Wandelreizen

Gepubliceerd op 28/04/2021

Fietsreizen druk hier

Wandelreizen

Een wandelreis met Reizen Patteeuw staat garant voor een gezonde sportieve uitdaging, waarbij een paar goede wandelschoenen en een normale basisconditie wonderen kunnen verrichten. Met de autocar of met het vliegtuig.

 

31/7 - 6/8/2021    Wandelreis Ötztal Oostenrijk  (autocar)

Na het succes van vorig jaar, organiseren we een nieuwe wandelreis in de Oostenrijkse bergen. Dit jaar viel ons oog op Sölden. Dit is ongetwijfeld het meest gekende dorp van het Ötztal inTirol.  De regio beschikt over tal van bewegwijzerde wandelroutes waarin elke wandelaar volgens zijn mogelijkheden het hartje kan ophalen. Heel wat liften zijn in werking waardoor we hier ook de mogelijkheid hebben om hoger gelegen hutten te bezoeken.

Meer info druk hier

14/8 - 20/8/2021   Wandelreis Camino Moezel (autocar)

Een Camino eindigt zoals we allemaal wel weten in Santiago de Compostela. Zover stappen we in deze Moezelcamino uiteraard niet. Vanuit alle hoeken van Duitsland werd door de eeuwen heen via Duitsland, soms door Luxemburg, België, Frankrijk naar de bekende Spaanse stad Compostela gewandeld. Voor de ene was het een bedevaartsroute, voor de anderen een sportieve uitdaging. Hier wandelen we van Koblenz tot in Trier.

Meer info druk hier

8/9 - 16/9/2021  Camino de la Costa   Bilbao - Santander (vliegtuig)

De Camino de la Costa (weg langs de kust) of de Camino del Norte (noordelijke Camino) wordt wel eens als de oudste binnen Spanje aanzien. Toen het quasi volledige Spanje door de Moren bezet was, bood deze Camino, flirtend met de kust, de enige oplossing om naar het graf van de Heilige Jacobus in het verre Galicië te pelgrimeren. Op deze Camino wandelen we niet tot in Galicië, maar stappen we de weg van Bilbao (Baskenland) naar Santander (Cantabrië).

Meer info druk hier

28/9 - 7/10/2021   Wandelreis Rome (autocar)

Dit jaar bewandelen wij voor de derde maal de Sint Franciscusroute. De ganse omloop bedraagt ruim 500 km maar uiteraard zal enkel het laatste deel, met aankomst in Rome, ons deel zijn. We nemen de noordelijke route, waarbij we Toscane, Umbrie en vervolgens Lazio zullen bewonderen met al zijn natuurpracht in mooie herfstkleuren.

Meer info druk hier

18/10 - 25/10/2021 Te voet naar Santiago de Compostela (vliegtuig)

Deze Camino, komend uit Portugal en daarom de “Camino Portugués” geheten, stap je in Spanje, over de laatste 110 km, in deze wandelreis. Loodrecht omhoog richting Compostela.

Meer info druk hier

7/11 - 10/11/2021 Wandelreis De Morvan (Frankrijk)

De Morvan is één van de bosrijkste gebieden van Frankrijk. De heuvels van de Morvan zorgen voor een afwisseling van dichte dalen en open landschappen. De herfst brengt ons de kleurenpracht van rood, oranje, bruin en restjes groen. In deze dunbevolkte streek kan je uren wandelen zonder huizen te zien. Hier is het de natuur die de maat slaat.

Meer info druk hier


Terug naar homepagina