

Na een verrassende reis, transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem. Aansluitend transfer met de autocar naar Moorslede.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

8 Daagse

€ 3.335 per persoon vol pension
vanaf 2 februari

Toeslag:

éénpersoonskamer: € 680

Minimum aantal deelnemers: 20
Maximum aantal deelnemers: 24

Referentienummer: 24VPT09AZOR

Inbegrepen

 • Transfer vanuit Moorslede naar de luchthaven
 • Vluchten heen en terug met TUIfly
 • Vluchten/veerboot tussen de eilanden
 • 7 overnachtingen in vol pension met wijn, water en koffie/thee inbegrepen
 • Transfers ter plaatse
 • Lokale gidsen ter plaatse 
 • Toegangsgelden volgens programma

Niet inbegrepen

 • Annulatie en bijstandverzekering
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven

In samenwerking met Imagine 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!