Costa Rica

Ongerept

 • Puur natuur

Onze mening

Voor een onvergetelijke vakantie, verlaten stranden, prachtige natuurparken, tropische planten en bomen ben je in Costa Rica zeker aan het goede adres. In dit Midden-Amerikaans land bezaaid met vulkanen, oerwouden en parelwitte stranden ontdekken we het zuivere leven. De vulkaan Arenal is bijzonder interessant en sinds enkele jaren opnieuw actief. Costa Rica, een uitgelezen kans om de natuur van dichtbij te bewonderen!

bekijk het volledige programma

DAG 1: MOORSLEDE - SAN JOSÉ

Vertrek vanuit Moorslede naar de luchthaven van Zaventem waar we de vlucht nemen naar San José. We worden opgewacht door onze lokale gids en worden gebracht naar ons hotel.

DAG 2: SAN JOSÉ

We vertrekken in de richting van het Nationaal park van de vulkaan Irazu. Deze is de hoogste actieve vulkaan van Costa Rica (3 432 m). Om hier te geraken rijden we door de vruchtbaarste streken van Costa Rica omdat de grond hier verrijkt is met de vulkanische assen. We voorzien een lokale middagmaal waar je de “casado” zal proeven, een populair gerecht in Costa Rica gemaakt van de meest gekweekte producten in de regio zoals de rode bonen en de bananenplant. 

Verder gaan we naar een kleine familiale plantage om de verschillende stappen in de productie te ontdekken van de Costa Ricaanse koffie Pur Arabica. We keren terug naar San José voor een panoramische tour van de hoofdstad. We zien onder andere Plaza de la Cultura, het nationaal theater, het centrale park. We bezoeken de centrale markt (fruit, groenten, kruiden, kledij, artisanale producten) en we stoppen aan een klein kraampje om een typische lokale drank naar keuze te drinken. We keren in de late namiddag terug naar het hotel. 

DAG 3: SAN JOSÉ - TORTUGUERO

We vertrekken richting de Caribische kust. We rijden hiervoor door het Nationaal Park Braulio Carillo, embleem van de nevelwouden. Deze bedekt een oppervlakte van 45 899 ha, wat het één van de grootste parken van de Central Valley maakt. Erna gaan we aan boord van privéboten naar Cano Blanco of naar La Pavona (afhankelijk van de waterstand), om dan via het hoofdkanaal tot aan het Nationaal Park van Tortuguero te gaan.

 We komen aan in ons hotel voor vanavond en voorzien nog een bezoek aan het kleine dorpje Tortuguero, dat in de jaren 1920 gesticht werd, maar pas in 1980 elektriciteit kreeg. Het wordt aan de ene kant begrensd door de Rio Tortuguero en aan de andere door de Caraïbische Zee. De weinige straten in het dorp zijn onverhard en hooguit 1 meter breed, wat de plaats veel charme geeft. Het mooie katholieke kerkje, in het geel gekleed, staat trots in het centrum van het dorp. Avondmaal is voorzien in ons hotel. 

 

DAG 4: TORTUGUERO

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Nationale Park van Tortuguero.
Het park ligt langs de noordoostkust van Costa Rica, in de vlakste en natste streek van het land, die gescheiden is van de Atlantische Oceaan door een smalle strook zand. Zijn isolement beschermt het tegen de verwoestingen van de beschaving. Langs deze vredige kanalen met kalm water en omzoomd door het bos, kan je verschillende soorten apen zien, smaragd basilisken, kaaimannen, giftige kikkers, en een veelheid aan tropische vogels; waaronder de beroemde toekans. Bovendien zijn de stranden van Tortuguero de belangrijkste plaats in het westelijk deel van het Caribische gebied voor de leg van groene schildpadden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat "Tortuguero" afgeleid is van de Spaanse naam voor schildpadden.

