Fietsreizen

Gepubliceerd op 28/04/2021

Fietsreizen

Een fietsreis met Reizen Patteeuw staat garant voor een gezonde sportieve uitdaging, waarbij een normale basisconditie en fietservaring voldoende is. We hebben ook enkele reizen voor de ervaren fietsers. Die vind je in het tweede deel.

19/7 - 23/7/2021    Fietsvakantie Nederland

Twente is een landstreek in het oosten van Nederland. De bewoners worden (de) tukkers genoemd. Het heeft een kleinschalig coulissenlandschap met natuurgebieden, meanderende rivieren en groene landgoederen. Het is een prachtig landschap om door te fietsen. Onder leiding van onze fietsgids fiets je door pittoreske dorpjes en passeer je verschillende watermolens en oude boerderijen.

Meer info druk hier

12/8 - 15/8/2021   Fietsreis  Amsterdam - Antwerpen

Tijdens deze reis fietsten we door prachtige – en vlakke – groene landschappen langs de pittoreske Vecht en Lek. Onderweg bezoeken we talloze charmante dorpen.  Gedurende deze fiets- én vaarvakantie ervaren het beste wat zowel Nederland als België te bieden heeft. 

Meer info druk hier

28/8 - 4/9/2021   Op en langs de Donau

Met de fiets en het schip langs de Donau reizen is een bijzondere belevenis. Je drijvende hotel volgt je op de voet. Vertrekken doe je in Passau, de stad van de 3 rivieren. Licht bergaf fiets je langsheen weelderige groene rivieroevers, doorheen kleine, dromerige dorpjes en dit allemaal in de indrukwekkende landschappen van de Donau. 

Meer info druk hier

9/10 - 16/10/2021 Fietsen langs de Rijn

De Rijn baant zich hier namelijk een weg door rotsen en langs dorpen en steden. Dit alles is een ideaal decor om een ontspannende en heerlijke fietsvakantie, stroomafwaarts te maken. Niet onbelangrijk is dat vele van de dorpen en steden tussen Mainz en Köln voortreffellijke wijnen voortbrengen. Voldoende redenen om hier een heerlijke pleziervakantie van te maken.

Meer info druk hier

Fietsreizen voor de ervaren Wielertoerist

5/7-11/7/2021  Fietsreis naar de Dolomieten

De Dolomieten zijn een speciale bergketen binnen het Alpine massief, met steile rotswanden en pieken. De bezoeker kan met bewondering naar deze unieke rotsmassa's kijken, maar ze beklimmen is een andere uitdaging. Deze sportieve uitdaging gaan we nu aan. Uw eigen fiets wordt door professionals ter plaatse gebracht. De verschillende beklimmingen moeten we natuurlijk zelf doen. Ondertussen kunnen we dan genieten van een schitterend panoramisch uitzicht.

Meer info druk hier

12/7-18/7/2021  Fietsreis Tour de France

De Ronde van Frankrijk is wellicht het grootste wielercircus ter wereld. Op deze fietsvakantie zien we de georchestreerde wanorde van een aankomstplaats, de renners zich klaarmaken voor een belangrijke en zien we de coureurs afzien voor een mythische beklimming.
Zelf gaan we natuurlijk ook fietsen: De Tourmalet, col s'aspin, Luz Ardiden en de col d'Aubisque zijn enkele van de bekende beklimmingen die we doen.

Meer info druk hier

16/-22/8/2021  Beklimming van de Stelvio

Elke beklimming is zelfs voor de geroutineerder fietser en wielertoerist een uitdading. Zo zijn er in Europa wel verschillende bergen die je als wielerliefhebber wil beklommen hebben. De ene spreekt al meer tot de verbeelding dan de andere: de Stelvio is en blijft een mytische beklimming. Daarnaast beklimmen we ook de Mortirollo , Gavia, Torri di Fraele,..

Meer info druk hier

 


Terug naar homepagina