 We maken een boottocht door het Tortuguero Park over de kanalen die door het regenwoud omzoomd worden. De gids zal zijn liefde voor en kennis van de uitzonderlijke fauna en flora van Tortuguero met jou delen. Na terugkeer in de lodge, heb je de mogelijkheid om een kleine wandeling te maken langs de gemarkeerde paden. Middagmaal is voorzien in de lodge. Na het middagmaal is er vrije tijd om te genieten van het zwembad en de andere faciliteiten. We genieten van een heerlijk avondmaal in het hotel. 

 

DAG 5: TORTUGUERO - LA FORTUNA

We keren terug naar de bewoonde wereld per boot. Daarna gaan we met de autocar richting Sarapiqui. De stad, omgeven door weelderige bossen en bananenplantages, was ooit een kleine havenstad. Gelegen aan de samenloop van de Puerto Viejo rivier en de Sarapiquí rivier, is dit gebied snel uitgegroeid tot één van de belangrijkste bestemmingen voor avontuurlijke geesten en natuurliefhebbers. We voorzien een stop bij een familieplantage die palmhart kweekt. De eigenaar van deze boerderij zal je ontvangen voor een uitleg en proeverij van dit product door middel van een smakelijke lunch gekookt met verse palmharten en groenten uit de tuin.

Erna vertrekken we naar La Fortuna. Het is de ingangspoort van het Nationaal Park en een kleine levendige stad met als centrum zijn centraal park en prachtige kerk. Het dorp biedt een schitterend panorama, tegenover de meest actieve vulkaan van Costa Rica. We komen s'avonds aan in ons overnachtingshotel. 

DAG 6: LA FORTUNA

Na een lekker ontbijt ontdekken we de regio van Arenal met zijn biologisch reservaat van meer dan 250 ha groot vol tropische begroeiing en waarin je vele hangbruggen vindt. We maken een wandeling over de paden waarop we een 15-tal bruggen dienen over te steken, waaronder een 6-tal hangbruggen. Middagmaal is voorzien tegenover de Arenal vulkaan.

 Na deze avontuurlijke wandeling genieten we van een namiddag aan de thermale baden. Dit is het ideale moment om even tot rust te komen en te genieten van de rust en natuur in deze prachtige omgeving. 

DAG 7: LA FORTUNA - RINCON DE LA VIEJA

Na ons ontbijt vertrekken we in de richting van de Guanacaste streek, het groen en de rijkdom van deze plaats zullen je verbazen. Het is alsof we door Patagonië reizen. Paarden en runderen worden hier gehouden. De mannen zien eruit als cowboys en het tropische woud maakt plaats voor enorme ranches van rijke landeigenaren.

We vertrekken hierna naar Llanos del Cortes. Deze indrukwekkende 30 meter hoge waterval wordt omgeven door uitbundige vegetatie, wat dit bezoek tot een geweldig fotomoment maakt. Het water van deze waterval vormt uiteindelijk een prachtig natuurlijk zwembad waarin je kunt zwemmen en je je kunt verfrissen. Na het zwemmen zullen we wat tropische vruchten proeven (mango, watermeloen, ananas, bananen, papaja, of andere, afhankelijk van het seizoen). We vertrekken naar Rincon de la Vieja. We komen 's avonds aan in ons hotel en genieten er van een heerlijke avondmaal. 

DAG 8: RINCÓN DE LA VIEJA

Na een stevig ontbijt zijn we klaar voor de ontdekking van het Nationaal Park Rincón de la Vieja. Een netwerk van paden neemt je mee door het bos om verschillende vulkanische kenmerken te ontdekken, fumarolen, borrelende modderpoelen en de beroemde "pailas", geisers waaruit klei bij meer dan 106 graden Celsius in de open lucht gutst. Tijdens de wandeling zie je fauna en flora van een grote verscheidenheid, zal je kapucijnaapjes, brulapen, neusbeertjes en vele vogels spotten, de één nog mooier dan de ander.


DAG 9: RINCON DE LA VIEJA - MONTEVERDE

We genieten van een heerlijk ontbijt en vertrekken naar Monteverde, een stadje gesticht door de Amerikaanse Quakers, een religieuze groepering. Het nevelwoudreservaat is één van de indrukwekkendste wildreservaten in de nieuwe wereld. Onderweg houden we halt bij het Pumas Rescue Centre opgericht in 1982 door Lilly Hagnauer uit Zwitserland. Het doel is wilde dieren op te vangen die niet naar hun natuurlijke habitat kunnen terugkeren wegens gezondheidsproblemen of omdat hun natuurlijke habitat verdwenen is. Hier kan je de katachtigen van Costa Rica zien, zoals de ocelot of de jaguar. Dit centrum wordt hoofdzakelijk door het toerisme gefinancierd. We rijden verder naar Monteverde en komen aan in ons hotel voor de nacht. 

DAG 10: MONTEVERDE

Na een heerlijk ontbijt is er een ochtendbezoek voorzien aan het Santa Elena reservaat, dat zowel ecologisch als educatief is. Dit is een gelegenheid om enkele van de vogelsoorten te zien die specifiek zijn voor dit gebied, en ook een groot aantal epifytische planten en andere levensvormen die in het bladerdak van het nevelwoud leven. De gelukkigen kunnen tijdens deze regenwoudwandeling de quetzal zien.

Er is een lunch en bezoek aan de koffieplantage Don Juan voorzien, die enkele van de beste koffiesoorten van Costa Rica produceert. Tijdens dit bezoek zal het historisch belang van koffie in Costa Rica en de verschillende processen van de koffieproductie worden toegelicht. Je zult ook een trapiche zien, een authentieke suikerrietmolen. We keren terug naar het hotel en genieten van een vrije middag.

DAG 11 & 12: MONTEVERDE - ZAVENTEM

Vertrek naar San José waar we een stop bij de orchideeëntuinen van La Garita voorzien. Hier kan je verschillende soorten orchideeën bewonderen. Daarna is de transfer naar de luchthaven voorzien. We keren terug naar Zaventem met een tussenlanding in Madrid.

Hotel

Op deze reis slapen we in verschillende hotels. Hotellijst te bekomen op kantoor.

Terug naar overzicht

12 Daagse

€ 4.125
Vanaf 21 november

Toeslag:

Eénpersoonskamer: € 540

Minimum aantal deelnemers: 15
Maximum aantal deelnemers: 17

Referentienummer: 24VCR03COST

Costa Rica

Inbegrepen

 • Vervoer van en naar de luchthaven met de autocar
 • Vluchten met Iberia heen en terug 
 • Reis op basis van vol pension vanaf het avondmaal eerste dag tot het avondmaal voorlaatste dag
 • Overnachting in eenvoudige maar comfortabele hotels/lodges 
 • Nederlandstalige gids en begeleiding van Reizen Patteeuw 
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle vermelde bezoeken + toegangsgelden
 • Voorreisvergadering 

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven + dranken
 • Eventuele fueltoeslagen
 • Koerswijzigingen
 • Eventuele facultatieve toegangsgelden en excursies
 • Alle niet vermelde maaltijden 

Internationaal reispas

Internationaal paspoort verplicht 

Inentingen / gezondheidsvoorwaarden

Geen verplichte inentingen Raadpleeg steeds uw huisdokter om uw basisinentingen (zoals difterie-polio-tetanus, buiktyfus en hepatitis A) te controleren.

 • Nationaal Park Rincon de la Vieja
 • Kapucijnapen, brulapen, leguanen, luiaard
 • Tortuguero Nationaal Park met boottocht
 • Arenal Nationaal Park met warmwaterbronnen

Info

In samenwerking met Easytours 

Ik schrijf me in voor deze reis

 • {{ error }}
Reis

Persoon {{ index+1 }}

Persoonlijke gegevens
Geldig tot*
Contact gegevens
Adres
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Ik heb een vraag

 • {{ error }}
Contact gegevens
Vraag
* Velden gemarkeerd met een sterretje zijn vereist.


We hebben uw bericht goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig reactie!

Inschrijving fotoreportage

 • {{ error }}
Contact gegevens

We hebben uw inschrijving goed ontvangen.

Verwacht van ons spoedig bevestiging!